- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Yaye
őstag
Minden finomságot bekapcsoltam adawareben amit csak találtam, mégis átsiklott felettük. Pedig csuda kis finomságok voltak, Valueclick, Hitbox, Advertising.com, satöbbi cookiejai, de a füle botját se mozdította rájuk.
Hacsak én nem néztem el valami beállítást amitől aztán megmondaná a tutit, de ezt kétlem.
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
válasz
TudorVigyor #32 üzenetére
Korábban volt már tűzfal, de soha nem fogott semmit, csak a hálózati rendszergazdi ellenőrző port scanjeit :) . Viszont eléggé megfogta az átviteli sebességet a belső hálós szerver felől nagy adatok mozgatásakor, pedig elvileg semmilyen gát nem volt a két gép között.
-
Yaye
őstag
Eseménynapló teljesen eseménytelen, hálókarimeghajtó elvileg legfrisebb, alaplapi driver dettó. Ja, azt nem mondtam, hogy az említett jelenség alatt gyakorlatilag semmi lemezművelet nincs. Egyébként most lefuttattam megint az Adaware-t és a Spybotot is. Mindkettőnél legfrisebb adatbázissal. Adaware egyetlen kis ''tracing cookiet'' talált, spybot huszonkettőt, plusz négy ''data source object exploit'' típusú registry-bejegyzést. Hoppácska. Kicsit meglepődtem hogy ezeket adaware ilyen simán benézte :( Mindazonáltal cookiek nem képesek ilyen kalamajkákat okozni, jól sejtem?
Valami a hálózattal nem oké. Ha megint előjön, ráállok, és remélem kiderül ki a sáros, és ha lesz tanulsága, majd dobok még postot. -
Yaye
őstag
Talán nem lehetne, de nálam mégis van. Legközelebb ha beüt, csinálok róla szkrínsotot.
Egyébként érdekes eredményre jutottam. Utolsó kétségbeesésemben elkezdtem kilődözni a system trayben ücsörgő ikonokat. A hálózati kapcsolat két kis pislogó monitor-ikonjánál bezárás híján a ''letilt''-ra kattintottam, hálózati kapcsolat azonnal kifagyott (sem a hálózati kapcsolatok mappából, sem system tray-ből nem reagál többet, se tiltani, indítani, se lekérdezni nem lehetett), a cpu terhelés pedig azonnal bezuhant 2%-ra és ott is maradt. Ez akár aggasztó is lehetne, de mint említettem, sem kaspersky, sem norton, sem adaware nem talált semmit. Biztos, hogy inkább előbb mint utóbb megint elő fog jönni a fantomterhelés, mint ahogy eddig is, de most fölvérteztem magam az általad javasolt oldalról szipkázott cuccokkal, TDImon, TCPview, Process Explorer. Kíváncsi leszek, van-e ilyenkor hálózati forgalom... Az említett kis pár tíz kilobytes programkákat egyébként javaslom mindenkinek, elég hasznosnak tűnnek. -
Yaye
őstag
Asszem félreértesz. Nálam üresjárat 98-99%, cpu terhelés 15-35% (sűrűbb frissítéssel látszik hogy sokszor fölugrik 50% közelébe is)) Az üresjárati folyamat gyakorlatilag a szabad cpu-kapacitás, ''semmittevési folyamat''.
Na most az előbb kilőttem az összes futó folyamatot, amit egyáltalán engedett, nem maradtak csak a kritikus rendszerfolyamatok. Azután egyenként kivégeztem az összes service-t, nem maradt csak az az 5 (öt) szerviz, amit nem is lehet lecsukni. Alkalmazás nem fut egy sem. És a proci még mindig átlag 25% teher alatt van. Erre varrjon gombot, aki tud.. -
Yaye
őstag
-
Yaye
őstag
válasz
TudorVigyor #13 üzenetére
Úgy, hogy céges tűzfal mögött vagyok :) És a win is mindig naprakész.
-
Yaye
őstag
Nem vagyok megkergülve, nem vizionálok problémát két üres szám mögé, a baj az, hogy a dolog konkrétan megfogja a gépet! Ha most lelőném a rendszert és újraindulna a win, visszaállna az összterhelés nulla közeli értékre. Akkor néztem meg az egészet először, mikor láttam hogy az 1NSANE szaggat. Mondom ez hogy lehet? Megnéztem, fut-e még valami, és látom hogy 30%. Ha a terhelés rendesen nullán van, akkor a game is hibátlanul fut. Tehát a gond valós.
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
Senki? Azt hittem ez alap, csak én nem tudom, hogy kell. Föl.
-
Yaye
őstag
Mylord, ki beszél itt cpu-időről?! Szigorúan CPU-használatról, százalékban mérve! A folyamatok fülön az üresjárati folyamat 98-99%-osan ''terheli'' a procit, míg a teljesítmény fülön az össz prociterhelés 20-30 % között ingadozik. Ez itt a bibi! Valamilyen windóz folyamat, ami nincs külön kirészletezve a folyamatok között, hanem az üresjáratba számít bele, keményen zabálja a procit. 30% egy 2,4-es P4-nél nem kevés. Hacsak tényleg nem vmi cseles vírus vagy trójai, amit semmi sem bír megtalálni. A letöltött progi szép, csak épp egyáltalán nem érzékeli a cpu terhelést, konstans zérót mutat ez a kijelzője. :(
További ötletek? -
Yaye
őstag
Hogyan, mivel lehetne megnézni, hogy milyen folyamat zabálja a procit? A feladatkezelőben a ''folyamatok'' fülön a rendszer üresjárati folyamata 98-99%, de a ''teljesítmény'' fülön látszik hogy a proci 15-30 százalékosan állandóan terhelve van, és ez meg is látszik a teljesítményen. Valamelyik windóz (xp) service-re gyanakszom, de hogy tudhatnám meg hogy melyik az, a nélkül, hogy egyenként le kéne csukogatnom mindet?
Először valami vírusfélére gyanakodtam, de se Kaspersky, se Norton, se Adaware nem talált semmit. Nincs beállítva sem háttérben defragmentálás, sem háttér-víruskeresés. Tűzfal nincs, ha a víruskergetőt lelövöm, az sem segít. :F
Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Diablo IV
- HP notebook topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest