- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #10374 üzenetére
-
barnam_
nagyúr
válasz
zakroland #10373 üzenetére
Most akkor E6300 vagy E6400? Mert nem mindegy a tuning szempontjából.
Milyen alaplapod van?(#10374) lizakattila: hwbot-on a pontozás főleg a helyezésen, és a feltöltött eredmények számán múlik. Ezt amúgy észrevetted?
lizakattila does not participate in the hwbot rankings. No awards, points or ranks will be assigned. The only ranking he or she will appear in is the WORLD RECORDS page.
Ez azt jelenti hogy valahol beikszelted hogy ne kapj érte pontotAmikor feltöltöd az eredményt, ezt ne pipáld be: Do NOT participate in hwbot rankings.
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10345 üzenetére
Köszi
Az vajon számítana hogy milyen vga van a gépben? (pci vagy pci-e)Ja amúgy kegyetlenül tud 1.68v-al melegedni, 4.9Ghz-en wPrime 1024m alatt 60°C volt a magok hőmérséklete, az ablakban meg 2°C volt
De érdekes módon maga a hűtőborda jéghideg volt.
Milyen proci az, aminek árából két i7 kijönne?
-
barnam_
nagyúr
Itt a többi eredményem is, érdekesség képpen:
wPrime 1024m, wPrime 32m, SuperPi 1m, SuperPi 32m, PiFast, PCMark 2005, PCMark Vantage -
barnam_
nagyúr
válasz
krammerka #10313 üzenetére
Ezt felteheted a listára, mert nem hinném hogy többet tudok tenni az fsb érdekében. Már így is mindent megkapott a VTT és MCH, ráadásul csak 1 rammal ment a gép, hogy a DC se kavarjon be a chipsetnek
Ja meg mehet max FSB kat.-ba is, köszi.
(#10315) sz.j: köszi. Bios 1.6v-al fagytak a tesztek 5Ghz-en, úgyhogy 1.65v-t állítottam be, abból lett 1.68v. 1.7v-nál meg majdnem 1.75v-t állít be a lap.
(#10318) lizakattila: jaja
-
barnam_
nagyúr
válasz
darál0w #10310 üzenetére
Köszi, próbáltam több cpu fesz-el is (1.7v), de nem ment. VTT: 1.45v, MCH: 1.625v. Úgy néz ki hogy az FSB fogy el. Viszont ilyen VTT és MCH feszek mellett egész jól bírja az fsb-t a lap, 545, 550-et bír SuperPI, PCMark alatt. Bár hozzáteszem kinn -5°C van
nem tudok többet adni VTT-nek
+0.35v a max, az pedig 1.45 ha jól számolom.
-
barnam_
nagyúr
5130 MHz
A proci szerintem menne még...
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10267 üzenetére
A-a, Vista/Win7 kell hozzá. Viszont a PCMark05-t működésre bírtam: tedd fel Windows Media Encoder 9-t, és a megjelenítés legyen legjobb minőség, ne használd a windows classic kinézetet. (a 2d transparent windows nevű teszthez kell)
Így elvileg minden tesztnek le kell futnia, és pontot is kapsz. -
barnam_
nagyúr
válasz
krammerka #10251 üzenetére
Ezt felraknád max OC kategóriába?
Ez pedig 1.35v-s eredmény, ezt meg max üzemre. EKL a hűtés, típust nem tudok.
Köszi.(#10228) lipi67: tegnap tettem fel win7 64bit-et. Aquamark nem indul, PC mark meg azért nem ír ki pontszámot, mert van olyan teszt ami nem fut le. Az egyik ilyen a 2D-transparent windows nevű, ahhoz az kell hogy a megjelenítési tulajdonságok legjobb minőség legyen, és ne használd a classic windows kinézetet. A másik pedig a grammar check, azt még nem tudtam működésre bírni.
(#10253):
super Pi-ben egy quad lényegesen gyengébb mint egy 8400..
viszont wPrime-ban lényegesen (2x) jobb -
barnam_
nagyúr
válasz
hackeeeee #10208 üzenetére
Ez már csak ilyen, nem lineáris a feszültség és órajel viszonya egymáshoz. Pl. nálam alapfeszen max. 3.8Ghz-t megy, +200 Mhz 0.0375v-"ba kerül", de onnan még +250 Mhz 0.0875v-ba. (a bios-ban megadott, prime-hoz szükséges fesz-ekkel számolva, 1.25 -> 1.2875 -> 1.375)
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10206 üzenetére
Szép eredmény, látom sikerült pár extra mhz-t találnod
Ezt milyen ramokkal érted el? Azért kérdem mert 100 MHz-el lassabb volt a proci, mégis jobb az eredmény. Nálam 1112mhz 5-5-5-15 tRD:8 tRFC: 52 tWTR: 12PCMark eredményt is felraknék, ha ez a szemét adna pontot. Lefut az összes teszt, mégis azt írja hogy a "System suite"-ot válasszam ki
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10200 üzenetére
Nos:
CPU-z: 5088.6 mhz
Spi 1M: 9sec 421ms
wPrime 32M: 16sec 327ms (valójában 16.328, de ennyit ír ki a hwbot, én mosom kezeimet)
Pöttyet megugrott a pontszámom
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10192 üzenetére
Itt 3°C volt az ablakban, kinn olyan 1°C körül lehet.
Spi 1M és wPrime 32M-t teszteket futtattam, mindkettőben jó eredmények lettek.
Majd ha feltöltöttem hwbot-ra, ide is linkelem.
P45ben meg több fesz kellene a 8400-nek..
Na szép... így is kap bőven feszt(#10193) Bagira01: akkor beérem ennyivel.
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10169 üzenetére
1.6v-nál és felette érdekesen működik a lapom, cpu-z többet ír ki mint amit beállítok
Itt bios-ban 1.6v-t állítottam be, cpu-z meg 1.616v-t ír, és asszem llc on-nál még többet.
1.6v felett már csak 0,05v-s lépésekben lehet állítani.#10170: frankó, de nekem a kártya hátuljáról kellene kép
Röviden és érthetően megpróbálom elmagyarázni miért van szükség multiméterre. (azon kívül hogy megméred a gpu és mem. feszeket)
A gpu-nak és memóriának 1-1 IC állítja elő a feszültséget. Azon általában van egy FB láb, annak az ellenállását (ohm) kell megmérni, és az ahhoz a lábhoz tartozó ellenállást (azt a pici szart amiből olyan sok van a kártyán) kell megkeresni. Azt pedig úgy tudod hogy a multiméter fekete vezetékét leföldeled (a kártya egy fém részéhez teszed), a pirosat meg az IC FB lábára. Na de melyik az? Ha tudnám milyen IC van a kártyán, tudnék rá válaszolni
Na mindegy, tegyük fel hogy megvan az FB ellenállása (ohm), akkor neked egy olyan ellenállást kell keresned, aminek egyik végén ugyanannyit mérsz mint az FB-n, a másik végén pedig 0-t. Na azt kell satíroznod hogy emeld a feszültséget. -
barnam_
nagyúr
Mai termés: 4.25Ghz @ 1.375v
Kb. 22°C volt a szoba hő, tehát nem nyitott ablak, arra voltam kíváncsi mire képes ez a hűtő normál körülmények mellett. Sajnos a proci ennyire képes, 4.35Ghz (9*484) már nem ment prime alatt. Még megnéztem 4.5Ghz-en 1.45v-al, llc off-al azonnal kék halál, llc on-al csak később
Ez az eredmény jó lesz az 1.35-ös kategóriába, felette nem prime-olok
LLC-t 1.5v és felette kapcsoljam ki? -
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10151 üzenetére
Ezek elég korrekt eredmények, nem?
Az a gond a Powercolor-al, hogy nem referencia nyákot használ, így ami a legtöbb kártyára jó vmod erre nem jó. Látatlanba meg nem tudom megmondani melyik ellenállást satírozd. Sőt, kelleni fog egy multiméter is, ellenállást kell majd mérned ha akarsz vmodolni -
barnam_
nagyúr
Na az új hűtővel már stabil 4Ghz-en bios 1.2875v-al, úgy tűnik tényleg a 70+°C volt sok neki.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10076 üzenetére
Üdv,
Valószínűleg félreértettelek, nem olvastam el az összes vga-s post-ot a topicban. Az bizony előfordulhat hogy összeakadnak, ilyenkor valamelyiket be kell zárni. Ha ATT-vel a max amit adni lehet 1.26v, akkor nem nagyon lehet már tovább emelniMarad a hardveres mod. Csinálj nagy felbontású képet a kártyáról (eleje és hátulja), és kiokoskodunk valamit!
1.35-ből 1.27 az 0.08
Azért lett kisebb a fesz, mert normal-on valamiért megemeli az MCH fesz-t ha 1066-on megy a ram
Viszont ha emelek fesz-t, akkor már 1.25v-ról kezdi "számolni".
Ja ahol 1.27-t mértem nem +0.25-t hanem +0.025-t emeltem, úgy ki is jön az 1.27v.(#10077) hackeeeee: meglepődtem az everest-en, 0.01v híján pontosan megadta a ram fesz-t. De volt mikor 0.03-at tévedett...
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #9978 üzenetére
Na itt vagyok. A VTT-t nem tudtam mérni, mert a MOSFET-t amin mérni lehet a feszültséget, eltakarja az NB hűtés. De az MCH, SB, PCIE, DRAM fesz-eket ki mértem:
MCH alap (ram 1066-on): 1.35v, +0.25v: 1.27v
MCH alap (ram 800-on): 1.25v
Érdekes korábban még magasabb volt az alap MCH fesz. Mondjuk ez nem ua. a ram mint akkor.DRAM alap: 1.87v
+0.15v: 1.95v
+0.20v: 2.06v
Ezek némileg ellentmondanak a korábbi méréseimnek, nem tudom miért több, bár akkor még csak bios-ban mértem, most meg win alatt.SB: 1.07v
PCIE: 1.53vRivatuner-ben miért nem tudsz tuningolni?
Annyi hogy a Low level system tweaks ablakban pipáld be ezt: Enable low level hardware overclocking. Ha feljön egy ablak, nyomj a Detect now gombra. -
barnam_
nagyúr
Kíváncsivá tettél, holnap rámérek multiméterrel az MCH és VTT fesz-re.
Aquamark-ot régen próbáltam, akkor még végigment.
Ja meg néztem Hwbot-on, Sandra tesztért nem adnak pontot. Viszont feltöltöttem pár régebbi 3DMark eredményem, egészen jó eredményekért kaptam 0.1 pontot... -
barnam_
nagyúr
válasz
darál0w #9954 üzenetére
Na ha jövő héttől tényleg mínuszok lesznek, akkor én is várok.
Hát bírom hűteni ha a kinti levegő elég hűvösSzobahőmérsékleten nem játszanék ezzel.
Én is csak 2GB-val tuningolok, jobban megy mint a 4 modul együtt.
szerk:
és jut eszembe: max fsb-nél/oc-nál mennyit számít hogy 4 vagy 2 vagy 1 ram van benn? Szoktam látni olyan eredményeket ahol csak 1db gigás ram van. -
barnam_
nagyúr
Prime-olni nem fogok ilyen feszekkel. Max. 15 percet kell kibírnia amíg megnézem a max OC-t. Ha az alap VTT 1.1v, akkor ma 1.35v-t kapott nálam. Max. 1.45v-t tudok neki adni. Attól még nem lesz baja?
Mch 1.5v-n ment, max. 1.625v-t tudok neki adni. Ha még 10-20 Mhz-t ki tudok belőle hozni, akkor már 5220 Mhz-n menne a proci.
Proci is bír fél órát 1.6-1.65v-al, ugye? -
barnam_
nagyúr
válasz
darál0w #9950 üzenetére
Baszki a VTT az FSB fesz? Sose tudtam mi az
(vagyis rémlik valami korábbról)
Mch-t még ki is mértem multiméterrelA P35 90nm-s, szerintem 1.6v-t simán kibír.
Én sose mertem ezeknek sokat adni, mert azt hittem ez is olyan sok mint a proci és mem. fesz, amivel konkrétan ki lehet nyírni a cuccokat(2.35v és 3.35v)
Remélem holnap reggel/délelőtt hideg lesz -
barnam_
nagyúr
válasz
hackeeeee #9938 üzenetére
Nem, de eddig emailben mindig elküldték, most nem.
Viszont ID alapján végigzongoráztam, és megvan.
Van egy 5040 Mhz-s screenshot, de arról nincs valid. (Elfelejtettem hogy hwbot-hoz cpuz valid is kell.)
6-os szorzóval is 560 volt az fsb vége, szóval ennyit tud a lap. FSB és mch +0.25v-t kapott.darál0w: előfordulhat hogy rossz email címet adtam meg, mert sietni kellett
-
barnam_
nagyúr
Cpu-z valid-ra hogy lehet keresni? Van két 5Ghz-s validom, de ahogy feltölti, lefagy a gép
És nem tudom elmenteni a linket.
-
-
barnam_
nagyúr
Én ezt nem értem:
Korábban ment a prime 4Ghz-en bios 1.28125v mellett, most pedig lefagy kb. 5 perc után. Pedig ugyanúgy 8*500, ramok 1000-en 5-5-5-18 standard időzítések. Bár akkor még nem a 2600XT volt a gépben, hanem egy sima pci vga. És érdekes módon hűvösebb is volt a proci, most 71°C körül volt míg ment a prime.Asszem holnap próbálkozok max oc-vel nyitott ablaknál, aztán míg nem lesz normális hűtés, addig alapon fog menni a proci.
-
barnam_
nagyúr
válasz
darál0w #9877 üzenetére
Az valamit elárul hogy a WR is "csak" 4Ghz... Jól döntöttem hogy E8xxx-t vettem, a legtöbb alkalmazás amit használok, csak 2 magot használ, így 2 mag nagyobb órajelen jobb
Megnéztem 1-2 léghűtéssel készül eredményt. Ezek csak valid-ok, ráadásul rendesen kapják a feszt a procik.
Szerintem normális feszültség mellett ne számíts sokra a Q8200-től. -
barnam_
nagyúr
válasz
hackeeeee #9842 üzenetére
+0.20v-t adok 1066 CL5 turbo-hoz. 1000 CL5 turbo-val használtam ugyanígy még az E6700-el csak 400-as fsb mellett. Lehet 500-as fsb-vel ugyanehhez több fesz kell. Azt is észrevettem, hogy nagyon melegszik az NB hűtő, az aljánál nem tudom 7mp-nél tovább tartani az ujjam.
(#9845) zakroland: nem túl egészséges ha a pci-e frekvenciát tuningolod
maradjon csak 100 Mhz-en. Egyébként én azt vettem észre, ha lefagy a prime95 hibaüzenettel, akkor a memória, ha hibázik valamelyik mag, akkor a proci a ludas.
-
barnam_
nagyúr
válasz
hackeeeee #9837 üzenetére
Mondjuk a tiednek alacsonyabb a VID-je, lehet ezért is megy jobban alacsony fesz-el.
Valós értéket nem tudok mondani, csak amit kiír a cpu-z: 1.264V, LLC on.
Azóta próbáltam még egyszer prime-olni a max. üzem kategóriába, de nem akart összejönni, fagyott a prime (valszeg a memóriával van gond.) -
-
barnam_
nagyúr
válasz
dangerzone #9767 üzenetére
Ez most az NFS Shift? Az a 4670-el se ment maxon 8xos élsimítással 1280-ban
-
barnam_
nagyúr
Valaki összefoglalná 1-2 mondatban hogy miről is van szó?
Mert engem qvára nem érdekel hogyan mennek egy 3670-el a játékok, mivel annak nem itt a helye... Főleg úgy hogy nekem is volt (meg most van) 2600XT-m, ami kb. ugyanaz mint a 3670. Shift-et nem próbáltam, de már a Grid se ment fullon (AA+AF), se a Crysis, se a Stalker, és még sorolhatnám. Nincs olyan isten hogy egy Pentium D + HD3670-el ezek a játékok élsimítással és anizotrop szűréssel menjenek játszható sebességgel. -
barnam_
nagyúr
Az értelmetlen vitáknak itt a helye
darál0w: igazad van, alapvetően ez a topic tuning eredmények megosztására van, nem a hogyan tuningoljunk kérdésekre...
-
barnam_
nagyúr
válasz
zakroland #9614 üzenetére
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy ez a proci szerinte egy e5xxx szériás procival egyenlő teljesítményt nyújt.
Köze sincs hozzá, még lehet az 1 magos core magos celeron is erősebb ha tuningolva van...szerk.: olvasnivaló
-
barnam_
nagyúr
Szebb jövőt! BUÉK
-
barnam_
nagyúr
válasz
hackeeeee #9430 üzenetére
Baszki de korán keltek.. és mennyit írtok!
Nem is tudom hogy itt vagy hol olvastam, hogy magasabb FSB-hez azonos órajelnél több cpu fesz kell. Szóval emelj egy kicsit a cpu feszen, ne tökölj, még így is VID alatt vagy.
Szerintem a P35-höz se kell FSB fesz 500 Mhz-ig, nekem is teljesen jól elvan nélküle. Felette kell, az tény. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
J.J. András #9403 üzenetére
ha AUTOn hagyom a tRd-t, akkor ezta Performance dolgot 10-esre állítja
mert a kettő ugyanaz. Everest-ben Perf. level néven látod, a bios-ban pedig static Tread-ként.(#9404) hackeeeee:
Csak az a gáz, hogy ha visszarakom standard-ra, drasztikusan csökken az írás, olvasás sebessége...
Nálam csak az olvasás, másolás változik a tRD értékének növelésére, az írás marad 10k körül. tRD8 - tRD10Szerintem az órajelet emeld, hagyd standardon, ha a trd nagyon elmászna, vedd lejjebb az értékét.
-
barnam_
nagyúr
válasz
J.J. András #9401 üzenetére
Az, hogy hibát dob a memtest, egyértelműen jelzi hogy a ramokkal van a gond.
aztán a Performance Levelt 10-ről levettem 8-ra, aztán azóta nem akar menni 533MHz-en.....
Ez a gond. A performance level összefüggésben van az fsb-vel (nézd meg mire állítja be a lap azonos memória órajel esetén - ahogy nő az fsb, úgy fog nőni a tRD.)
Nem tudom milyen memóriáid vannak, de felesleges a turbo időzítés és az alacsony tRD. Memória benchmarkon kívül nem sok haszna van. Főleg így amennyi fesz kell hozzá - normál esetben 2v-on menne 1066-on, de ehhez 2.22v+ kell...Nálam 500-as fsb mellett 1000 - 5-5-5-18 turbo (=perf. level 8) +0.2v-al.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Jakab66[hun] #9354 üzenetére
Arra gondoltam, hogy 15 és 20k között nem éri meg meg az E7xxx, mert hasonlóan tuningolható mint az E5xxx (főleg fsb-ben), és a +1MB L2 cache nem számít nagyon, míg 22k körül ár - érték tekintetében jobban megéri egy E8xxx, mert az már 6MB L2, és a tuning is jobb.
-
barnam_
nagyúr
válasz
zakroland #9345 üzenetére
Azért jobb, mert 45nm-es, kevésbé melegszik, és jobban tuningolható. Annyi a hátránya hogy 266 MHz helyett 200-n megy az FSB, de ezt nem tart sok ideig megváltoztatni
Ha többet is rá tudsz szánni, akkor E8xxx-t nézz 20k körül. E7xxx szerintem a kettő között (E5x és E8x) értelmetlen.
#9344: hát ha beszámolja 7k-ért a procidat, eléggé jól jársz, mert szvsz nem ér annyit.
-
barnam_
nagyúr
válasz
zakroland #9338 üzenetére
Hardveraprós árak csak példának:
E6400 - 13k
E5200 - 12k
E5300 - 13.5kÍgy, hogy nagyjából egy árban van, mindenképpen E5xxx-t vennék, és azt még gyári hűtővel is tudod tuningolni, ha kell.
-
barnam_
nagyúr
válasz
zakroland #9329 üzenetére
Nem rossz proci az E6400 (bár ha jól tudom csak 2Mb L2 cache van benne), de abban az árban jobban megéri egy E5xxx, mert kevesebb feszültséggel is jobban tuningolható mint az E6400, + kevésbé is melegszik.
De ha már megvan: 1.5v-ig prime-olhatsz is vele, bár én tartós használatra nem adnék neki annyit. 3.6-ig még elmegy, de oda is kell neki a fesz, főleg ha B2 stepping, és fog melegedni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest