Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr@nkieWilde
senior tag
A SAGA széria nem éppen az erőssége FSP-nek, de mivel azért illik neki leadnia a 450W-ot, így úgy gondolom a tuningot el kell bírnia.
A Te konfigod is kb. annyit fogyaszthat, mint az enyém, sacperkábé 220W körül terhelve.
Nekem csak egy 400-as tápom van, és fogyasztásmérővel néztem a táp áramfelvételét. Szóval elégnek kell lennie a tápnak a tuningra is. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #3931 üzenetére
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Barikad9 #3926 üzenetére
Természetesen, nem csak meg lehet oldani, hanem meg is kell oldani.
Nézd meg a biosban a venti level számát, ott valószínűleg a 9-es szint van beállítva, ezt vedd vissza 3-ra, vagy mivel nincs nagy meleg, mint nyáron, akár 1-re is. Ez elég lesz. A cpu hőfokot a biosban, pedig állítsd 50'C-ra, ha a procid terhelés közben eléri ezt a fokot, a venti automatikusan fog gyorsulni a jobb hűtés érdekében. Remélem tudtam segíteni.Hali.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
persze, anno ott volt az én procim is, 2006-ban amikor bejöttek a core2duo procik, egy héttel a megjelenésük után megvettem egy 65k-ba kerülő core2duo e6300-at, illetve volt az akkori csúcs a core2 extrem x6800 ami 240k!- ba került. na most az e6300-at megfelelő p35-ös lapban kb. 2 giga jófajta 800-as rammal, meg megfelelő hűtéssel tuningolva simán hozta az x6800 gyári órajelét, szóval itt megérte a tuning, mert a proci meg a lap, meg a hűtés kijött 180k-ból, míg az x6800 oldaláról még csak a procira sem volt elég ennyi pénz, de ma már nincs olyan proci, ami elbírna több mint 100%-os tuningot.
ezt az e6300-at 1,86Ghz-ről feltuningolták sokan 4Ghz-ig is, na ez volt a nem semmi.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
BeerBier #3907 üzenetére
nem hiszem, hogy megérné, én is filóztam, anno, hogy veszek egy tubus MX4-es psztát, de végül is sacperkábé 4-5 fokot hozna a hőfokon, ami valahol nyilván számít, de ha nincs szénné tuningolva egy proci, akkor szerintem elég egy 300Ft-os bármilyen márkájú ezüst paszta is.
az az igazság, hogy az ember mindig úgy van vele, hogy a lehető legolcsóbb pénzből a legjobbat/legtöbbet kihozni, de ha belegondolunk, hogy a tuning miatt horror összeget kifizet az ember a hűtőre, meg a hűtőzsírra, meg a többire, akkor már ezeknek + a gyengébb alias olcsóbb procinak az árán már sokszor megvehetnénk a gyárilag hasonló erős procit, mint ami a tuninggal elérünk. ezek csak nézőpont kérdései, mert akik nem szeretnek tuningolni azok inkább a procira költik a pénzt, akik meg tuning őrültek vesznek egy olcsóbb procit meg rá költenek egy halom lóvét a tuningra. de nekik ez a hobbijuk.
kinek a pap, kinek a papné, mindenki döntse el, hogy melyiket válassza.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
BeerBier #3890 üzenetére
Szerintem az is lehet, hogy egyszerűen jól hűt a hűtő és nem kell tovább forognia nagyobb venti számon, vagy a BIOS-ban a CPU hőfok magasabbra van állítva, mint 55'C és még nem érte el ezt a hőmérsékletet, és ezért nem kapcsolt még rá.
Meg persze az is kérdés mit és mennyire tuningoltál. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
mitkov77 #3888 üzenetére
3 pines sima ház venti, (nem PWM-es) ami hőszenzorral van ellátva, így a hőmérséklet növekedésével, 500-2000-ig képes forogni percenként. Ő az, csak 80 mm-es.
0,3 sone a max hangja, ami asszem kb. 22 dBa, a hatásfok tényleg nem a legjobb. ez most éppen feleslegben van itthon ezért, akartam, hogy ne csak porosodjon, hanem hasznát is vehetném.
per-pill meg van oldva másképp a hűtés, tehát nem áldoznék plusz pénzt új ventire. feltettem ide apróra csere reményében, aztán majd elválik. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
mitkov77 #3886 üzenetére
Arról van szó, hogy nincs meg a 9-es gyári venti a bordához és itt porosodik egy ilyen 8-as venti a fiókomban, mondom, akkor ne csak ott álljon hanem vegyem hasznát is.
Amúgy valószínű a hatásfok gyengül, de az kizárt dolog, hogy hangosabb lesz, mert max fordulaton 22 dBa a hangja, míg a gyári ventié jóval hangosabb 2800 max fordulatnál. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #3878 üzenetére
és olyan kis gumitalpat, mint ami a gyári ventin van, hogy ne rezonáljon be a hűtés, azt honnan tudok szerezni?
vagy tudom azt helyettesíteni valamivel? -
Fr@nkieWilde
senior tag
üdv.
valaki megtudná mondani, hogyan tudnék barmolás nélkül felfogatni egy 8cm-es arctic cooling f8 tc ventit egy tx3-as bordára?
köszönöm.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Van egy TX3-as hűtőm és azt szeretném kérdezni, hogy a gyári 9cm-es venti mellé a hűtő másik oldalára ha felteszek egy Arctic Cooling TC hűtőt, akkor az tovább segít a hűtésben vagy teljesen felesleges?
Ha megéri feltenni, akkor hogyan tegyem fel: szívja a levegőt a rácsoktól, vagy fújja rájuk?Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest