Hirdetés
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Ez lenne az amiről szó van?
Sajna az ára nincs kiírva.@ MEKK
Szvsz nem, mert valahogy túl gyengének tünik. -
sz.j
nagyúr
Ha nem használsz hátlapí merevítést (de mindig érdemes), akkor ajánlott a hűtő talpait tökéletesen egysíkba "hozni" (hajlítgatás, egyengetés vagy bármi más módon.).
Ha mind a négy talp tökéletesen egysíkban van, akkor bármilyen erővel meghúzott csavarok se tudják deformálni a lapot.

-
sz.j
nagyúr
" ... Pöckök nehezen mentek rá, és igencsak görbítettem szegény giga lapot. Ez csak nálam van, valamit rosszul csináltam, hogy ennyira görbült, vagy másnál is ..?"
Ha nagyon idegesít a lap meghajlása, talán érdemes lenne venni (~1,2k), esetleg csinálni egy hátlapi merevítőt.
Megszűnne a lap görbülése, sőt a csavaros felfogatás miatt egyszerűbb is lenne a hűtő felrakása.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Oibacsi
üzenetére
Ezek szerint ezekkel a paraméterekkel ez a leghalkabb venti?
1800 rpm, 42 CFM, 22dBA
-
sz.j
nagyúr
Amióta két Scythe S-FELX (800, ill. 1200 rpm szabályozva) ventit használok házhűtésre, a legnagyobb zajforrás a TX2 hűtő ventije.
Sajnos még akkor is zajos a hűtő ventije ha kb. 1000 rpm-re leszabályozom ..., ezért a venti cseréjét fontolgatom.Tudnátok ajánlani egy nagyon halk, de megfelelő légszállítású 92 mm-es ventit, ami 1800 rpm körül forog, a légszállítása kb. 40 CMF és a zaja 20 dBA alatt van?

-
sz.j
nagyúr
Be kell építeni egy előlapi panelt, egyszerűbb esetben egy szabályzó potit, és akkor nem kell kínlódni a venti(k) fordulatával/hangjával.

Nekem négy venti szabályzására alkalmas Enermax előlapi panelom van.
A mindennapi használatkor a TX2 venti fordulatát 800-900 rpm közöttire csökkentem és így teljesen hangtalanul forog.
De a többi házhűtő ventire is ez mondható el. (Természetesen tuningnál maxon megy minden)
-
sz.j
nagyúr
válasz
redXIII
üzenetére
Például itt van egy csavaros TX2 felfogatás.

-
sz.j
nagyúr
Ha ez így van, és miért ne hinném el neked, akkor ez zaj szempontjából sokkal rosszabb megoldás mint a síma TX felfogatása.
Talán érdemes lenne átalakítani a TX2-es hűtők venti felfogatását a síma TX-nél alkalmazott gumisra! Ennek hatására, legalábbis elméletben, sokkal csendesebbnek kellene lennie!!!
-
sz.j
nagyúr
válasz
Oibacsi
üzenetére
"igen, leveszed a burkolatot, és a belső oldalról felcsvarozod ..."
Ezt melyik típusra írtad, a síma TX-re vagy a TX2-re?
Mert legjobb tudomásom szerint a síma TX-nél a ventit gumifelfogatókkal rögzítik a burkolathoz.
Lásd a PH teszt-et.
Vagy a TX2-nél nem így van felfogatva a venti?Öszintén szólva én nem néztem meg a TX2-es hűtőmet felrakás előtt, de csak ezért nem szivesen szedném szét a gépet.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Oibacsi
üzenetére
Elnézést, hogy beleszólok, de szvsz nem kell semmilyen csavarhúzó ..., és anélkül is gyorsan és könnyen fel lehet rakni a hűtőt a procira.
Csak a felrakás elött le kell húzni a műanyag burkolatot (a ventivel együtt) a bordáról és az átlósan lévő két műa. pöcköt egyszere benyomva, majd a másik kettőt, pillanatok alatt fent van a borda.
Ezután a ventit vissza kell tenni.Nagyon fontos, hogy a műanyag pöcköket, a felrakás elött, "tilos" a nyíl írányába elforgatni!!! Elforgatni csak a levételkor kell!
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Kérném azt a forumtársat aki AMD laphoz használja a TX2-es hűtőt, és nincs szüksége az Inteles lapokhoz szükséges lefogóra (föleg a műanyag részek érdekelmek), és hajlandó tölük megválni, küljön számomra egy privit.
Köszi sz.j
-
sz.j
nagyúr
Mindenfajta tekergetés nélkül csak be kell nyomni (átlósan !) a műanyagokat.
Amikor le akarod szerelni a hűtőt a prociról, csak akkor kell a nyíl írányába tekerni a műanyagokat.Könnyebb felrakás érdekében vedd le a ventit és a burkolatot (óvatosan húzd felfelé a műa. burkolatot és a ventit), ha már felraktad a bordát, akkor a hornyokba illesztve told vissza amit levettél.

-
sz.j
nagyúr
A TX2- nél van két leszorító ami elforgatás után visszaugrik, azaz nem szorítja le a hűtőt.
(Mintha kicsit kifelé hajulna az a műanyag pöcök aminek be kellene akadni ...
)
Ilyenkor mit lehet csinálni?
Esetleg lehet kapni ilyen műanyagokat külön?Megjegyzem, hogy az Intel gyári hűtőt, ami úgyanezen az elven működik, többször le és fel tettem és azok tökéletesen leszorítják a hűtőt.

Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi