- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killberk
aktív tag
31-es hozzászólás.
''spirálcsővet sok keresés után egyetlen helyen tudtam venni, ez egy kisebb elektronikai bolt volt (vidéki vagyok). Méteres darabokban lehetett kapni, és átmérőtől függően 250-500 forint volt darabja.''
ui: házilag hengeresített kábel, amire spirálcsővet tekertem. -
Killberk
aktív tag
Szerintem fóliával együtt 1000-1500 forintért megcsinálják, feltéve, hogy már vektorgrafikus mintát viszel oda, és nem nekik kell azt megcsinálni. Persze lehet, hogy többet kérnek, de akkor inkább menj el máshova, mert ez tényleg nem egy nagy munka nekik, szal ne hagyd hogy lehúzzanak. Jah, kérd meg öket, hogy ők ragasszák fel, mert gyakorlat nélkül szvsz nem lesz olyan szép (hólyagosan megy fel rá a matrica).
Műhelyt sajnos nem tudok ajánlani, mert nem BP-i vagyok. -
Killberk
aktív tag
A mintát haverom vágta ki, egy spéci géppel (reklámgrafikus cégnél dolgozik). Én csak odadtam neki a mintát Corel-ba, gép meg megcsinálta. Ha ügyes kezed van, és kevésbé aprólékos minta kell, akkor esetleg megpróbálhatod szikével kivágni.
Valami műhelybe, ahol van fémmegmunkálás biztos kivágják neked, de ha magad csinálod, akkor is megvan kb. 2-3 óra alatt (vagy picit több). Azt hittem, hogy ha a nagyját kivágom koronggal, akkor a szélét hamar lereszelem majd, de alaposan tévedtem. Ez utóbbi jóval tovább tartott. -
Killberk
aktív tag
dokesz007: a tetején a rácsos kivágás gyári. Szvsz nem is igen lehet ilyen sürű mintát normálisan otthon kivágni.
al_age: eredetileg akartam ventit, de nem tudtam extra halk, fekete 8 centis ventit venni kultúrált áron. De így se olyan rosszak a hőmérsékletek a házban. Illetve azóta upgradeltem egy 9800Pro-ra, erre azért kéne valami jobb hűtés, mert ez azért melegszik rendesen. -
Killberk
aktív tag
Csudri: spirálcsővet sok keresés után egyetlen helyen tudtam venni, ez egy kisebb elektronikai bolt volt (vidéki vagyok). Méteres darabokban lehetett kapni, és átmérőtől függően 250-500 forint volt darabja.
Obi-1: Az oldalára később talán még lesz valami Punisheres kép vagy csak egy koponya, de most nem bántom. Ha lesz valami, akkor az tükörhatású matricából lesz felragasztva, hogy paszoljon az összhatáshoz. -
Killberk
aktív tag
-
Killberk
aktív tag
Obi-1: az oldallapok és az előlap abszolút a gyári, semmi lakk vagy ilyesmi. Ez a ház fehér illetve fekete színben kapható. Most találtam neten olyan képet ahol szintén nem voltak lyukak, szal akkor mégse a boltos gonosz összeeskűvésének az áldozata lettél.
666: a kivágásokkal volt némi szenvedés.
A hátsó és felső szellőzőnél elöszőr elektromos hobbi vágókoronggal nagyjából kivágtam a szellőzőlyukak szélénél (8-10 korong eltörött, nem erre voltak kiképezve). A felsőnél utána fúróba fogott köszörűkővel lett megcsinálva szépen a kör, majd némi csiszolás és kész. A hátsó szellőzőnél viszont kézireszelővel kellett lecsiszolnom a kiálló csonkokat. Ez nehezebben ment mint gondoltam. Ennek reszelését és csiszolását a nagy zaj miatt, egy garázsba csináltam meg tél közepén, de valahogy mégse fáztam.
Eredeti hátsó szellőző: Bővebben: link
Cos: valami mintát mindenkép szerettem volna az elejére. Koponya mellett még esélyes volt egy gyerekrajz-szerű ördög, de végül ez lett. Punisher nekem mindig bejött nagyon. Q3-hoz még skint is csináltam belőle. -
Killberk
aktív tag
Mielött megvettem volna a házat, jó sok típust megnéztem neten. Én úgy emlékszem, hogy konkrétan ez a típus mindenhol lyukacsos bal oldallappal volt. Nem szívesen mondok ilyet, de elképzelhető az is, hogy ahol vetted, elötte kicserélték, mert mondjuk valaki ismerős mindkét oldalra akart szellőzőnyílást. Persze lehet hogy nem így volt, de ahogy néztem Codegen házakat, ott mindig lyukacsos a bal oldallap.
A félreértések elkerülés végett: a fém oldallapok és a műanyag előlap gyárilag festett fekete. Csak a belső váz lett festve matt feketére, mert az alapba sima fémszínű volt.
[Szerkesztve] -
Killberk
aktív tag
Köszönöm az elismeréseket, örülök, hogy Nektek is tetszik.
Karex: megnéztem jobban a fémépítőkészletet. Narancssárga dobozban van, felírat csak ennyi: construction 01, 02, 03, 04. A dobozokról nem derül ki hogy hol gyártották, de az egyikben van egy kézikönyv, ami szerint Deutschen Demokratischen Republik termék lehet.
Egyébként nagyon hasznos cucc, már máshova is használtam belőle alkatrészeket.
ll-kobe: köszi, hogy említetted radikalmodot, elküldőm majd oda is.
V_Zoli: kábeleket műanyag spirálcsővel tekertem be. Ami jó benne, hogy elég merev, ezért van tartása. Elektronikai boltban sikerült beszereznem.
Obi-1: az oldallapon a lyukak gyáriak. Fent, ott vágtam ki a szellőzőlyukakat, ahova a ventit lehetne rögziteni, csak képeken ez nem látszik, mert ugye erre még rájön a fedőlap. Eredetileg azért vágtam ki ott egy kört, hogy a venti jobban tudja kifújni a levegőt, illetve hogy ne legyen olyan zajos. Végülis venti nem lett oda, de így mindenkép jobban néz ki, illetve a meleg levegő is jobban tud kiáramlani rajta.
Amikor még nem motivált annyira a zajszint, akkor terveztem előre egy befúvó ventit, de aztán végülis nem lett. Nehéz lett volna megoldani, hogy hol szívja be a sok friss levegőt (előlapot nem akartam kivágni), meg arra gondoltam, hogy így még jobban porosodna, ami fekete házaknál elég komoly hátrány.
ui: az oldalnézeti képen valamennyire lehet azért látni a kör alakú kivágást. Persze csak akkora kör lett kivágva, hogy a ventitartó lyukak azért megmaradjanak.
[Szerkesztve] -
Killberk
aktív tag
Hi!
Lenti linken megnézhetitek a házam. Kívülről nem olyan látványos, de nekem így tetszik. Ráadásul, ha ez nem is látszik, elég sok munka volt vele.
Ami csinálva lett rajt: felső és hátsó ventilyukak kifúrása, majd váz festése feketére. Ez utóbbit autófényező csinálta, mert nekem nem lett volna hely (szabadba nem tudtam volna, mert télen lett csinálva). Floppy olvasó és CD-rom festése feketére (bűzlött a lakás rendesen.). Mobilracket is lefestettem, de ez valamiért itt-ott lepatogzott, így kicseréltem gyárilag feketére. Floppy és IDE kábel ''hengeresítése''. Ledek kicserélése pirosra (floppy, ház, mobil rack). Gumitalpak felragasztása. Kábelek eltüntetése (ez is sok időt vett igénybe). Videókártya hűtésének cseréje: socket370-es hütő ráaplikálása, amit egy socket370-es Intel hütő hüt, potméterrel leszabályozva a ''zéró'' zajszint érdekében. Előlapot egy haverom csinálta meg, aki géppel kitudta vágni a vitt mintát (gyárilag tükrős előlapra lett ráragasztva fekete matrica).
Asszem más munka nem volt rajt.
Ventikkel azért nincs tele, mert a csendesség nekem lényegesebb. A melegebb napokon se volt 50 fokos a procim, a zárt házban játék közben (P4 1.8A@2.4A GHz, Zalman 7000 AlCu 1400rpm). Idle állapotban meg 33-36 fokos a proci. Igaz, egy 12 centis ventillátorral ellátott Coolink táp szívja el róla a meleget. A ''home made'' hűtéssel a videókártya (Radeon 9600Pro 420/680) is lényegesen hüvősebb (kézrátétel alapján). Az egész 15 kg, szal nem az az ideális lan-parti gép.
Nah, sok szöveg után, itt a link:
Bővebben: link
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- Amazon Kindle
- Nintendo Switch 2
- ASRock lapok általában
- Autós topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest