- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
moleculez #66 üzenetére
A magyar szavak közé esetenként bekeveredő idegen szó sokkal kevésbé zavaró mint az ékezetnélküliség, ha csak alkalmi eset és nem konzekvensen használt. Ez multicégeknél nem is olyan ritka, amikor nyelvek között kell váltogatni sokszor percenként. Ilyen velem is megesik, hogy néha német szavakat teszek az angol szövegbe, mert németül ugrik be hamarabb. Bár ez leginkább túlterhelt helyzetekben esik meg.
-
Van egy ismerősöm (néha hazajön "kulfoldrol"). Az is ékezetek nélkül ír, és ez engem rettenetesen irritál (szerintem ez a ragály az angol/német nyelv ékezettelenségének magyarba implementálása kinti magyarok által, jó adag igénytelenséggel párositva). Szóval jött ez a koma, és gondoltam szembesítem a dologgal szóban is, ha már hiába írom neki, hogy ékezetekkel írjon. Betanultam a "szövegemet" amit el akartam neki mondani de ékezetek nélkül és kb fél percig úgy beszéltem vele, hogy a beszédben nem használtam ékezetes hangokat (tiszta Fekete Pákó módra). Nem értette mit mondok és kiakadt mint a sezlonyrugó, hogy mit zagyválok össze-vissza. Aztán közöltem vele, hogy tőle tanultam, pont igy ír. A szembesitésnek meglett az eredménye ... azóta nem írt
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest