- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
A városok vonzáskörzete fix a 4-ben is, csak annyi a tupisság, hogy alapításkor még kevesebbet tud csak megművelni. De amikor először tolódnak ki a határok, elnyeri a végső méretét. (Ami egy 5x5-ös négyzet, amiből hiányzik a négy sarok, tehát kvázi egy kereszt , aminek minden szára 3 négyzet széles).
Nekem egyetlen gondom a civ4-gyel, hogy a 3d miatt annyira nem átlátható, és sajnos senki nem írt még olyan mod-ot, amivel le lehetne butítani a grafikát annyira, hogy 2 másodperc alatt egyből átlásd, hogy hol milyen egységek, bónuszok és épületek vannak mondjuk egyheti kihagyás után.A civics nem igazán bonyolítja az egészet szerintem, mert lényegében csak bónuszokat ad, kifejlesztesz egy újat, megnézed, hogy jobban megéri-e neked, aztán ha igen, váltasz. Meg általában a minél később felfedezett civic-ek jobbak az előzőeknél, szóval nagyon taktikázni sem kell. A nemzetközi kapcsolatokba sem nagyon zavar bele, esetleg néha valaki kéri, hogy térj át erre vagy arra, de ez max 1 mínuszpont.
-
adalbert1
veterán
A Civ 1-et mikor próbáltam voltam vagy 13 éves, így lehet hogy az akkoriban még nekem is szegényes angol tudásom vette még el a grafika mellett a kedvem tőle.
Lehet hogy a Civ 3-mal teszek egy próbát, ahogy láttam egész olcsón beszerezhető a komplett változat.
Mivel bonyolultabb vallásban a 4 mint a 3, ha a 3-ban is volt már vallás?
A 4 valamelyik kiegészítőjében még érdekes újdonság a kémkedés is (ha volt már valamelyik régebbiben is, akkor bocs, mint mondtam azok kimaradtak), kémekkel lehet rombolni az ellenség épületeit, mérgezni az ivóvizet, terjeszteni a mi kultúránkat, felkelést szítani, stb...
Szóval szép lassan el lehet érni azt hogy az adott határ melletti város csatlakozzon a mi birodalmunkhoz (persze ez amúgy is gyakran megtörténik, viszont így gyorsítható a folyamat). -
adalbert1
veterán
1-2 végigjátszást megér a dolog.
Sajnos nekem ezen kívül a régi civek kimaradtak (ennek az elődjét imádtam, a civ1 grafikáját mikor megszereztem olyan 96-7-ben már elviselhetetlennek tartottam, a 2-nek ha jól emlékszem nagyon magas gépigénye volt azért be se szereztem, a 3-ról pedig egyszerűen lemaradtam).
Viszont a Civ4-el elkezdtem játszani és határozottan tetszik. Mondjuk a gép még gyengébb fokozaton is simán összefog ellenem, de rászoktam hogy már előtte összeuszítom őket. A másik ami nem tetszik, hogy legnagyobb térképen is sikerül a gépnek egymás mellé pakolni még 2-3 másik néppel (legrosszabb esetben közéjük) és elég hamar lőttek a jószomszédi viszonynak. Lehet hogy inkább át is fáradok a Civ4 topicba, de ahogy láttam az elég kihalt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest