Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KilgoreTrout

senior tag

válasz Egon #41 üzenetére

A városok vonzáskörzete fix a 4-ben is, csak annyi a tupisság, hogy alapításkor még kevesebbet tud csak megművelni. De amikor először tolódnak ki a határok, elnyeri a végső méretét. (Ami egy 5x5-ös négyzet, amiből hiányzik a négy sarok, tehát kvázi egy kereszt , aminek minden szára 3 négyzet széles).
    Nekem egyetlen gondom a civ4-gyel, hogy a 3d miatt annyira nem átlátható, és sajnos senki nem írt még olyan mod-ot, amivel le lehetne butítani a grafikát annyira, hogy 2 másodperc alatt egyből átlásd, hogy hol milyen egységek, bónuszok és épületek vannak mondjuk egyheti kihagyás után.

A civics nem igazán bonyolítja az egészet szerintem, mert lényegében csak bónuszokat ad, kifejlesztesz egy újat, megnézed, hogy jobban megéri-e neked, aztán ha igen, váltasz. Meg általában a minél később felfedezett civic-ek jobbak az előzőeknél, szóval nagyon taktikázni sem kell. A nemzetközi kapcsolatokba sem nagyon zavar bele, esetleg néha valaki kéri, hogy térj át erre vagy arra, de ez max 1 mínuszpont.

• adalbert1

veterán

válasz Egon #38 üzenetére

A Civ 1-et mikor próbáltam voltam vagy 13 éves, így lehet hogy az akkoriban még nekem is szegényes angol tudásom vette még el a grafika mellett a kedvem tőle.
    Lehet hogy a Civ 3-mal teszek egy próbát, ahogy láttam egész olcsón beszerezhető a komplett változat.
    Mivel bonyolultabb vallásban a 4 mint a 3, ha a 3-ban is volt már vallás?
    A 4 valamelyik kiegészítőjében még érdekes újdonság a kémkedés is (ha volt már valamelyik régebbiben is, akkor bocs, mint mondtam azok kimaradtak), kémekkel lehet rombolni az ellenség épületeit, mérgezni az ivóvizet, terjeszteni a mi kultúránkat, felkelést szítani, stb...
    Szóval szép lassan el lehet érni azt hogy az adott határ melletti város csatlakozzon a mi birodalmunkhoz (persze ez amúgy is gyakran megtörténik, viszont így gyorsítható a folyamat).

• adalbert1

veterán

válasz Egon #34 üzenetére

1-2 végigjátszást megér a dolog.
    Sajnos nekem ezen kívül a régi civek kimaradtak (ennek az elődjét imádtam, a civ1 grafikáját mikor megszereztem olyan 96-7-ben már elviselhetetlennek tartottam, a 2-nek ha jól emlékszem nagyon magas gépigénye volt azért be se szereztem, a 3-ról pedig egyszerűen lemaradtam).
    Viszont a Civ4-el elkezdtem játszani és határozottan tetszik. Mondjuk a gép még gyengébb fokozaton is simán összefog ellenem, de rászoktam hogy már előtte összeuszítom őket. A másik ami nem tetszik, hogy legnagyobb térképen is sikerül a gépnek egymás mellé pakolni még 2-3 másik néppel (legrosszabb esetben közéjük) és elég hamar lőttek a jószomszédi viszonynak. Lehet hogy inkább át is fáradok a Civ4 topicba, de ahogy láttam az elég kihalt.

Új hozzászólás Aktív témák