- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
Köszi a segítséget, megoldódott!
Nem nagyon foglalkozom hálózattal az alapfogalmakkal tisztában vagyok, de CLI-n pl nem állnék neki, jó az ASDM
Viszont most mikor megnéztem a configot, és elkezdtem kigyomlálni belőle a cégspecifikus cuccokat, észrevettem mi lehet a gond:
ip address dhcp setroute
be volt állítva a backup interface-n és így nem a static route-ot vette figyelembe, hanem ezt, ugyanúgy egyes költsége volt ennek az útnak, ezért nem váltott. Kitöröltem, most gyönyörűen megy
Azóta megvan ugyanez a beállítás ASDM-ben is, hát... észre kellett volna vennem ott is
Szóval köszi :-)
Illetve még egy kérdés:
A route monitoring options-t hogy érdemes beállítani? Egyenlőre minden alapértelmezetten van, illetve amit figyel IP az a szolgáltatónk DNS szervere.
-
DopeBob
addikt
Köszi, de ez másra vonatkozik, device failover, vagyis ha két ASA-m lenne.
Nekem WAN-vonalból van kettő.
1 - outside interface fedőnevű, itt be van állítva, egy track IP, amit figyeljen illetve meg van neki adva a backup interface
2 - backupMindkettőhöz tartozik egy static route, az outise interfécé 1-es metric-kel a backup 254-el. Elvileg ha mindkét vonal aktív, az outside interface-t kéne használnia, de nem
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
lehet, hogy kicsit off, de hátha valaki tud nekem segíteni.
Adott egy ASA 5505, WAN Failover be van rajta konfigurálva. Az elsődleges vonal ha megszakad (itt a szolgáltató DNS szerverét figyeli) automatikusan átvált a backup-nak nevezett interfészre.
Rá lehet venni valahogy, hogy amint az elsődleges vonal újra él, váltson vissza? Ez egy FixIP-s internet és a VPN is ezen keresztül menne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest