Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gesztiboy

tag

válasz Cyber_Bird #15911 üzenetére

Szia!

Nekem megvan a könyv, nemsoká a végére érek, viszont számomra olyan "mindenből egy kicsit" érzést ad. Való igaz, több témakört foglal magába, viszont mélyebben nem igazán érzem, hogy belemegy. Bár így is tudott számomra újat mutatni (pl. DMVPN, GETVPN, FlexVPN), mégsem érzem úgy, hogy ebből a könyvből fogom ezeket megtanulni. Jó, arról is szó esik a könyvben, hogy az SCOR nem arról fog szólni, hogy bit szinten bemutatja az összes technológiát, konfigolás keményen meg debug. Ez majd a concentration könyvek dolga lesz, ha minden igaz. Viszont a témakörökből azt lehet kivenni, hogy "csak" CLI-n keresztül konfigolni az ASA-t már nem nagyon lesz elég.
    Ha több infó kell, pl. PKI, ASA, VPN technológiák terén, akkor szerintem érdemes átnézni a CCNA Security 640-554, CCNP Security VPN 642-648, CCNP Security FIREWALL 642-618 és CCNP Security SIMOS 300-209 könyveket, videókat is.
    Nekem február közepén jár le a CCNP-m, én is ezzel tervezem újítani és majd ha kijön az új VPN könyv, akkor mellé egy concentration vizsga, hogy meglegyen a CCNP Security is.

Új hozzászólás Aktív témák