Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• evilskati

aktív tag

Sziasztok!

OnVUE-ról (Pearson Online Proctored vizsga) még nem láttam, hogy korábban osztott volna meg valaki tapasztalatot, gondoltam megteszem, hátha érdekes lehet.

Ma vizsgáztam először így, kicsit tartottam tőle, hogy mi lesz, ha nem megfelelő a környezet, vagy elmegy a netkapcsolat stb.
    A vizsgaidőpont lefoglalásakor kell az Online lehetőséget választani, időpontból rengeteg van 15 perces eltolásokkal. Akár éjnek idején is lehet így vizsgát tenni. Előre le lehet tölteni a klienst és egy "próba vizsgán" végigmenni a check-in folyamaton. Ez tartalmaz majdnem mindent, aminek élesben rendben kell lennie, részletek lentebb. Ha minden rendben ment, akkor valószínűleg élesben sem lesz gond.

Az oldal előre figyelmeztetett, hogy a sok vizsgázó miatt a check-in folyamatra akár 30 percet is kell várni. Magát a folyamatot a vizsgaidőpont előtt 30 perccel lehet megkezdeni, a Vue oldalán belépve, a vizsgát kiválasztva, majd a Begin Test gombra kattintással. Kapunk egy Access Code-ot, amit az OnVUE kliensbe kell beírni a telefonos elérhetőségünkkel együtt, ezután megtörténik az automatikus mikrofon, webkamera és sávszélesség ellenőrzés. Ha rendben van, akkor a következő lépcső a személyazonosság és környezet ellenőrzése, ezt a telefonunkkal tudjuk megtenni. Lehet kérni SMS-ben az URL-t, vagy be is lehet gépelni a telefon böngészőjébe. A megnyitott lapon ismét meg kell adni az Access Code-ot, majd csinálni egy selfiet, le kell fotózni az a jogsi, vagy a személyi elő és hátlapját, és a munkaállomást a szoba 4 oldaláról. Ha a képek feltöltése megtörtént, akkor a Desktop klienst kell frissíteni, és tovább lehet lépni. Ezzel nagyjából megvoltam negyed óra alatt. A kliens kiírja, hogy "Kérem várjon, míg a vizsga betöltődik", nincs progress bar, ami erre figyelmeztetne. Nekem nem történt semmi, egészen a vizsgakezdés időpontjáig, úgyhogy 15 percet malmoztam. Ekkor megjelent egy chat window és bejelentkezett egy kedves indiai úriember aki megkért, hogy mutassam körbe kamerával a szobát, asztalt. Kérte, hogy ne használjak külső monitort a notebookhoz, mert látta, hogy van az asztalon. Mondtam neki, hogy nincs használva, mert nincs a dokkolón a notebook, tekintve, hogy a levegőben forgattam körbe, hogy mindent lásson. Nem volt elégedett, kérte, hogy húzzam ki a monitor kábeleket és mutassam meg. Megtettem. Ezután még el akarta pakoltatni a dokkolót is, mert nyomtatónak nézte, de végül ezt nem kellett megtennem. Kérte továbbá, hogy küldjem el ismét a képet a jogsimról, mert nem látja feltöltve. Vissza dobott az URL-hez és a telefonos opcióhoz, majd újra lefényképeztem és feltöltöttem. Ez rendben ment, megkért, hogy rakjam el a telefont és szóljak ha látom a szokásos vizsga felületet. Mikor megjelent, akkor mondta, hogy indítja a vizsgát és továbbít a proctorhoz. Vizsga közben könyökölve megtámasztottam a fejem a kezemmel, kicsit rátakarva az államra tenyérrel. Ekkor felugrott egy chat ablak, és megkért a proctor, hogy leszek szíves ezt mellőzni, mert az arcfelismerő szoftver bejelez.

Más probléma nem volt, végigmentem a kérdéseken, megjelent a score report, majd kidobott a kliens. A Vue oldalán az online vizsga Delivered státuszra változott, jóváhagyáshoz pedig még idő kell.

Szóval így sikerült megcsinálnom a JNCIA: Securityt. :)

Új hozzászólás Aktív témák