- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
márNemKereső #6103 üzenetére
Megpróbálok felmászni a Te szintedre a fétisszobrom segge alól, lehet, hogy nem fog sikerülni.
Egy hónapja regisztráltál, második CIS fórumos beírásod alkalmával már azt pedzegeted, hogy a Comodosok adatokat gyűjtenek, hiszen ingyenes a programjuk, azt így hogy tudják? Biztos megfigyelnek, minden információmorzsát tárolnak rólad, amit a Secure DNS hálózatuk segítségévek összegyűjtenek, és biztosan pénzzé teszik őket, eladják gonosz IT terroristáknak!
Én pedig, az öreg mániákus, aki próbál tárgyilagos maradni minden programmal kapcsolatban, beleértve a Comodot is, egyszerűen a tudtodra adtam, hogy ez a tevékenységed, az adott felütéssel és folytatással,,mindössze azt támasztja alá, hogy egy újabb ember bukkant fel itt, aki a kipécézte magának a céget és programját.
Voltak elődeid, vannak társaid és lesznek követőid is, ez a természetes, hiszen minket, csökevényes mániákus fetisisztákat, ki kell irtani, hiszen csak a Szent Tárgyunkról tudunk beszélni, arról is csak szuperlatívuszokban, így létezésünk feláldozható az Általad képviselt Tiszta Ügy Oltárán.Azért a neved alapján remélem, hogy Nem Nomen Est Omen lesz , Keress csak nyugodtan tovább, hisz vagyunk még, van feladatod bőséggel.
-
blattida
nagyúr
válasz
márNemKereső #6099 üzenetére
Szimplán megválaszoltam a szándékos kötözködő kérdésed. Én ugyan nem személyeskedtem, de ha nálad ez a szint, akkor nincs értelme neked írni bármit is, részemről befejeztem.
Jó adatgyűjtést. -
blattida
nagyúr
válasz
márNemKereső #6097 üzenetére
Az ingyenes verziók reklámok kis egyben, nincs ez másként a comodo esetében sem. Ha tetszik, megveheted a fizetős változatok valamelyikét, főleg most, hogy elég sok verzióban létezik av-uk és IS-ük is (Pro, Complete, Advanced, Plus).
Nem gyűjtögetnek, minek? Rengeteg információcsatorna áramlik a neten, ilyen-olyan formában mindenképp tárolni kell böngészési adatokat, amiket törölnek is, mivel véges az infrastruktúra.Ha a comodo esetében fölveted ezt, akkor a többi, ingyenes termék esetében miért nem teszed? Számtalan van, mindenféle területről...
-
blattida
nagyúr
Azok a digitális aláírással rendelkező fájlok, melyek a comodo fehér-listáján is szerepelnek, automatikus engedélyező szabályt kapnak, ha azt bejelölöd.
Kevesebb értesítést kapsz és gyorsabb is a rendszer így, viszont némi biztonsági kockázatot jelent, hiszen a digitális aláírás nem életbiztosítás, nem garancia egy adott fájl tisztaságára vonatkozólag.
Fire
Nem tudok arról, hogy bármilyen mennyiségi korlátozás lenne. -
blattida
nagyúr
Nos, bekövetkezett az a pillanat, amikor vissza kell vonnom valamit a Comodoval kapcsolatban, amire korábban azt írtam, hogy nem lesz: hamarosan érkezik a CAV Linux verziója!
-
blattida
nagyúr
Az ingyenes mbam jól elvan vele, viszont a fizetősnél állítgatni kell, mert együtt lassítanak, bár még használható marad a rendszer.
Krystal_s
Jól értelmezed, a harmadik opciónál minden bejövő kérés tiltásra kerül.A naplózást ki lehet kapcsolni, akár csak a windows explorerre vonatkozólag is.
-
blattida
nagyúr
válasz
.morrowind. #6071 üzenetére
Biztos, hogy lesz belőle és alapvetően a chromiumtól függ, ami viszont nem hozzájuk tartozik...
-
blattida
nagyúr
Ha már, akkor rendesen:
Változások és javítások:
NEW! Simplified installation experience
NEW! Seamless integration with COMODO ESM 2.0 Business Edition
NEW! Enhanced protection mode: Defense+ is now stronger in 64 bit operating systems
NEW! New options for popup alerts and antivirus alerts
IMPROVED! Look and feel
IMPROVED! Resource consumption and performance
FIXED! Firewall does not work properly on Bluetooth PAN adapters
FIXED! Antivirus crashes on files that reside on bad sectors
FIXED! Various race conditions exploited by malware to evade Defense+Az 5.5-öst használók részére még a héten várható a belső programfrissítőn keresztül egy frissítés, melynek segítségével gond nélkül átvált a program az 5.8-as verzióra.
Ha valaki nem akarja megvárni, akkor vagy letölti és elindítja az 5.8-as telepítőjét, majd a frissítés lehetőséget választja, így megmaradnak a beállítások, vagy pedig lementi a konfigját és eltávolítja az 5.5-ös verziót, majd friss telepítést eszközöl.
Az utóbbi megoldás a jobb, de mindkettő működik. -
blattida
nagyúr
válasz
.morrowind. #6063 üzenetére
Ha probléma nem lesz vele, akkor hamarosan önállóan is megjelenik az 5.8 végleges, valamikor a héten, elvileg ez a build már az...
L7wy
A DACS még él, de jelenleg nem élvez prioritást. Melih azt mondja, hogy a Valkűr és a Site Inspector többet hoz a biztonság terén a végfelhasználóknak.
Majd meglátjuk, mi lesz vele, de gyanítom, hogy hamarosan ő is a halottak mezejére lép. -
blattida
nagyúr
válasz
Nhorbee #6057 üzenetére
Ami már most is tudható:
- Új, a mostani Comodo stílusba illeszkedő, teljesen átalakított GUI
- Valódi automatikus sandbox (teljes virtualizáció)
- Valkyrie és Site Inspector integrálás
- Továbbfejlesztett HIPS és AV
- HibajavításokÁm ezek sincsenek kőbe vésve, majd idővel kiderül, mi lesz még, esetleg mi marad ki...
-
blattida
nagyúr
Igen, cis is bugos még, de szerencsére messze nem annyira, ráadásul azért nem lehet azt mondani, hogy súlyos hibákat tartalmazna.
A GUI változóban van, a hatos felülete teljesen más lesz, illeszkedni fog az újabb comodo stílbe.
Én azonban azt nem gondolom, hogy képzettnek kell lenni a kezeléséhez, sajnos azzal, hogy nem különösebben automatizált és sok beállítási lehetősége van, ez jár. Átláthatóbb és trendibb lesz az új gui, viszont nem lesz sokkal könnyebben kezelhető, legalább is szerintem. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6037 üzenetére
Oké, ezt is ellenőriztem és nálam is kitörli a hiberfil.sys-t a kiadott parancs, el is tűnt a hibernálás lehetősége...
-
blattida
nagyúr
Egy komolyabb, d+-t érintő hiba miatt megjelent egy gyors javítás, frissíteni kell a CIS-t, illetve hagyni magát frissülni, az új verziószám: 5.8.210479.2111, ez már RC2!
-
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6008 üzenetére
Az a teszt még vistahoz készült, már elavult, de ezt Te is tudod.
Van még min javítani, semmi sem tökéletes. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6001 üzenetére
Ott is az megy, mint az állami helyeken általában, mutyizás, zsebbe fizetés, szarért sokat fizetés, stb, vagy pedig nem kompetens emberek kezében van a döntés, de ez ismét az előbbi kategória...
Az a baj, hogy ez szinte általános probléma. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5999 üzenetére
Nekem ezen a usb-s eszköz vonalon csak egy tapasztalatom van vele: évekkel ezelőtt fogott meg egy conficker variánst az idegen pen drive felhelyezésekor, semmi gondom nem volt.
Ha a d+ paranoid módban fut, akkor minden autorun tevékenységnél kérdez.
Abban egyetértek, hogy nem lenne haszontalan szolgáltatás, jó módszer az emberi hülyeség ellen. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5994 üzenetére
Rá, minden probléma nélkül, de önállóan is letölthető: Telepítő.
-
blattida
nagyúr
Megjelent és letölthető az CIS 5.8.209729.2104 RC1!
Újdonságok és változások:
NEW! Enchanced Protection Mode: Defense+ now allows the users to selectively enable/disable new protecton mechanisms
FIXED! CAV crashes on various files when on bad disk sectors
FIXED! Trusted files can not be purged
FIXED! Varirous language related issuesThere are many other small fixes in this release.
A fokozott védelmi mód részletes leírása a későbbiekben várható.
-
blattida
nagyúr
Elérhető a CCE következő verziója: 1.8.207117.137
Letöltés: 32 bit, 64 bitÚjdonságok és változások:
NEW: New KillSwitch 2.0
NEW: Aggressive mode in KillSwitch and CCE (start with SHIFT key pressed to evade ome of the processes that terminate security software)
IMPROVED: More powerful disk access methods when scaning for malware
IMPROVED: Quick repair in KillSwitch for all users
IMRPOVED: More powerful system settings scanner including DNS, winsock, Proxy, etc
IMPROVED: MBR scanner for multi-OS system
IMPROVED! New CAV with smaller AV baseSajnos a DACS továbbra sem került vissza.
-
blattida
nagyúr
A Comodo Secure DNS szolgáltatása már a 2-es béta fázisban van, beállítható tartalomszűréssel, mindössze regisztrálni kell és létrehozni egy saját fiókot, ahol hozzá lehet adni a hálózatot vagy hálózatokat.
Itten lehet megtenni.
Ez is része lesz a Dragonnak a későbbiekben, amint lesz belőle végleges. -
blattida
nagyúr
Kijött egy újabb 5.8-as béta: 5.8.206694.2075
Elvileg ezután már a végleges jön.Javítások:
FIXED! Antivirus updates consumes huge memory
FIXED! Antivirus can crash on bad disk sectors
FIXED! HIPS can be bypassed by certain malware by exploiting trusted applications
FIXED! HIPS doesn't catch certain screen capturing techniques
FIXED! HIPS doesn't catch windows service modificationsA nagyobb változásokat is tartalmazó hatos verzió év vége felé jelenik meg.
-
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
canniball #5871 üzenetére
Nagyjából 15MB ramot fogyaszt, ez av vizsgálat közben felmehet úgy 100MB-ig, viszont a cmdagent.exe időnként hajlamos nagyon sokat fogyasztani a processzorból, az sokkal rosszabb. Ám ez eseti és nem jelentkezik mindenkinél.
Olyan összesített listáról nem tudok, amelyiken a comodo is szerepelne.
-
blattida
nagyúr
válasz
Razim K. #5862 üzenetére
Persze, a kaspersky, az avira, a bitdefender és társaik pedig ótvar szarok, hiszen sok-sok millióval kevesebb szignatúra található az adatbázisukban, mse-ről vagy mbam-ról már nem is beszélve...mind halott, csak a norton él.
Gratulálok.
Bocsánat, a Norton is egy gány takony, a Panda a nyerő, hiszen több, mint 20000000 szignatúrája van.
-
blattida
nagyúr
Ha cce-t akartál írni, akkor meg nem stimmel a dolog, mert az eltávolítani, törölni is tud.
A CCE sem lesz a cis része, miven nem normál felhasználóknak való.
A valkűrt nem régóta akarják összehozni a cis-szel, viszont csak szerveroldalon, felhőben szállna be a vizsgálati eredmények gyártásba. Jelenleg már a hardveres előkészítés zajlik, plusz közben fejlesztik is, most már a találati aránya a kezdeti 60%-ról eljutott közel 90%-ig, és még nincs vége. -
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
Mindenki, aki használja a 2064-es buildet, frissítse a 2065-ösre, mert az előző verziónál komoly bug jelentkezett, melynek köszönhetően sok folyamatot termelt a program és fagyást okozhatott.
A belső frissítőn keresztül már megtörténhetett a dolog, most már az önálló telepítőt is frissítették. -
blattida
nagyúr
Megjelent a következő 5.8-as béta: 2064-es build
Újdonságok, változások, hibajavítások:
NEW! Antivirus base size has been reduced drastically: This affects CIS performance and resource consumption as well
NEW! HIPS now has further improvements on 64 bit operating systems
NEW! Simple installer with 1-click installation experience
IMPROVED! Look and feel of the icons so that it is easier on the eyes
IMPROVED! CAV "Clean" button no longer deletes files but quarantines instead
FIXED! Firewall does not filter bluetooth adapters: pls reinstal CIS to see the effects
FIXED! Summary shows wrong menus whenclicked on state linksÖnálló letöltés: klikk
Természetesen a belső programfrissítőn keresztül is megtörténik a váltás.
-
-
blattida
nagyúr
Nem küldenek. Ha téves, akkor kiveszik, ha kártevőt küldesz nekik, azt beteszik, az utóbbit gyorsan.
Az av rész valósidejű ablakában láthatod, a csuszka közepén található.
A lementett konfigokat minden további probléma nélkül beimportálhatod a többi gépen is.
Az ősszel megjelenő hatos verzióban már lesz egy központi kezelést megvalósító modul is,igaz, azt a comodo szerverei végzik majd.
-
blattida
nagyúr
Az ilyen heurisztikus találatokat fenntartásokkal kell kezelni,szerintem ezek téves jelzések.
A leak teszt eredménye nem olyan fontos, ám,ha 100%-ot szeretnél, akkor kapcsold ki az automatikus megbízást a telepítőkben és az automatikus szabályalkotást a megbízható fájlokban opciókat.
A tűzfal egyedi házirend módban fusson, a clt.exe ne szerepeljen a megbízható fájlok között,ha esetleg ott lenne.Szerintem hetente bőven elegendő az ütemezett vizsgálat.
Ha lassúak a benti gépek, akkor felhő alapú vizsgálat engedélyezése ne legyen aktív, kapcsold be az alkalmazkodó módot, valamint állapottartó fájlvizsgálat legyen.
A heurisztikát állítsd alacsonyra, a memóriavizsgálat opciót pedig ne aktiváld.A korábbi kérdésedre pedig: minden megoldható.
-
blattida
nagyúr
válasz
Tappancs2001 #5771 üzenetére
A cmdagent.exe akad valamelyik folyamattal, azt megkeresheted például process explorer-rel, ahol a view/lower pane aktiválás és handles kiválasztás, majd a cmdagent megjelölése, végül egy av keresés futtatása, ha valahol megakad, látni fogod,melyik folyamat a hunyó.
Inv1sus
Az a legegyszerűbb, ha ki se engeded őket a netre, módosítsd a rájuk vonatkozó szabályokat, a leggyorsabb az, ha kitörlöd ezeket és újakat csinálsz, klikkelések által. -
blattida
nagyúr
válasz
Tappancs2001 #5764 üzenetére
A nod+agnitum párost mivel távolítottad el?
Azt hiszem, hogy ez a sűrű telepítés-eltávolítás okozta a kék halált és a nem frissítést.
Legközelebb jobban ügyelj arra, hogy mivel szeded le a programokat, valamint arra is, hogy a gyakori biztonsági program csere nem szerencsés, főleg manapság, amikor a programok sokkal jobban beépülnek a rendszerbe, ami különösen igaz a Win 7-es esetében. -
blattida
nagyúr
válasz
Tappancs2001 #5762 üzenetére
A kódod elvileg beadhatod neki, akkor átáll prora.
Csak támogatásban van különbség az ingyenes, promós pro és a premium változat között. -
blattida
nagyúr
Válaszaim:
1. Nem tudom.
2. Nem tudom.
3. Önmagában nincs, de ezek szerint úgy írták meg, hogy az ottani fájlok kihagyásra kerülnek a helyi av által is...
4. Nem, mert attól még a tevékenységek ugyanúgy monitorozva vannak és ha olyan esemény szeretne történni, ami a konfiguráció szabályainak nem megfelelő vagy ott nem szerepel, akkor arról kapsz értesítést és dönthetsz.
Egyetértek. Bár a megelőző rész ettől még funkcionál és teszi a dolgát.
-
blattida
nagyúr
Ami nem is meglepő.
Ez az 5.8 pedig úgyis átalakul majd hatossá a végleges verzióig, plusz lesznek még újabb szolgáltatások is benne, ám ez még a jövő zenéje...
Wasp91
A sandbox jó dolog, kellő védelmet tud biztosítani, de mellette nagyon idegesítő és nehézkes is tud lenni a cis használata miatta. -
blattida
nagyúr
A videóban benne van.
Alapvetően kezelésben történtek változások. Már van kártevők esetében csak hozzáférés blokkolása, nem csak eltávolítás, valamint a riasztásokat is külön ki lehet kapcsolni (tűzfal, d+) plusz távoli programkezelés lehetősége. Ezeken felül minimális gui változások és a d+-t érintő belső fejlesztések, javítások, ezekről részletek később. -
blattida
nagyúr
válasz
ErosenZold #5663 üzenetére
Jön ám még megy, mert a mostani frissítés két lépcsőben zajlik le, mindkettő telepítése után újra kell indítani a számítógépet.
-
blattida
nagyúr
Az esetek nagy részében nincs gond vele, tehát Te is a kisebbséghez tartozol.
Ciki, nem ciki, ez van.Megkeresheted azt a programot, melynek valamelyik összetevőjével akad a cmdagent.exe és azt a comodo-nál a kivételek közé teszed az av-nál és a d+ végrehajtás vezérlés részénél.
Ha ugyanezt meg tudod tenni a problémás programnál is, akkor ott is érdemes a kivételek közé tenni a comodot, természetesen csak akkor, ha ez lehetséges. -
blattida
nagyúr
válasz
ErosenZold #5645 üzenetére
Foglalkoznak is. Ha egyértelműen kártevő, akkor automatikusan bekerül az adatbázisba, ha nem, akkor emberi analízis is van.
-
blattida
nagyúr
válasz
bivalyolo #5624 üzenetére
Gondolom azért mert a proaktív konfig beállításai miatt több rendszer-erőforrást használna a program, ezzel pedig valamennyire ellensúlyozzák ezt.
Nem muszáj ám a gyári beállításokat használni, saját konfigokat is létrehozhatsz, olyan beállításokkal, amilyenekkel csak akarsz.
Nálam is ez a helyzet. -
blattida
nagyúr
Az 1.1.0.3-ast. De közben rájöttem, hogy az, amit írta , még xp-n történt. Most 7-est használok és ezen még nem futtattam a clt-t, csak most, reggel, és akár sandboxban, akár kívül futtattam, mindig 340 pontot kaptam, és most nem is rakja be a megbízható fájlok közé a clt.exe-t.
A digitális aláírásra rosszul emlékeztem, nálam sincs. -
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #5603 üzenetére
Ilyet nagyon könnyű reprodukálni: sandboxban kell futtatni, miközben a clt.exe a megbízható fájlok között szerepel, ami jelenleg ott szokott lenni alapból, mivel fehér-listás és digitális aláírással is rendelkezik..többek között én ezért is kapcsolok ki minden automatikus szabályalkotást és csak ritkán használom a sandboxot, általában ki van kapcsolva.
-
blattida
nagyúr
Megjelent a CCE 1.7.192479.98-as verziója, némi hibajavítással, letöltés: 32 bites, 64 bites.
Változások:
IMPROVED: More powerful disk access method which can detect tough hidden rootkits
IMPROVED: Latest anti-virus engine integrated
FIXED: Hidden services FP under certain circumstance
FIXED: CCE can now detect and remove all TDL3/4 rootkits
FIXED: CCE hangs before system restarts in x64 system -
blattida
nagyúr
Immár harmadszor írom: a CTM fejlesztésével álltak le, nem a CIS-ről van szó.
Már odaát is írtam,hogy a CIS Pro ugyanaz, mint az ingyenes CIS Premium, éppen ezért nincs különösebb értelme annak a tűzfalát használni.
A döntést rád bízom, próbáld ki őket, és amelyik jobban tetszik, azt használd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest