- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
válasz
steve24 #16453 üzenetére
Ha nincs szükséged wifire lehet elég egy switch is, valaki írta a topicba hogy szintén fp25-ös netet switch-el két gépre meg lehet osztani, mert két mac címet enged.
switch előnye hogy nem kell konfigurálni.
Valaki írta korábban, hogy UPC már nem korlátozza a mac címek számát.
Ismerősnél 50/5-ös netet egy gigabites 5portos tplink switch-el osztanak meg.
Routerből gigabiteset vegyél, az a jövő. Ha van okostelefonod érdemes routert venni. -
szab.tam
nagyúr
válasz
steve24 #16453 üzenetére
+ adalék, mert kb. én is ennyit értettem hozzá a router előtt...
ad némi + védelmet, mert kívülről elsőként a router látszik, és a gép "mögötte van".
érdemes egy szakértő haver az eslő kalibráláshoz, konfigurásához.
van néhány beállítás, (és védelem!), amit egy gyakorlott kéz könnyebben megtalál.ha 2 gép lóg a routeren, akkor jó beállításoknál a 2 gép között is lehet adatokat mozgatni, látni a megosztott mappápakat.
viszont szaktopicban, (de nem itt), vagy szakértő havernál meg kell tudakolni, hogy valójában mire van szükséged.
konkrétan én megszívtam. gigabites hálókártyáim vannak 1279 éve. az it-s haviér anno úgy gondolta, hogy nekem jó lesz a 100mbit-es is. innentől olyan lassú vánszorgás a 2 gép között, hogy 1xrűbb winyóra kiírni, és átdokkolni a cuccot...(nehogy privátban megkérdezz, milyen routert vegyél, mert úgysem tudom. valami routeres szaktopic-ban tudakozódj.)
-
válasz
steve24 #16453 üzenetére
és (#16454)
Hogyha veszek egy routert akkor már csak vezeték kell hozzá és kész? vagy hogy működik?
Igen + ha vezeték nélkül akarod használni akkor valamilyen wifi adapter.nem vagyok témában, a routert a számitógéphez vagy a modem után kell csatlakoztatni?
A modem és a gép közé kell berakni a router-t.a router ketté osztja a netet?
A router annyi felé osztja a netet ahány eszköz éppen rá van kötve/csatlakoztatva.ha a másik számitógép nincs bekapcsolva akkort is a fele sebbeséget kapom , vagy hogy működik?
A router ilyen értelemben nem korlátozza a netet, feltéve ha nincs ilyen jellegű beállítás rajta.
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest