Aktív témák
-
Witlok
tag
A CD nyilvántartási problémára én pár hónapja találtam egy összetett megoldást:
- 150 db-os motros CD tartó, a kiválasztott CD-t az ajtóhoz mozgatja és kiadja - sajna az olvasóba még nem tudja berakni :(
- USB-n keresztrül összeköthető a géppel, de magában is jól használható
- a hozzá adott program tetszőleges számú tárolót lekezel (persze az USB specifikáció határt szab a használható eszközök számának)
- a program korrektül TWAIN driveren keresztül lekezeli a scannerem - így egyszerű a CD borítókat beolvasni
- aránylag könnyű keresgélni benne akár borítóképek alapján is - ráadásul tud nyomtatni katalógust az adatbázis alapján - jóljön, ha elcipelem valahová.
- szerintem megfizethető (ha a 30-50 darabos műanyag tartókból vennék annyit amennyivel 150 CD tárolását meg tudom oldani kb ugyanott vagyok és még nincs benne a kényelmi elektronika motoros tálcával és a PC-ről történő vezérlés)
Nekem bevált, bár a progija többet is tudhatna és sajna csak akkor muxik, ha érzékeli a CD tartót...
Ha valakit érdekel akkor a depo-ban keressen rá a CD könyvtárra. -
hi
tag
Szerintem Whereisit jo megoldas. Eleg egyszeru, es ahozkepest eleg sokmindent tud.
Valamikor regen enis irtam floppyknak egy hasonlo progit (turbo pascalban :))), majd az idok teltevel ugyanezt bovitettem ki, hogy tudja kezeli a cdket is. -
WN31RD
addikt
Én eddig a WhereIsIt?-et használtam, és meg voltam elégedve vele :)). windowsosoknak nagyon tudom ajánlani.
Most viszont tervezem, hogy áttérek Linuxra...
Nem tud valaki egy jó linuxos katalogizáló progit? -
Superman
nagyúr
válasz
CsendPenge #18 üzenetére
Nyomulok: Delphi, Visual Basic, Visual C++ (Microsoftos és Borland). Ezen kícvül ismerem még a HTML -t, az XML -t, a JavaScriptet, nagyon jól ismerem az SQL -t. Ezeket szoktam használni. Más is előfordul hébe - hóba, amikor van valami olyan munka, de az csak olyan beugrás és amint nem használom az adott nyelvet, rögtön kezdem felejteni a dolgokat, nem úgy, amit állandóan használok.
-
-
Superman
nagyúr
válasz
CsendPenge #16 üzenetére
''VBasic-ot nem ismerem, és nem is szeretem''
Ühümm, szóval hogy is van ez: nem ismered és ismeretlenül mondasz véleményt róla? Nem merész vállakozás ez? :)) Egyxébként ez nem egy nagy szám, egy mini - adatbázis, cd rendszerező progi. Aki akarja továbbfejlesztheti, biztos, ami biztos alapon, a kódokat is megküldöm hozzá.
Egyébként az igaz, hogy Delphiben és (Borland) C++ - ban sokkal több lehetőség van pl. adatbázis építésre, mint Visual Basicben, bár a Visual Studio.Net - et sajna nem ismerem. Állítólag ott már átstruktúrálták az egész Visual Basicet (persze nem csak azt). -
CsendPenge
őstag
OFF
Ilyet mondtam volna? :O Vagy csak a szóhasználatra gondolsz? :P
ON
Én a Where Is It -et használom, elégedett vagyok vele, bár picit nagy a katalógus file, amit csinál (megfelelő beállításokkal kisebb lenne...)
OFF megint, de most Supermen-nek
Magát a progit nekem is elküldhetnéd, kíváncsi vagyok rá. Csak azt sajnálom, hogy nincs meg valami normálisabb programnyelven (VBasic-ot nem ismerem, és nem is szeretem)
ON -
Superman
nagyúr
örömmel jelenthetem mindenkinek, aki kérte, hogy megtaláltam a progit. Holnap még kiegészítem megfelelő hibakezeléssel, mert az elég gyatra benne, ahogyan végignéztem a kódot, aztán megküldöm azok emiljére, akik kérték.
-
Superman
nagyúr
Oké. eddig nem igazán volt időm megkeresni, de ma azt fogom tenni és mindenkinek megküldöm, aki kérte.
-
launcser
senior tag
hu
:)
nekem holnap kell leadnom egy delphiben irt cédényilvántartot
elég béta még de majd fejlesztgetem :) -
-
sebaj
tag
Sziasztok
Mivel túl sok a cd-m, ezért adott dolog megtalálása sok időbe kerül. Valami olyami programot nem ismertek, mely pl. bescanneli a cd könyvtárszerkezetét, megjegyzi mi volt a cd labelje, s utána beteszi egy adatbázisba a file meg a könyvtárneveket, ahonnan lehet keresgélni mindenféle szempontok szerint?:)
név, url is jöhet.
kössz.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest