Új hozzászólás Aktív témák
-
afterburner_
őstag
van, a cleant én nem ajanlanám hozzá (mivel ez nem alkohol bázisú fsték, hanem víz), bár egy probat megér, de akkor úgy hogy fújasd át a fejen a clean-t felülről egy csővel + fecskendővel. bár a házi henk nem biztos hogy meghozza a várva várt eredményt
panel mögé ne menjen folyadék, mert akkor a nyomtatót is az örök vadászmezőkre küldöd
az ip4200-es feje QY6-0059, míg az ip4300-as feje QY6-0061, a kettő nem kompatibilis! de elég ha megnézed a réz lábakat a fejen.
-
afterburner_
őstag
a pgi5bk patront normál papírhoz használja, ha képet nyomsz normál papírra akkor is a pg5bk-ból nyomtat,
ha cd-re vagy fotó papírokra nyomsz (és ki is választod a papírnál a fotópapírt, matt , fényes stb...) akkor a feketét a cli-8 bk ból használja.
amúgy erre találták ki a fúvókaellenőrzést a karbantartásnál hogy megtudd melyik sor fúvóka rossz:-)))
s attól hogy mondjuk a fekete be van száradva , a színesek nyomtathatnak tökéletesen. nincs összefüggés egyik szín között sem, ha mindegyik be van dugulva csak a sárga nem akkor csak sárgát fog nyomtatni:-)
eredeti patront semmiképpen nem rizikóznám bele megvenni...
-
afterburner_
őstag
válasz
oliver7777 #3045 üzenetére
vagy átkapcsolsz fotó papírra, és akkor a vékony feketéből nyomtat:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
oliver7777 #3043 üzenetére
benyomtad a szűrőt a fejen? amivel a patron szivacsa érintkezik? mert ha igen akkor nem is lesz jó:-)
dvd borítót normál papír módban nyomtattál?
-
afterburner_
őstag
válasz
oliver7777 #3040 üzenetére
de egyik pillanatról a másikra csinálta? vagy állt a gép?
ha áztatod a fejet elég ha fél centire ellepi a fej alját a víz.nekem itt állt fél- egy éve asztalon 3-4 fej amiket kicsit átfújtam,(desztvízzel , vagy oldószerrel), beleraktam a gépbe és már mentek is:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
Plati Peti #3032 üzenetére
vegyszeres tisztítás szerintem helyrehozná:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
oliver7777 #3034 üzenetére
ha egyáltalán nem nyom :
1. lehet a patron szivacsa a rossz, vagy levegős - patron csere
2. sűrű a tinta - patron csere
3. a szűrő be van nyomódva a fejen, és nem ér hozzá a szivacshoz - ez cumisabb.. fejcsere
4. a szűrő eldugult a szemcsés tintától , nincs meg a kellő folyadék áteresztés- áztatás, talán segít
5. beleszáradt a tinta a fejbe - áztatás, talán segít
6. a fej levegős, mert mondjuk szárazra hajtottad a patront - ekkor csővel átfújni desztvizzel.szal elsőnek érdemes lenne egy másik patronnal megnézni, aztán ha azzal sem jó akkor légteleníteni a fejet, mert ha levegős, akkor hiába áztatgatod, vagy megmeríted vízben, sokat nem fog segíteni, max az ic mögé víz kerül és ropogósra sül a nyomtatód...
-
afterburner_
őstag
válasz
Plati Peti #3030 üzenetére
és ha most kiveszed a fejet, és papírra rakod, patront belerakod a fejbe, akkor is hagy csíkot? másik patronnal próbáltad? esetleg az is lehet gond hogy rossz a patron szivacsa:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
Plati Peti #3028 üzenetére
csövet rászorítasz a fejen levő kiálló csonkra, amivel a patron érintkezik és forró desztvízzel átnyomatod ( a szűrőt nem szabad benyomni). valszeg le van levegősödve és emiatt nem nyomtat a lapra. mondjuk ez csak légtelenítésre szolgál ha 3-4 éves a fej az is lehet hogy az elektronika elöregszik.
-
afterburner_
őstag
válasz
Plati Peti #3026 üzenetére
fúvókaellenőrzésen az össze csík megvan?
-
afterburner_
őstag
válasz
betty405 #3013 üzenetére
régebben a princoccal voltam így, aztán egyszer csak vettem egy samsung írót,amik azelőtt írtó gányak voltak és jé a princo lemezeim is tökéletesen működnek, csak az asztali lejátszó nem hajlandó beolvasni
de jelenleg a verba volt eddig olyan hogy tényleg megbízható, de nem elég a jó nyersanyag jó író is kell hozzá. a tdk-val pl sok ismerősöm úgy járt hogy írás után akadtak a rá írt dolgok...a traxdata amiből még van pár darabom, azokkal nekem semmi gondom nincs, de mellesleg biztos van olyan író amivel ráírva, pár év után kukázható a lemez...
de ha azt nézzük nem kell messzire menni a nyomtatóknál maradva, nem elég a jó tinta, jó minőségű papír is kell, én fotókat nyomtatok a géppel, és sajnos megtapasztaltam hogy milyen ha rossz minőségű papírra van nyomtatva... pár hónap és kifakul a kép, még gyári tintánál is..szal ilyen papírok is vannak. a másik meg tök szép meg jó, de vízállósága meg nulla:-))) kísérletezni kell
töltés után a chipet nullázni kell mert annak a tintaszintje nem resetelődik szimplán töltéssel.
patront meg ráér cserélni a pirox x-nél:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
betty405 #3007 üzenetére
verbatimból ami szép az a glossy szerintem, sajnos a többi verba az elég hitvány, a tdk is sajnos átvette a verba féle smirglis nyomtatható réteget... azokon nálam is fakók, undorítóak a színek. a régi tdk-nal gyönyörű felülete volt, olyan volt mint a traxdata-é vagy mint a riteké, csak hát azok 8x-es lemezek.
Ebben nem vagyok annyira jártas de majd kijavítanak a kollégák melyik a szuperül nyomtatható felületű lemez:-)) de én a tdk, verba párostól egyenesen írtózom... írás szempontjából viszont a verba biztos hogy nagyon jó.próbáld meg nyomtatásnál a beállításoknál szín/intenzitás -nál hogy a fényességet sötétre rakod, vagy az intenzitáson sötétítesz
valszeg azért barnás a nyomat mert a fület amire nyomsz kicsit fakóbban jeleníti meg a "szineket" , nem lehet hogy inkább amikor tdkra váltottál akkor lettek barnásak a nyomatok? mert a nagy fekete patronnak köze sincs hozzá:-)utángyártott chippeket meg nem ismerem.
létezik resetter, amivel le tudod nullázni a tintaszintjét a chipnek, így újból teliről indul, az eredeti patront meg azért jobb tölteni mert a szivacsa kicsit strapabíróbb mint egy utángyártottnak, mellesleg az eredetinél elég egy furat, és megfelelő hosszúságú tűvel pillanatok alatt fel lehet tölteni, úgy hogy nem kell ragasztgatni meg semmi. ezzel a megoldással egy patron feltöltése 100 Ft. igaz venni kell tintát + resettert ha akarod a tintaszintet figyelni, ez benne van egy 10-esben, de utána olcsó a nyomtatás
-
afterburner_
őstag
válasz
betty405 #3005 üzenetére
először is.
a nagy fekete patront csakis normál papírra használja a nyomtató.
ha fotó papírra vagy cd-re nyomsz akkor viszont a vékony feketéből nyomtat. tehát akkor a vékony fekete körül kellene keresgélni mi is lehet a baj, ha barnásan nyomtat cd-re, vagy esetleg fotó papírra is, akkor a vékony feketével van a gond. nem pedig a nagynál.
viszont nem igazan értem ezt a chip dolgot, az utángyártott az chippes volt vagy a chippet a gyáriról raktad át?
mellesleg ahány hordozó, annyi fajta színkülönbség is lehet a kinyomtatott képek között.
pl nekem van olyan papír amire pirosasan nyomtat a gép, van olyan matt amire zöldesen , és van amire tökéletesen:-) de ugyan ez a helyzet cdnél bár arra nagyon ritkán nyomok, de oltári különbség van pl egy verba print szemcsés felületű dvd, meg akár egy ritekg05-ös selymes felületű dvd nyomtatása között. Volt , vagy van is oylan papírom fénys, amina fekete egyiken szürkés, a másikon meg koromfekete... előbbiről mondjuk a szinek kb 1 hónap után elpárolognak:-)))
Érdekességképp, amit használok fotó papírt fényeset, azzal az ip4500-ösöm tökéletesen nyom, de ugyan azt a papírt beraktam ip3000-be vagy ip4200-esbe, azokkal nyomva...hát szinte lefolyik róla a tinta, mintha fóliára nyomtatna az ember:-)
mellesleg a canon szerintem ezt a 3-4 éves fejperiódust a 4200-es szeria után kezdte el, lehet vannak kivételek ami 1-2 tovább megy, de az esetek 90%-ban 3-4 évnél semmiképp nem megy tovább a fej.
-
afterburner_
őstag
válasz
mokas_gizi #2997 üzenetére
azzal vigyázni kell mert ha befolyik a nyák mögé, és ott az ic lábaira ráfolyik... akkor tud érdekes dolgokat csinálni, nekem így füstölt el egyszer az egyik nyomtatóm:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
darkangel_83 #2998 üzenetére
a fej meghalt. valszeg zárlatos- csere, vagy új nyomtató.
-
afterburner_
őstag
a fej kivételére igen jó megoldás ha mondjuk teljesen kikapcsolt állapotban a nyomtató burkolatát leszedve veszi ki az ember a fejet, mert ha kocsi egység középre jön és áramszünetet generálsz, az is jegyzi, a szervíz könyvben gyönyörűen le van írva melyik sor mit jelent.
másik az hogy x lapszám után a gari automatikusan megszűnik, nem tudom pontosan mennyinél de 7-10 e lap után ha jól emlékszem:-)
a mosáshoz annyit fűznék hozzá, hogy rengetegen amiatt vágják haza a fejet meg vele együtt a nyomtatót is, mert nem figyelnek arra, hogy a nyák mögött van egy ic is, amihez nagyon könnyen be tud szivárogni a víz., azt az ic-nek a lábait összezárja a víz szép kis tüzijátékot tud csinalni a gépben:-) főleg forró víz után a forró fejen lecsapódik a víz, kívülről látszólag meg van száradva, de ha a fej nyákja mögé víz kerül, az egy hamar nem szárad ki, mert az ic kis eldugott cellában van.
a chipeknél pedig ha ír a chipre a gép, márpedig számolja visszafelé a tintaszintet, akkor azt neki olvasnia is kell időnként mivel akkor hogyan állapítaná meg hogy mennyi tinta van az adott patronban, akár ha másik gépbe rakod? szóval ha házilag lehetne henkelni végtelenített chippet, akkor teli lenne tutorialokkal az internet:-) de erre találták ki a chip resettert vagy az auto resettes chippeket.
mellesleg nalam a canon fejek általában kibírnak 3-4 liter tintát de utána se a fej szokott rakoncátlankodni, hanem a mikroszűrő, amire szerencsére már van megoldásom hogy hogyan lehet kitakarítani hogy utána gyönyörűen átengedje a tintát újra:-) de azzal viszont egyelőre nem tudtam mit kezdeni hogy mi miatt dobja fel a talpát a fejek 90%-a 3-4 év után, de nagy valószínűséggel valami egyszerű mérnöki húzás van a dologban, egy aprócska dátum ellenőrzővel, hogy ne legyenek örökösek még azok a gépek se, akik eredeti patronnal nyomtatnak, ...
-
afterburner_
őstag
ennek sok oka lehet... ha egy már jópár oldalt kinyomtatott fejről beszélünk idővel kopik, és már nem igazán hajlandó normál módban szépen nyomtatni, vagy akár legyen szó utángyártott tintáról, van köztük hígabb, sűrűbb, ezek teljesen máshogy viselkednek, ilyenkor legtöbb esetben normál módban csíkozva nyomtat a nyomtató. sőt mondjuk nekem anno az ip4300-asom amikor még normál papírra nyomtam, ott normal módban a gyári tintával is csíkozott:-)) nagy felbontásban volt csak jó.
Szóval a canonokban a PG fúvókasor alacsony felbontású ( ~ 600 dpi , 30 pl-es ) normál papírra van hogy így a szöveget gyors sebességgel tudja nyomtatni a nyomtató, a hosszú fúvókasor végett .
ahogy fotópapírra kapcsolsz, rögtön a fotó feketét használja a gép ami nagy felbontású, kis tintacseppekkel dolgozik:-)de ha lejjebb olvasol picit, sok embernek tanácsoltam akiknél beszáradt a pg fúvókasor, hogy csak át kell váltani fotópapírra, és már a fotó feketéből nyomtat a gép, igaz lassabban, de így azt lehet végső esetben használni.
-
afterburner_
őstag
válasz
Corsa02 #2983 üzenetére
a papírtípus határozza meg, normal papirra a pgi5bkt hasznalja ha nagy minőségben nyomtatsz ha gyorsba... ahogy fotóra váltassz, ott azért vált cli- bk-ra mert az finomabb fúvókasor, nem nyom annyi tintát a papírra, így nem folyik szét rajta a tinta + nagyobb a felbontása a cli fúvókáknak. emiatt van az hogy a pgi5bk a szemcsésebb tintát is elviszi, de a cli fúvókasorok kényesek nagyon.
ha pedig 4 patronos canonod van, akkor a pgi5bk-t szintén csakis normál papírbeállítások mellett használja. ha már fotó módban nyomtatsz a három színből keveri ki a feketét:-) pl egybefejes canonoknál, vagy régebbi ip3500, ip3000 stb nyomtatók. ezért sok esetben nem fekete a fekete azoknál hanem szürkés.
-
afterburner_
őstag
válasz
Beri Geri #2977 üzenetére
nagy a valószínűsége...és szerintem csak valami dátum ellenőrző okosság lesz:-) sok fejem úgy megállt hogy 3-4 év után egyik nap ment a gép, tökéletesen nyomott, másik nap már nem, mindezt az egybefejes canon patronoknál is meg lehet figyelni, csak ott általában 2 év a szavatosság.. utána halnak meg egyik percről a másikra.
-
afterburner_
őstag
válasz
DuDieHUN #2968 üzenetére
szia!
és esetleg nem cserélted fel a patronon levő chippet? nincs nyitva a fedél amikor ellenőrzi a patronokat ( villogtatja azokat) , mert ha ekkor fényt kap a nyomtató felülről, betűz a nap vagy lámpa az is lehet hiba.
működik a led a chippen?ha valami ezek közül hibázik amiket felsoroltam, akkor nem fog menni a nyomtató:-) amit találtál neten az a szervíz módba való belépés..ez esetben semmit nem fog segíteni:-)
-
afterburner_
őstag
ez a jelenség a lelevegősödés, amikor a fejbe belekerül egy levegőbuborék, ezt a fej nem tudja kidolgozni, csak egy vastagabb szívószál kell és át kell fújatni vízzel a fejet (nem kell víz alá rakni a fejet, meg szárítani..stb), sok esetben így működik is utána, de ha a szűrő nem enged át elég tintát a fejnek mert szemcsés tinta eldugította, akkor ez nem segít:-)
amiatt írtam hogy lassan le fog halni a fej mert, 3-4 év után bármikor előjöhet az hogy nyomtatni szeretnél és hopp előtte még jó volt aztán... 5 sárga led villanás és ennyi:-) ezért nem érdemes kímélni a nyomtatót, mert lehal annyi idő után benne a fej, hiába használja az ember eredetivel, vagy bármi kímélő megoldással:-)
-
afterburner_
őstag
hát jah nem éri meg a kinlódást a gyári patron. én még úgy sem használok gyárit hogy szinte ingyen kapom
még így is jobban megéri az utángyártott tinta, mellesleg meg a fej simán kibír azzal a tintával 3-4 litert amivel nyomtatok, így ha azt gyárival kellene pótolnom, és boltban venném akkor 6-700.000 ft lenne ugyan az a mennyiség ( 4 liter)
és mellesleg mivel fotókat nyomtatok nálam a gyári tintával pirosasak voltak a képek....
ip4500-al
jah ha már 3 éves a nyomtatód lassan készítheted az újat, mert a canon fejek 3-4 év után automatikusan lehalnak, valszeg hasonló dátumellenőrzés miatt mint akár a hp:-)
-
afterburner_
őstag
hát attól hogy meglökted sok minden nem állítódott el, max véletlen egybeesés, hogy épp akkor...:-) a tálcát mosd le szappanos vizzel, + nézd meg a prizmák a tálcán nem retkesek e, azokat is óvatosan megtörölheted, leöblítheted, mert ha az piszkos akkor is nyomtathat félre. illetve ha az encoder szalag koszos, akkor meg ferdén nyomtat. ( encoder szalag a nyomtatókocsi sínje előtt levő átlátszó bevonalkázott szalag, azt érdemes még megpucolni vizes vattával vagy valami puha anyaggal óvatosan, végig. ( ha az encoder szalag retkes jellemzően a nyomat bal irányba tolódik "ferdül" el. ))
SZULTA : tisztítópatron felesleges, főleg ha a fejen át sem szívja a folyadékot... keress egy csövet ami a patron szája átmérőjű, eszkábálj rá fecskendőt, melegíts desztvizet mikróba mondjuk, és a csövet rá kell húzni arra a kiálló csonkra amivel a patron szivacsa érintkezik. átnyomatod vízzel a fejet, aztán vagy jó vagy nem.
a fejet törölgesd meg ne csöpögjön róla a víz, illetve a zöld nyák mögé szintén ne kerüljön víz:-) nem kell radiátoron szárítani, meg hajszárítóval.
-
afterburner_
őstag
-
afterburner_
őstag
ha előtte tisztítottál párszor egymás után, akkor nem fog tisztítást engedni. csak ha nyomtatsz néhány lapot:-) ha nincs meg az ellenörző mintán a magenta valamelyik sora akkor ha a felső nincs meg jobb fúvókasor, ha az alsó nincs meg akkor bal fúvókasor levegős, vagy el van tömülve.
-
afterburner_
őstag
válasz
Brutusmedve #2921 üzenetére
nincs mit, te csináltad meg
-
afterburner_
őstag
válasz
Brutusmedve #2919 üzenetére
mocskos belül a nyomtató?
-
afterburner_
őstag
válasz
Brutusmedve #2916 üzenetére
biztos nincs beleragadva valahol?hátulját ha kinyitod?összes henger tökéletes, nincs valami beleesve?
-
afterburner_
őstag
mivel hivatalosan a pgi patronban pigment tinta van ami nem vízbázisú, így egyértelmű hogy akár a sebbenzin is jól jöhet tisztításra, próbáld ki:-)
én a helyedben csinálnék egy csövet amit rá lehet húzni a kiálló csonkra a fejen, másik végéről meg egy 50 ml-es fecskendővel nyomnám át rajta a folyadékot:-) persze csak óvatosan nem úgy mint az állat -
afterburner_
őstag
válasz
mr_ricsi #2911 üzenetére
ink mate cli 8 pirostól 3 éve kb 4-5 nyomtatóm döglött ki, kb 10 ml pirostól, annyi elég volt hogy a vadi új, és a többi hazsnalt nyomtatómnak a fejen levő szűrőjét oyan szinten bedugítsa, hogy kukázhattam mindet. lehet manapság már nincsenek gondok vele, csak színhűségét tekintve
-
afterburner_
őstag
sok tintának nem jó a színűsége, meg persze ahány nyomtató annyi színprofillal dolgozik.
4200 , 4300, 4500-öst néztem meg azonos tintákkal és teljesen máshogy nyomtatatott mind, sőt a 4500-ösöm fejét beleraktam egy mp610-esbe, és valami iszonyat pocsékul nyomtatott, visszatéve a 4500-ösömbe meg csodálatosak a szinek, szóval még az azonos fejjel dolgozó nyomtatók közötti is van színprofilbeli különbség. -
afterburner_
őstag
-
afterburner_
őstag
mivel pigment festékkel megy a nagy fekete, próbáld meg alcohollal, legfeljebb kicsit hígított formában először, átfújatni vele.
az a baj a pigment sokkal gyorsabban sűrűsödik, szárad mint a dye. ráadásul a víz igen azt nem oldja, tehát mindenképpen alkohol marad.
nincs benyomódva a fekete szűrője?
ilyenkor kell keresni egy fejet aminek a műanyagja tökéletes , meg a szűrők, és rárakni az elektronikát:-))
-
afterburner_
őstag
válasz
betty405 #2869 üzenetére
CD-labelprint
File / select paper
azon belül "new"
beállítod
outer size : 118mm
inner size : (megméred mekkora a belső kör átmérője és beírod ide , full print lemeznél kb 20-22mm), ha ezek után finomhangolni akarsz, akkor főképernyőn , jobb oldalt adjust circle size
+ - értékekkel lehet.ha el van csúszva a nyomat, alul, felül, vagy két oldalt valamelyik irányba el van csúszva, akkor lehet finomhangolni a print / print position - + értékekkel függőlegesen és vízszintesen.
-
afterburner_
őstag
ha a fejen átmegy, és a szűrőn is átmegy a tinta - ez ok, de még az is lehet gond, hogy ügye aszűrő az domború, hogy a szivacshoz hozzá tudjon érni, de ha ez az idők folyamán benyomódik, és a domború , vízszintes lesz, akkor nem tud érintkezni rendesen a patron szivacsával, és nem tudja szívni a tintát.
főleg sok patron cserélgetés után jelentkezik eza hiba, mert minden cserekor, azért picit be-be nyomódik.
-
afterburner_
őstag
na itt kezdődik a dolog...kiváló minőségű tinta -e az a tinta?
mert ezek szerint nem.
én pl nem is használok pigment tintát pgi5bkhoz, mert azzal sokszor csak a szopás van, és hamarabb köt mint a dye tinta. pedig aztán ezek a fejek bírják a nyüstölést. simán elmegy színenként egy gép akár 1 litert is, csak nem mindegy mit pancsol bele az ember.
vagy le van levegősödve a fejed, vagy a patron szivacsa rossz és nem adja át a tintát a fejnek.
esetleg, a szűrő, amivel a patronod érintkezik jól bedugult és nem ad át annyi tintát amennyit kellene.
ez esetben lehet a fej elektronikája tökéletes, csak a szűrő ha bedugul (nem enged át annyi folyadékot amennyit kellene, és kicsit intenzívebb több tintát igénylő nyomtatásnál egyből lelevegősödhet) azt elég nehéz kitakarítani ha bele is kötnek ráadásul a tintaszemcsék.
Ezért kell odafigyelni mivel nyomtat az ember -
afterburner_
őstag
5 sárga led esetén halott a fejed, viheted ilyen, olyan mosóba, az fejcserés
HF IP8B) cisshez van igen sok mindenem, pontosan mire lenne szükséged?
vagy akár patronjaim is vannak, így akár hazsnálhatod azt a cisst ip4700-eshez is, a speckó patronokkal, csak a szineket kell felcserélni:-)írj privátot ha érdekel.
-
afterburner_
őstag
szerintem ez hülyeség hogy 4600-oshoz nehéz 4700-es meg mégnehezebb:-))
én barátomnak is raktam össze, októberben a mai napig nyomtat, persze megfelelő minőségű tintával, és már eddig 1.5 litert elnyomott szinesekből, és fotó feketéből. szintén ip 4700-es:-)
semmi gond nincs a cissekkel, csak sokan úgy árulják, pl az itmedia (legutóbb egy ilyenben kellett segítenem) is hogy le van levegősödve az egész úgy ahogy van, amit én árulok azzal nem szokott lenni ilyen gond. ráadásul ha bármi gond van segítek megoldani
-
afterburner_
őstag
válasz
regisztralt #2822 üzenetére
egyik chipped lehalt, ezt csak úgy tudod megnézni melyik rossz, ha összes patront kiveszed,
vékony fekete berak - fedő lecsuk,megvárod míg tisztogat, ha készenlétben van a gép, megnézed ír e hibát.
aztán nagy fekete patron berak, fedő lecsuk, megvárod míg tisztogat, ha készenlétben van a gép, megnézed ír e hibát.így tovább az összes színnel. ha valamelyik chipped rossz akkor amit legutoljára raktál be, akkor annál fogja azt írni, hogy patronhiba:-)
annak kell cserélned a chipjét.
-
afterburner_
őstag
válasz
yazoo69 #2817 üzenetére
te is láthatod, van ott középen a 4600-osban egy kis szenzor igen és levillogtatja a chippek ledjeit ha nem vilagít valamelyik chip , akkor egyből hibát jelez. vagy ha erős fény éri, 4600, 4700-eseknél ezt az érzékelőt középre rakták (valszeg kicsit megszivatva ezzel a cisses felhasználókat), míg a régebbi verziós nyomtatóknál bal oldalt van. a burkolat alatt, tehát ott a szobának a fénye nem okoz gondot, de pl egy 4600-osnál akár egy kis pislákolós lámpa, bekapcsolásnál, chipellenőrzésnél bizony gondot jelenthet, ha egyéb kérdésed van vagy nem oldódik meg a gond írhatsz nyugodtan mert nap mint nap javítok, üzemelek be cisseket
jó kis cuccok ezek csak sokan selejt okádékkal töltik után és csodálkoznak hogy elromlik a fej.
-
-
afterburner_
őstag
-
afterburner_
őstag
válasz
mr_ricsi #2802 üzenetére
ha nincs tinta a patronban mert levegősre hajtotta + a cső is levegős emelgetheted te ide oda a tartályokat. Hetente 10 cis rendszert rakok össze különféle nyomtatókba, hp, epson, canon ... és nem csak tartályos patronokra hanem egybefejes nyomtatófejekre is
aláírom ha a patron tartály részében több tinta van mint amennyi cső a levegőben a te módszered is lehet hatásos, de ez esetben nem gond a levegő a csőben mivel ezt kompenzálja a patronban levő tinta, de ha már a szivacs is levegős.... akkor a patront is fel kell tölteni , és a szivacs részében is meg kell szüntetni a levegősödést.
-
afterburner_
őstag
válasz
kolivanov777 #2790 üzenetére
ki lehet kapcsolni, csak nem nyomtat cd-re az mp540-es:-)
viszont kisebbek a patronok térfogatilag, a vékonyak 9 ml-esek, a nagy fekete 18 ml.
-
afterburner_
őstag
-
afterburner_
őstag
attól még hogy feltölti a fúvókákat tintával nem biztos hogy nyom a lapra, fejeket javítok, van hogy az okádék minőségű tinta, a fúvókákba úgy lerakódik hogy papírra gyönyörűen megjelennek a csíkok, de papírra nem nyom semmit. járt mostanában pár fej nálam, jah és ami csak még jobban elrontja az az ultrahangos mosó, illetve az alkohol. sok kontár szervizes ezzel nyírja ki az amúgy még javítható fejet
-
afterburner_
őstag
ha húz is csíkot nem biztos hogy nyomtatni fog, lehet elektronikai hiba is, a fejben,
illetve, lehet kocsi egység panel, vagy alaplapi panel hiba is
plusz akár szalagkábel megtörés.
a csapos mosás meg nagyon jó, főleg ha a zöld nyák mögé megy a víz és az ic lábait összezárja:-) akkor előfordulhat szép kis tüzijáték a nyomtatóban a fej visszarakása után
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Magisk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- iPhone topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest