- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Őőőő no offense, és nem is vagyok benne biztos, de mintha úgy emlékeznék, hogy Ken Rockwell volt az, akinek a tesztjeit minimálisan sem tartották mérvadónak, sőt mi több magán a fószeren is mki csak röhögött... de lehet rosszul emlékszem, akkor elnézést. (Az okát már nem is tudom, jó régen olvastam)
-
Jinxx
senior tag
Elolvastam, nem hatott meg. Nem vagyok fotóművész, csak hobbifotós, nincs időm egy jó képért szenvedni, egyelőre nincs is olyan fotós felszerelésem, hogy azt mondhatnám milyen technika van nálam. De ne mondd azt, hogy kitobival lefotózol egy 100 méterre lévő ritka madarat, vagy hogy a 28-300-al CA mentes tájképet fogsz csinálni, vagy a 300as végén a 6.3as rekesszel bejut annyi fény, hogy egy mókust lefotózz egy sötét erdőben, és még éles is lesz.. Ne mondd azt, hogy egy hangyát, vagy kisebb bogarat le fogsz vele makrózni. Lényeg a lényeg, hogy a technika igen is hátráltat a jó képek készitésében. Sőt! Egyáltalán képek készítésében. Minden kép, minden téma más eszközöket igényel, és ne mondd azt, hogy nincs igazam ebben. Oké, régen elég volt egy fix 50es obi, amit pofonegyszerű volt akkor is legyártani jó minőségben, és mint látod, a ''művészi fotók'' is amikről áradoznak ilyennel készültek szerintem, akkor ez volt az alap, jó volt egy tájképhez nem túl nagy kivágással, jó volt életképekhez, portréhoz. Nagyrészt ilyen képeket látni a híres, régi profiktól. Szerintem. Lehet rosszul tudom. Na mindegy, nem akarok ezen vitatkozni, kinek mi a jó, ki mit szeret viszont látni a képein, azt tudom, hogy sok mindent nem tudok jól lefotózni a jelenlegi cuccommal úgy ahogy szeretném, mert korlátai vannak. Nem művészfotós vagyok, hanem hobbifotós. Meg akarok örökiteni mindent ami tetszik, és ehhez nem elég sem minőségileg, sem technikailag egy 28-300as Tamron, arról nem is beszélve amit Hali01 mondott. Minek a cserélhető obi, ha összeraksz egy olyan szettet ami annyit (sem) tud mint egy S9600 mondjuk. Egyrészt pénzkidobás, másrészt hülyeség. Mindegy, én se okoskodni akarok, csak kiállok a mellet amit gondolok, de részemről innen ez a vita lezárva.
-
D4rkm4n
őstag
Szerintem ez vicces! Ken Rockwell barátunk bort iszik és vizet prédikál!
Ő mondja, hogy nem kell a szuper cucc, mikor a weboldalának a nyitólapján egy böszmenagy teleobjektívvel van lefotózva? Amit akkor a kezében tart, csak az 3 milla körül van.
Imádom mikor a gazdagok átcsapnak szentimentálisba.
Tudod ha elég lenne a kompakt, akkor már csődbe ment volna a DSLR piac. -
D4rkm4n
őstag
Szerintem ha valaki művészi(bb) képeket szeretne csinálni, akkor igen is döntő fontosságú a felszerelés állapota, minősége.
Szerintem az orvosnak sem mindegy, hogy egy konyhakéssel vagy egy szikével kell felvágnia a pácienst. Pedig mindkét eszköz alkalmas rá. Csak ugye a végeredményben lesz nagy különbség. -
Jinxx
senior tag
Szerintem pedig, ha van egy 8Mp felbontású géped, akkor nem kéne egy obival lerontani a minőséget, de van akinek elég az a fíling, hogy dslr van a kezében. Akkor látom értelmét annak az obinak, ha mindenképpen nagy átfogás szükséges neki, mert percenként cserélgetnie kéne az obit emiatt, és csak túristafotózgatni szeretne, nem művészkedni. De ez csak az én szerény véleményem.
Nem misztifikálom túl, nekem fontos, és kész. Ha nem lenne fontos, akkor én is S9500at vettem volna, az volt tervben. Azért kérdeztem meg tőle az előző hozzászólásban, hogy mennyire gondolja komolyan a fotózást, ha azt válaszolja, hogy semennyire, csak szeret néha kattintgatni, akkor vegye meg a 28-300-at, mert elég lesz neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- 3D nyomtatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DOOM - The Dark Ages
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest