- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz katonafull #914 üzenetére
Az open source-programok kicsit „turkálósak”. Turkálni kell a beállításokban, mire kiismered magad.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
hampidampi
senior tag
válasz katonafull #912 üzenetére
Na, így már érthető.
* Kijelölöd az összes könyvet
* Metaadatok szerkesztése gomb
* Cím rendezési forma frissítése - pipáld ki
* OK -
hampidampi
senior tag
válasz katonafull #910 üzenetére
Bocsáss meg, de nem kicsit zavaros amiket írsz. Milyen rendezési beállításról beszélsz konkrétan? Miért írtad át a címeket? Miért is kéne bármit egyenként csinálni?
Gondold át légy szíves még egyszer mit is szeretnél kérdezni. -
hampidampi
senior tag
válasz katonafull #906 üzenetére
"Hmm... miért, mivel vannak még problémák amit a képen látsz?"
Ha jól értettem, azt szeretnéd, ha abc-sorrendbe rendezné a könyveket a címük alapján. Nos, a kép szerint amit beillesztettél eleve összevissza vannak a címek. Névelők ide vagy oda. Ha leszednéd róluk a névelőket (így, képzeletben), akkor sem lennének sorrendben.
Ilyen lenne névelővel:
A kvantum nyomában
A MINDENSÉG ELMÉLETE
A relativitáselmélet és a Biblia
A téridő kulcsa: A tudat
Az idő még rövidebb története
Az idő rövid története
Belepes a Gyémánt Útra
Gnózis
Gnózis II
Lángoló szív
Lelki eredetű betegségek lexikona
Meditádós technikák
Nimród gyűrűje
Relativitáselmélet és szuperfolyékony vákuum
Utazások térben, időben, téridőben
Yotengrit 1
Yotengrit 2Ilyen meg névelő nélkül:
Belepes a Gyémánt Útra
Gnózis
Gnózis II
idő még rövidebb története, Az
idő rövid története, Az
kvantum nyomában, A
Lángoló szív
Lelki eredetű betegségek lexikona
Meditádós technikák
MINDENSÉG ELMÉLETE, A
Nimród gyűrűje
relativitáselmélet és a Biblia, A
Relativitáselmélet és szuperfolyékony vákuum
téridő kulcsa: A tudat, A
Utazások térben, időben, téridőben
Yotengrit 1
Yotengrit 2Amit beszúrtál képet, egyikre sem hasonlít.
"Én szeretem, ha az igazi cím alapján vannak sorban a dolgok. Nekem fontos a névelő és keresésnél szerintem nem nehezebb, mert az a után is abc sorrendben következnek a címek."
Szerencsére a Calibre-ben tudsz választani."Mármint azon kívül, hogy kismillió A-s könyvem lesz ez jelent még valamit?"
Nem, mást nem jelent. -
BonFire
veterán
válasz katonafull #906 üzenetére
Ki kell próbálni és meglátod. Amikor betűrend szerint tallóznál, akkor látod, hogy A betűs címből van 2254, a többiből meg 2-3. Így nincs sok értelme a betűrendi mappáknak. Bár ízlések és pofonok.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz katonafull #900 üzenetére
Azért kell figyelmen kívül hagyni a névelőket, mert a „A kétéltű ember”-t és a „A kőszívű ember fiai”-t egyaránt logikusabb a K-nál keresni. Egyúttal nem „terhelődik túl fölöslegesen az „A”. Mert enélkül megeshet, hogy az „A” betűs mappa tartalmaz 1000+ könyvet, az összes többi betű meg csak egy-egy párat.
Filmcímek, könyvcímek nagy része birtokos szerkezet (90%). A névelő fölösleges zűrzavart okoz. Sokszor szeretném, ha a Windows fájlkezelője is figyelmen kívül tudná ezeket hagyni.
Angol nyelvű könyveknél szintén az „A”, de zömmel a „T” terhelődne túl a névelő miatt. Jobb az, ha nem figyel rá. Illetve figyel rá, és mellőzi őket.
-
hampidampi
senior tag
válasz katonafull #900 üzenetére
"a címeknél a névelőket is vegye figyelembe... de hogy ez miért nem alap?"
Mert akkor kb. minden harmadik cím A-betűvel kezdődne. Eléggé megnehezítené a keresést.Szerk.: Hát nem tudom, ahogy a képen mellékelt listát néztem, ott nem csak a névelőkkel vannak bajok.
[ Szerkesztve ]
-
katonafull
csendes újonc
válasz katonafull #898 üzenetére
Közben rájöttem.
A finomhangolási beállításoknál kellett beállítani, hogy a címeknél a névelőket is vegye figyelembe... de hogy ez miért nem alap?
Ha egyszer egy könyvnek az a címe, hogy A ciprusi mágus, akkor nem az, hogy Ciprusi mágus.
Na mindegy. Az a lényeg, hogy megvan.[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
senior tag
válasz katonafull #898 üzenetére
Azt tudom elképzelni, hogy a Cím metaadat nem egyezik a Cím rendezési formával.
Próbáld meg, hogy kijelölöd az összes könyvet, menj a metaadatok szerkesztésébe, pipáld be a Cím rendezési forma frissítése opciót, majd OK.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest