Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #1300 üzenetére

Először is: Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!!! :)

Másodszor: Nem fogjátok elhinni, mi történt. Végre válaszoltak a Barweer oldalán. Azt írták, hogy eddig azért nem reagáltak az üzenetemre, mert nemrég nagy karbantartás és frissítés volt az oldalukon, sok funkció nem működött megfelelően, többek között az üzenetemet is csak most vették észre. :U

A levelet valóban ők küldték, szintén a LEGO-tól rendeltek nekem pótlást, viszont valami hiba történhetett, mert a rendszerük szerint azt a küldeményt én már rég meg kellett, hogy kapjam. Erre mondtam nekik, hogy én még sajnos nem kaptam meg ezt a levelet, és csatoltam a képet (amit ide is feltöltöttem), miszerint a csomagkövetés továbbra is azt írja, hogy úton van a levél, nem érkezett meg a címzetthez. :F

Azt írták, pedig ők elsőbbségi szállítást kértek rá, hogy ideérjen még Karácsony előtt. Biztos, hogy jó címet adtam meg? Nem írtam el véletlenül? Mondtam, nem, mivel ugyanazt a címet adtam meg, amire a CaDA Yangwang U9-et is rendeltem. És oda még nem érkezett más levél, csak az, amit én rendeltem a LEGO-tól. Szóval, vagy tényleg az ünnep miatt késik ennyit, vagy elkeveredett valahol.

Végül felajánlották, hogy amennyiben esetleg mégsem kapom meg azt a levelet, akkor szívesen kárpótolnak majd a rendelés összegével, amennyibe nekem az alkatrész és a szállítás került a LEGO oldaláról. Megköszöntem a kedvességüket, és közöltem, hogy nem kell fizetniük semmit, mivel én is pótlásként kértem, így ingyen kaptam az alkatrészeket. Úgyhogy ennyi. Most már csak az ünnepek után fog kiderülni, mi történt a levéllel, én is kíváncsi vagyok, végül hol fog kilyukadni... :)

Nos, tegnap végre ki tudtam javítani a CaDA Yangwang U9 szett első felfüggesztését. Én rontottam el, nem az összeállítási útmutatóban volt a hiba. :B :P Az történt, hogy a felfüggesztés állítását vezérlő két fogaskereket (amiből hiányzott az egyik) úgy kellett beépíteni, hogy alapállapotban 45°-ban kifelé elforgatva legyen mind a két oldalon (Így: x ), a motor csatlakozási tengelyének pedig vízszintesen kell állnia (Így: + ).

Vagyis középállásban a kocsinak egy kicsit el kell emelkednie a talajtól, akkor jó az alapállapot beállítása. A hátsó felfüggesztésnél ez sikerült is, viszont az elsőnél a fogaskerekeket úgy lőttem be, hogy a rugókat tartó L-alakú elem egy negyed fordulattal jobban befelé - felfelé - volt állítva, mint kellene. Pedig figyeltem, mikor az összerakásit néztem, de ez szemmel alig látható különbség, az L-alakú elem olyan szögből látszódik, aminél nehéz megállípítani, mennyire dől. Amúgy minden más stimmelt, csak éppen így a középállás esett abba a szintbe, ahol a leengedett helyzetnek kellett volna lennie.

De most már minden oké. :) Nagy szerencse, hogy a kocsi moduláris felépítésű, azaz a nagyobb részegységeket külön-külön kellett megépíteni, majd utána rögzíteni. Így gyakorlatilag anélkül vissza tudtam bontani az autót, hogy a főbb részegységeket szét kelljen szednem. Vagyis a kocsi hátulja, a lökhárító, a diffúzor, az oldala, az eleje, a csomagtartó, a műszerfal borítása, ezeket mind egyben le tudtam venni, csak a rögzítő pineket kellett kiszedni előtte.

Mondjuk, így is eléggé vissza kellett bontani, mivel az első felfüggesztést teljesen ki kellett vennem, és félig szétbontani. Addig a pontig, mikor a felfüggesztés-vezérlő motorokat le tudtam húzni a tengelyről. Ekkor a fogaskerekeket egy negyed fordulattal elfordítottam kifelé, ezzel lejjebb került a rugó rögzítése. Utána újra csatlakoztattam a motorokat, és ennyi is volt, lehetett összerakni. :)

Szóval, ez volt a baj. Én néztem el, viszont érdekes, hogy addig nem tűnt fel, mennyivel lazább így az első felfüggesztés, míg rá nem tettem a kerekeket. Most kipróbáltam egyből, még mielőtt a borítást visszatettem, felkerültek a kerekek, és meggyőződtem róla, hogy jól állnak. Kipróbáltam, működik minden, most már táncolni is tud, alapállapotban tökéletesen középen áll elöl és hátul is, szóval az összes funkciója hibátlanul üzemel. :DDD

Úgyhogy, a nehezén túl vagyok. Most már csak a McLaren P1 összeépítése van hátra, azt majd csak 30-án kezdem el, Karácsonykor családi programok lesznek, ma és holnap nem érek rá, hétvégén meg nem akarok belefogni két napra. Még hétfőn utoljára be kell mennem dolgozni, szóval majd csak 30-án ér véget számomra az év. Utána viszont csak 5-én kezdünk, szóval lesz 5 napom, összerakom a McLaren-t, és még van mellé két kisebb LEGO bemelegítésnek... :)

Januárban meglátom, hogy állok, amennyiben belefér, lehet, megrendelem a CaDA Mercedes-AMG GT3-at. Bár még eléggé drága, lehet, hogy előtte nézek mást, és várok vele pár hónapot, míg csökken kicsit az ára. Gondolkodom egy kamion beszerzésén, csakhogy ami überbrutál lenne, és mellette nagyon tetszik is, az a Mould King 19015 Volvo FH16 pneumatikus vezérlésű vontató. Van mellé pótkocsi - tréler - is, de azzal már olyan hosszú lenne, amit nem bírnék egy polcra sem kitenni. Ezt most 70K környékén tudnám beszerezni, meglátom, belevágok-e... :U

Új hozzászólás Aktív témák