- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ver'alor
tag
válasz
#36268800 #5489 üzenetére
Azért szeretném így, mert eredetileg ezzel az integerrel számolni szeretnék, és ha beír egy szót, akkor pl kiad egy hibaüzenetet (most mem szimplán azza gondolok, hogy annak függvényében ágazik el a program, hogy betűket írt be szám helyett, hanem egy konkrét szót, szóval nem az isaplha-ra gondolok)
-
Ver'alor
tag
Heló, lehet, hogy ez egy buta kérdés, de elég kezdő vagyok. Szóval az lenne a kérdésem, hogy arra van-e valami lehetőség, hogy ha egy integer változó helyére a felhasználó nem számokat, hanem egy szöveget ad meg, akkor azt a szöveget be lehet-e tenni egy stringbe. Remélem érthetően fogalmaztam.
-
Ver'alor
tag
Nem értem, hogy ez miért olyan fontos, de én is tudom, hogy át lett nevezve, de ha megkérdezel egy ottani diákot, hogy hova jár, 100%, hogy azt mondja, hogy a ságváriba.
-
Ver'alor
tag
Heló, lenne efy kicsit másmilyen jellegű kérdérem.
Most fogok kezdeni a szegedi ságvári endre gyak. gimnáziumban, mégpedig infó orientált osztályban. Hallottam, hogy tanulni fogunk programozást, és úgy gondoltam, hogy hát csak legyen már egy megalapozott tudásom, elkezdtem tanul(gat)ni a c nyelvet. Az lenne a kérdésem, hogy esetleg valaki ismer-e olyat, aki itt tanul/végzett, mert érdekelne, hogy egészen pontosan milyen programozáso nyelvet tanul(t). Meg esetleg úgy a 4 év nagyobb témaköreit, mert gondolom ottár csaktán nem tanártól függ a tananyak, mert eddig általánosban 2 évig egy olyan tanárom volt, akivel painten kellett rajzolgatni (persze volt, aki élvezte, de voltunk páran, akikkel a hajunkat téptük, hogy legyen már vége az órának)
-
Ver'alor
tag
Heló, köszi a választ, pow()-val sikerült
Még egy kérdésem lenne:
Lehet-e olyan epágazást csinálni, amiben a felhasználó nem egy számot ít be, aminek függvényében ugrik a program arra a bizonyos ágra, hanem egy szöveget ír be. Pl beítok egy országot, és kiírja annak a fővátosát, vagy valami hasonlót. -
Ver'alor
tag
Heló, megint én vagyok.
Az lenne a kérdésen, hogy hogyan lehet egy számot az n-edik hatványára emelni?
Lehet, hogy ezek alap dolgok, de elég kezdő vagyok, bocsi. :/ -
Ver'alor
tag
Eltaláltad, osztani szeretnék
.
Így gondoltad:
printf ("A ket szam hanyadosa: %f", (float)a/b);
??
Csakmert így működött, köszönöm! -
Ver'alor
tag
Heló, olyan problémám akadt, hogy egy program elején bekérek két számot integer típusban, de ezeket a program egy bizonyos szakaszában float típusban szeretném használni. Erre van valami megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Synology NAS
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged