Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
Sziasztok!
Nos én is csatlakoznék a C klubhoz

Így az érettségire való jelentkezési határidő előtt nemsokkal úgy döntöttem, hogy pascal helyett C-ben fogok programozni (már ha emeltre megyek, mert még ez se biztos). Előzmények: érettségin turbo pascalt nem lehet már használni, csak free pascalt, amivel viszont még nem sikerült barátságot kötnöm - egyrészt nem tudom működésre bírni itthon, másrészt a suliban csak a tanári gépen írja ki a hibákat, a többi gépen csak a hibák számát, és rejtély hogy mért... éppen ezért a két héttel ezelőtti kis próbaérettségi szerűségen nem is tudtam megcsinálni a programozási feladatot (nem röhög: a program neve ugyan az volt, mint az egyik változó neve... hibaüzenettel én is kiszúrtam volna)... mivel félek, hogy a vizsgahelyszínen (emelt szint miatt más iskolában írjuk) sem lesz minden rendben vele, így jobbnak láttam, hogy nyár helyett már most nekiállok a C-nek. Nem, nem őrültem meg, tudom, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, de úgy gondoltam, hogy kb egy év Pascal, és több mint 4 év PHP után össze tudom rakni a két nyelvet (előbbiből a programozási tételek, szemlélet, utóbbiból a kinézet, felépítés jött jól).
Az érettségi szoftverlistában Borland, Turbo, és Dev-C++ van felsorolva.
Ezek közül a legutolsót telepítettem fel két hete, és eddig meg is vagyok vele elégedve ("tanulás" közben írtam vele 10 apró programot, ami a fő funkciók/parancsok próbálgatása volt, azután egy program tele prog. tételekkel, majd egy hosszabb program, majd két korábbi érettségi). Szóval úgy néz ki, hogy ok lesz a dolog, de azért megkérdezem:
Ti melyik programot ajánljátok a fenti 3 közül? Avagy kérdezhetném úgy is, hogy van valami ellenjavallat a Dev-C++ ellen? Van valami, amiben a többi program jobb (választás lenne)?
Előre is kösz

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Bontatlan Steam Deck 512GB OLED + Dokkoló + 512 GB memóriakártya
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Apple watch SE3 2025 cellular eladó! Garanciával gyári dobozban
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Samsung Galaxy Watch 8 40mm, Új, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3899, 100% Akkumulátor
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest