- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
Hát itt alapvetően 3 lehetőséged van szerintem.
1) OpenGL/DirectX. Én csak az előbbihez értek. Kirajzolni egyszerű 2D objektumokat nem túl nehéz. Az ablakkezelőt GLUT-nak hívják, és setuppolni windows alatt egy freeglut környezetet nem olyan egyértelmű, de vannak tutorialok neten. Kirajzolni egyszerű alakzatokat viszont nem nehéz pl.: http://www.gamedev.net/page/resources/_/technical/opengl/basics-of-glut-r1680 . Ja, GLUT, OpenGL elvileg platformfüggetlen.2) GnuPlot library http://www.gnuplot.info/download.html . Ez csak egy gyors ötlet volt, elvileg ezt is fel tudod tenni windowsra, ha van egy MinGW környezeted. Linux alatt valószínűleg ez is csak egy yum install gnuplot-dev vagy aptitude install gnuplot-dev.
3) valamilyen grafikus könyvtárat használsz, mint Qt, GTK+ vagy wxWidgets. Sajnos nem tudok róla nyilatkozni, hogy melyiket milyen egyszerű használni, de elvileg mind a három multiplatform. Mindegyikben van canvas-szerű komponens, amivel 2D ábrákat gyárthatsz. Most így hirtelen az a megérzésem, hogy wxWidgets talán pont megfelelne.
4 (bónusz) Ha csak ábra kell, generálj képet pl. ezzel: http://cairographics.org/samples/.
vagy generálj HTML-ben egy SVG képet, majd nyisd meg böngészőben.Mivel én már használtam OpenGL-t, ezért én azt választanám. Ha kell valami extra, mondjuk külfönféle görbéket akarsz illeszteni a mintavételi pontokra, arra fog kelleni valamilyen másik library, de alapvetően megjelenítésre az OpenGL még mindig megfelelő.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Tőzsde és gazdaság
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Eladó iPhone 14 Pro 128GB Black Karcmentes
- iPhone 14 Pro 1TB Deep Purple Hatalmas tárhely, 100% akku!
- MSI GTX1660 super 6gb új állapot OEM 2db.
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Motorola Moto G86 8/256 Cosmic Sky 1 év gari
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest