- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Akkor mesélj, te professzor, hogyan kellene értelmezni az aláírók minősítését a következők alapján:
[link]
Ezzel együtt én sajnálom, hogy 200.000 kádárista proli szellemiségű droid elqrt egy ilyen gazdasági, és társadalmi lehetőséget.[link]
Megtalálták a 200.000 kádári proli szellemiségű szavazójukat.Ugye ezekről az emberekről azon kívül semmit nem tudsz, hogy aláírták egy népszavazási aláírásgyűjtő ívet az olimpia visszavonásáról tartott népszavazás ügyében.
Ugyanezt számtalan tőlünk tehetősebb ország városában megtették már, tehát mivel ezekről az emberekről sem tudsz többet, a szidalmazások rájuk is vonatkoznak. Vagy ennyire mély nemzeti érzelmekkel vagy átitatva, hogy ez a kiváltságos minősítés csak magyarokra vonatkozik? -
törölt tag
Ki kádáristázott, ki hülyézett olimpia-elleneseket? A hamburgiak (többségében) kádáristák és hülyék? A római lakosok (többségében) kádáristák és hülyék?
Meredek kijelentések ezek, tipikusan Orbán elvakult hívei írnak/beszélnek így, jó lesz magatokba nézni. Persze ha hozzátok hasonló stílusban kapjátok az ívet, akkor mélyen fel vagytok háborodva, nem sikerül észrevenni az álszentséget magatok részéről. A szűklátókörűség iskolapéldái lehetnétek ezzel a reakcióval, ahogy a "200 ezer" ember kiállását fogadtátok.
-
törölt tag
Én egy vagyok a 200 ezer kádárista közül.
Komolyra fordítva: azt hiszem, elég érv elhangzott az olimpia mellett és ellen is, ha valaki jobban belemélyült. Az ellenérvek sokkal ütősebbek voltak. Bocsáss meg, de én képesnek érzem magam rá, hogy az információk birtokában eldöntsem, ne pedig gondolkodás nélkül bólogassak mindenre, ami valójában a politikai elit érdekeit szolgálná leginkább.
Nézd, én rászántam az időt, átnéztem azt az 1300 oldalas megvalósíthatósági tanulmányt. A közlekedési infrastrukturális fejlesztések nem hogy nem győztek meg, de sok területen visszafejlődésnek tartom már rövid távon is, és akkor még nem beszéltem hosszú távról, mert közlekedést úgy illene fejleszteni, évtizedekre előre gondolkodva. Több független közlekedési szakember, közlekedési szervezetek, pl. Metróért egyesület, VEKE is kritizálta a tervezett "fejlesztések" több pontját. Nem indult ezekben az ügyekben semmiféle társadalmi konzultáció, nem egyeztettek, nem változtattak, kötötték az ebet a karóhoz, hogy az úgy jó lesz, azt úgy kell; elképesztően demagóg érvekre futotta csak pl. a csepeli villamosnál. Egyébként is kockázatos egy olimpia egy magunkfajta gazdasági súllyal bíró országnak, de ha tényleg olyan fejlesztéseket tartalmazott volna, melyek szakmai szempontból olimpia nélkül is prioritást élveznek, sokkal inkább nehezemre esett volna "reálisan" gondolkodni.
És azt hiszem, hogy ezzel nagyon sok "kádárista" budapesti lett volna így. Demszky idején még 5-ös metrót ígértek az olimpiára (ami tényleg egy nagyon fontos viszonylat lenne, a 3-ashoz hasonló jelentőségű lenne kb.), most meg előálltak egy olyan villamosos tervvel, ami már önmagában sem működne. Annyira azért nem jó Budapest tömegközlekedése, hogy visszafejlesszék (egy két hetes eseménynek alárendelve).
Szóval hiába is dicsérik a kormánypártiak meg a bom-osok, mob-osok ezt a pályázatot, ez a pályázat több ponton is gyenge, én majdnem biztos vagyok benne, hogy egy erősebb pályázattal nem sok babér termett volna az "aláírásgyűjtőknek". Szóval ezért a kudarcért legalább ennyire hibás a kormány is, akik magasról tesznek hatástanulmányokra, szakértői véleményekre, nincs valódi konzultáció. -
Onlány
tag
Ezt nevezik demokráciának, amikor 200 ezer általad kádárista prolinak
nevezett ember kifejezi az akaratát, hogy egy fontos kérdésben írjanak ki népszavazást. Egyébként már régen ki lehetett volna írni és akkor lehet mondani, hogy valódi társadalmi támogatottsága van vagy nincs az olimpiának. Az nem támogatottság amikor a korrupt pártok lemutyizzák ezt a döntés egymás között.
-
Atapi
senior tag
ha megengeded, pár megjegyzés a megjegyzéseidhez.
1. az első megjegyzésed a pwc tanulmányra is igaz, vagyis a megrendelő igényeit tükrözi. segítsek utána nézni, hogy ki volt a megrendelő? másrészt a tanulmányban is szerepel, hogy a túlköltekezés kockázata magas. hogy ez mit jelent, azt persze nem tartalmazza, a részletes kockázatelemzést elegánsan kerüli arra hivatkozva, hogy majd foglalkozzunk vele később, ha komolyan gondoljuk a pályázás szándékát. ez még akár legitim érv is lehet, de tekintettel arra, hogy semminemű utólagos kockázatelemzés nem történt az esetleges költségemelkedés nagyságáról, teljesen jogos az adófizető polgárok félelme ezzel kapcsolatban. már csak azért is, mert a számlát később nekik biztosan fizetniük kell. a tanulmány ha jól emlékszem 10 évig havi 600forintot számol minden lakosra (nem csak az adófizetőkre vetítve!). szerinted ez a teher senkinek nem okozna gondot a társadalomban? mert a múlt alapján megtippelem, hogy nem az a gazdasági elit fog helyt állni, akik egyébkét a beruházások gazdasági értelemben vett fő haszonélvezői lennének.
ide kívánkozik egy provokatív kérdés: szerinted anyagiakban mérve, egy emberre vetítve, mekkora áldozatvállalás lehet indokolt és elfogadható csak azért, hogy legyen itthon olimpia? (és itt most csak a kifejezett veszteségre gondolok, az olimpia "árára", nem azoknak a beruházásoknak a költségeire, amik egyébként az itt élőknek a javát is szolgálhatják jobb esetben, és azt mondják róluk, az olimpia nélkül is megvalósulnának, legfeljebb később)
2. az említett tanulmány nem az olimpiai költéseket vizsgálta, hanem az egyes beruházások költésnövekedésének okait. ennek a vizsgálatnak lett az egyik következtetése, hogy az olimpiák esetén a fix átadási dátumból eredően adódik fokozott költségnövekedési kockázat, azaz nem mondhatod azt a véghajrában, hogy figyu, adjuk át később a csarnokot, mert megcsúsztunk teszem azt az esős időjárás miatt, azt be kell időre fejezni. ez egy olyan tényező, amit semmilyen hangzatos programmal nem lehet kikerülni, legfeljebb ha deklarált szabállyá teszik, hogy csak már meglévő infrastruktúrával lehet pályázni, amiről természetesen szó nincs.
a költségektől való félelem margójára azt is megjegyezném, hogy szerintem egy olyan országban, ahol
- rendszeresek az állami beruházások költségnövekedései és csúszásai
- korrupció miatt gyakorlatilag nincsenek büntetőjogi eljárások
- az állami beruházások és költekezések költségadatainak megismerhetőségét a legkülönfélébb módokon próbálják ellehetetleníteni,
nem csoda, ha egy gigaberuházástól a társadalom jelentős része fél. Ez a félelem pedig nem most alakult ki, a kezdetektől jelen volt, egyszerűen nem volt róla társadalmi egyeztetés, mert a politikusok szokásos demagóg szöveggel elintézték az egészet annyival, hogy ami nekünk jó, az a társadalomnak is. lásd, nem a momentum megjelenésével veszett el a társadalmi konszenzus a kérdésben. -
sziku69
őstag
Sok mindenben igazad van, de sajnos szegények vagyunk egy olimpiához.
brownus: Anno, mindenki csodát várt a rendszerváltástól. Aztán eltelt tíz egynéhány év az úniós tagságig. Mindenki elhúzott mellettünk, pedig mindenhol volt gazdasági válság. Hol tartunk? Az elején még mindig.
-
Onlány
tag
Érdekes, hogy sokkal jobb módú és gazdagabb országok városai Hamburg, Boston, Róma is lemondtak erről a szuper üzletről. Addig amíg egy ilyen szintű kormánya van ennek az országnak addig nem érdemes semmi ilyesmibe bele fogni mert csak a lopásról fog szólni. Ezen nincs mit szépíteni hiszen már a tanulmány és reklám költségeknél vastagon fogott a toll. Komolyan ilyen emberekre bíznátok még több milliárdot? Én lennék a legboldogabb ha olyan szinten állna az ország, hogy simán meg tudná ezt rendezni és a korrupciótól sem kéne tartani. De ettől még elég messze vagyunk és egyik ma parlamentben lévő pártra sem bíznék egy ilyen projektet.
A gazdaságpolitika nem abból áll ám, hogy az adófizetők pénzét gigaprojektekre költjük amit utána fenn se bírunk tartani. Lsd egy csomó fenntarthatatlan focipálya meg kistelepüléseken termálfürdő.
-
Onlány
tag
tökéletesen egyetértek veled "ellopja a gaz orbán"
Azt hiszem teljes az egyetértés. Ennél jobb érv nem is kell az olimpia ellen.
Egyébkén egy megvalósíthatósági tanulmányba azt írnak bele amit akarnak. London, Athén, Rio esetében sem a veszteség volt a cél de azok a k@rva tények azok bizony másról szólnak. Szóval láttam én már sok beruházásról megvalósíthatósági tanulmányt csak a valóság nem a papír alapján működik lsd úszó Vb négyszeres túlköltés eddig. -
8th
addikt
Nem kell semmilyen gépet venni. Megvan minden ami kell csupán pénzt nem fordítanak rá, hogy azok teljes kapacitással működni tudjanak. Mert csak. Mert kell stadionra kisvasútra meg a mikulás bácsinak tévécsatornára stb... Pontosan az a demagóg szar duma, hogy egy ilyen csóró koldus országnak mint amilyen mi vagyunk olimpiára van szüksége úgy, hogy közben a seggünk kilóg a gatyából. De olimpia az kell. Az aztán tényleg baromira kell ám, mint éhezőnek egy falat kenyér. Olimpia Magyarországon. Az ötlet is abszurd. Az építőiparban és a turizmusban generálna átmeneti növekedést ergo jól behatárolható körök gennyesre keresnék magukat rajta ezt követően nagyjából két hónapig pörögne az idegenforgalom a fővárosban aztán annyi. Nézhetnénk a szép új kihasználatlan sportlétesítményeket és szállodákat. Kösz de nem.
-
Onlány
tag
Megvalósíthatósági tanulmány ne viccelj kérlek
Azt mivel indokolod, hogy az úszó VB költsége már eddig négyszerese a tervezettnek és a külső helyszínek még el sem készültek? Erre is volt egy frankó haverok által adófizetői pénzből készített tanulmány. És Mészáros Lőrinc karrierjéről mi a véleményed? És Bécs miért nem akar olimpiát?
-
8th
addikt
Propaganda módszer? Tudod napjában 263x is lejátszhatják a tévében, hogy Magyarország jobban teljesít teljesen nyilvánvaló, hogy nem így van. Ha közhely ha nem az egészségügy 15éve romokban hever. Manapság már szó szerint az utolsókat rúgja. Ősszel voltam koponya CT-n. Több mint két hónapot kellett várjak, hogy bejussak a vizsgálatra. Miért? Mert a mindenható OEP csak xy vizsgálatot finanszíroz meg. Szerintük nincs többre pénz. Az uniós pénzből vett százmilliós legmodernebb orvosi gépparkok szégyenszemre ott állnak a megyeszékhelyeken félig meddig kihasználatlanul mert nincs pénz üzemeltetni őket. A rajtam vizsgálatot végző doktornő szerint alsó hangon háromszor ennyi beteget meg tudnának vizsgálni de nem finanszírozza meg az állam. Ja, az egyébként megvan, hogy az országban jelenleg csak négy helyen végeznek PET/CT vizsgálatot és van, hogy egy negyed évet is várnod kell, hogy bekerülj? Egy agresszívabb rákfajtánál gondolom nem kell ecsetelni mivel jár a hónapokig tartó várakoztatás. Sűrűn imádkozz, hogy soha ne legyen ilyen problémád... És ez is egy egy tollvonással megoldható probléma, csupán többletforrást kéne biztosítani rá és kész. De úgy látszik pártállástól függetlenül az épp aktuálisan kormányon lévőknek mindig minden fontosabb annál, hogy a dolgozó adózó a gazdaságot a hátukon vivő emberek ne dögöljenek meg idejekorán. Azt az irgalmatlan a pénzt amibe egy olimpia tokkal vonóval mutyival lopással korrupcióval együtt kerülne nem ártana beleforgatni az egészségügybe, az oktatásba, a felnőttképzésbe. Talán ezek valamivel fontosabb dolgok mint egy piti kis olimpia amire egy hónap múlva már senki sem emlékszik. A kormány is egyfolytában azon siránkozik, hogy nincs elég szakképzett munkaerő miközben a munkanélküliekkel és a közmunkásokkal Dunát lehet rekeszteni. És ehhez sem kéne sok minden, hogy megoldódjon csupán ki kéne szűrni az értelmesebbeket, beiskolázni és új szakmát adni a kezükbe amivel becsülettel el tudják tartani a családjukat és nem kell szemlesütve az utcán söprögetnie meg szemetet szednie szaros 57ezerért. Európai unióban 2017-ben ennyit keresnek emberek... Szégyen gyalázat. De mint tudjuk: Magyarország jobban teljesít! Mind örvendezzünk.
szerk: Ha belefutottam volna egy olimpia ellenes aláírást gyűjtő emberbe szó nélkül aláírtam volna én is pedig alapvetően jobboldali beállítottságú emberke vagyok.
-
sziku69
őstag
Szerintem viszont az alapoknál kell elkezdeni egy építkezést, és nem a tetővel kell kezdeni tartóoszlopok nélkül.
Múlt héten voltam bent a Keleti pu. melletti Balesetin. Eddig azt hittem hogy ott talán minden rendben van...
Pedig az ország egyik legfrekventáltabb korházáról beszélünk. Akkor milyen lehet a többi?
Igaz....ezt addig nem tapasztaljuk meg, amíg nincs rá szükségünk...már lassan orvos sem lesz aki megvizsgáljon, mert mindegyik nyugatra menekül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Netflix
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest