- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
MurdR #102433 üzenetére
Egyoldalúan, és habzó szájjal közelíted meg ezt a problémát.
Ez (pontosabban az egyoldalúság emlegetése) attól az embertől, aki gyakorlatilag leírja, hogy elvárja, hogy mások rovására legyen kötelezően ingyenes parkolóhelye azon más emberek közvetlen lakóhelyen, csak mert kiköltözött az agglomerációba, mókásan hangzik.
A színvonal emlegetése is mókás, mert a megnevezés nem konkrétan ellened szól, viszont teljesen jól tükrözi az itt lakók érzéseit. Ha nem vagy hajlandó érteni (és szemlátomást nem akar összejönni), az nem az én problémám.
Leszögezem: nincs autóm, szóval amit írok, nem feltétlenül az én mélyen átélt érzéseimet, hanem a közösségét tükrözi, amelyikben lakom. Hozzáteszem, egyetértek velük, csak nem vagyok teljesen közvetlenül érintett.
-
Tim82
félisten
válasz
MurdR #102430 üzenetére
Erre ugyanilyen joggal mondhatják a József Attila lakótelepi lakók, hogy sajnálják, de az az egyéni szocproblémád és nem az ő felelősségük/hibájuk, hogy nem tudsz a korábbi parkolóhelyen parkolni.
Nyilván ha nem abuzálta volna boldog-boldogtalan az ingyenes parkolási lehetőséget a lakótelepen az ott lakók kárára (és itt szó szerint értsd: mint írtam, nem csak úgy a vakvilágba említem az autólezúzást; egyik házbeli lakónknak pl. totálkárosra zúzták az ingyenesparkolásihelykeresők a parkoló (!) autóját és ez nem egyedi eset), nem került volna megszüntetésre.
-
Tim82
félisten
válasz
MurdR #102424 üzenetére
Megértem, hogy sz.r az ott lakóknak, hogy kényelmetlenebb helyet találniuk.
Amennyiben a Te házad környékén lévő összes parkolóhelyet a nem helyi lakók foglalnák el autókkal, akkor nem csak megértenéd, IYKWIM. Mellesleg nem kényelmetlenebb, konkrétan nem tudtak a fizetőssé tételig, legalábbis a mi házunknál, ami kb. az Üllői úttól 50 méterre van.
Mellesleg az autólezúzást sem véletlenül emlegettem, egészen rendszeresen előfordul(t).
De nekem is sz.r, hogy Pest környékéről betévedvén' nem tudom metróközelben letenni az autómat.
Talán az a hülyébb elvárás, hogy a helyiek ne tudjanak a saját házuknál parkolni...
-
Tim82
félisten
válasz
MurdR #102415 üzenetére
Én mondjuk tökre örülök így a kilencedik kerületi oldalon, hogy nem foglalják el végre a lakók elől a parkolóhelyeket + így már nem lesz olyan, hogy rendszeresen lezúzzák az autóikat az ingyenesparkolóhelykeresők.
Valamint végre a TNT futárszolgálat sofőrjei is rájönnek, hogy célszerű lenne az 1 km-re lévő telephelyre bevinni a szolgálati járműveket, nem kéne szintén beparkolni a lakóházak alá, a lakók parkolóhelyeire.
But hey, that's just me. Egyébként tragikus a dolog, tényleg...
Melack: szerintem nem én mondtam, MurdR mondta korábban magától.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #102400 üzenetére
Jahogy Dell-éknél az SFF méretben nincs 4 bővítőkártyahely, csak 2. Így világos.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #102378 üzenetére
Egyébként miért nem teheted meg a PCI-os WLAN kártyát?
*
Más téma: a mai nap napitufa-díjasa az az eladó, aki hirdet valamit, ráírok, privátban számot cserélünk és megbeszéljük a mai napot, hogy egyeztetünk és nyélbeütjük az üzletet. Aztán ma nem lehet elérni telefonon (egy kicsengés után foglalt), itthon este megnézve még reggel archiválta a hirdetést. Valószínűleg egyszerűbbnek ítélte, hogy call blocker-re tegye a számomat, mintsem megírja, hogy "bocs, paraszt, de eladtam másnak". -
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #102360 üzenetére
Ezt IS bemondásra kellene, hogy elhiggyük?
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #102356 üzenetére
Ezt a hozzászólást bárhonnan írhattad.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #102338 üzenetére
És továbbra is ott a rendelkezésre állás, mert ugye téged akkor is várnak, ha egészséges vagy, a mentő is útra kész, stb.
Elvi síkon biztosan ott van.
-
Tim82
félisten
Szerintem meg a bigott idiótáknak is joguk van a véleményük kifejezéséhez és saját maguk publikus égetéséhez. Hagyjuk is meg nekik a lehetőséget!
-
Tim82
félisten
válasz
gzbotii #102094 üzenetére
A vicces az, hogy a munkahelyem nekem is kb. ilyen távolságra van, pénteken ott is hallgathattam a versenyt. 4-5 km-rel arrébb meg nem annyival halkabb, mint az ember várná a ~ 50 méter vs ~ 4-5 km különbség alapján. Igaz, kb. nincsen semmilyen zajt valamilyen mértékben felfogó nagyobb "tereptárgy" az útban.
-
Tim82
félisten
Múltkori témára visszatérve, egy MILC vásárlás felér egy coming out-tal?
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #102071 üzenetére
A csajok körbezsongtak már, hogy áruld el a receptet?
Chili bean diggers...
-
Tim82
félisten
válasz
[Prolixus] #102035 üzenetére
Tudom javasolni a József Attila-lakótelepen lévő futópályát.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #102017 üzenetére
Javíts ki, ha nem jól értem, de ezek szerint abból a három alkalomból, amikor bepróbálkoztál vele, egyszer be is jött a "szexgép vagyok, melynek üzemanyagtartálya bolognaival tölthető"-forgatókönyv?
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
föccer, boldogat!
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #101631 üzenetére
Reméljük, előbb legalább megvetetted Macilacival az általa látott mennyiséget és csak utána jelentetted be!
-
Tim82
félisten
válasz
[Prolixus] #101510 üzenetére
Ez a része milyen a IX kerületnek?
Nincs vele közbiztonság szempontjából semmilyen probléma évtizedek óta.
-
Tim82
félisten
Néha próbálkozhatnátok azért nőkkel is, nem csak lányokkal meg csajokkal... tudjátok, kiskorúak meg liliomtiprás...
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #101121 üzenetére
Gáz is, a 4/4S az, ami szép és ami még vállalható, az 5/5S/5C/SE.
Aztán behódoltak ugye a Samsungnak és elkezdtek tepsiméretet növelni.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #101032 üzenetére
Kínában a 90-es években nagyüzemi módszerekkel irtották őket
Az ötvenes évek végén ugyancsak ők kereplőkkel...
-
Tim82
félisten
válasz
föccer #101005 üzenetére
Minekután leszögezted, hogy szerinted a Laposdűlő az ótvar, már a tizedikről is, egészen addig én is a nyolcadikról beszéltem.
Szerencsés társasházban laktál arra, ennyi. Az említett ismerősöm olyan három évet lakott albérletben arra úgy 4-5 éve, de legalább olcsó volt. Aztán meg a Keletihez költözött, az erzsébetvárosi oldalra, ami lassan kiérdemli szerintem a Little Baghdad nevet.
-
Tim82
félisten
válasz
föccer #101003 üzenetére
Mondjuk annyiban jogos, hogy a "hivatalos" Hős utcai lakótelep a kőbányai oldal.
A Hungária nyolcadik kerületi oldalán lakott egy ismerősöm, végül is azon kívül, hogy átlag másfél hetente betörtek a házban egy-egy lakásba, teljesen jó környék volt...
Na, így értve az ótvart.
Amúgy akar a fene meggyőzni.
-
Tim82
félisten
válasz
föccer #100979 üzenetére
Nyóckerből amint azt már előttem is írták, a Hungária körút környéke pont ótvar, de nagyon.
Akkor már inkább a Corvin negyed környéke (bár ha jól sejtem, a dzsentrifikálódás miatt ott is durván felmenőben vannak az árak), illetve talán még a Tisztviselőtelep meg a Delej utcai lakótelep (ami egyébként egy nagyon fura enklávé a klasszikus "gettórész" mellett).
Mondjuk ez a "vad környék" tényleg relatív, én a Kőris utcába kísértem haza egyetemista koromban az akkori csajomat vagy három évig, sem őt, sem engem nem akartak éjnek idején sem együtt, sem külön-külön még csak kizsebelni se.
Ferencvárosból meg kb. a Lenhossék utcától lejjebb nem annyira jó környék (meg a Hallertől lefelé, kb. a Vágóhíd utcáig nem olyan bizalomgerjesztő), de amúgy a Belső-Ferencvárost eléggé kikupálták még az előző polgármester idejében.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #100866 üzenetére
Köszönöm. Nincsenek nagy igényeim sebesség szempontjából, de pl. Androidos tablet szerintem nem igazán kezel le normálisan USB-s CF kártyaolvasót, ezért gondoltam rá. (Nyaraláshoz Windows-os gépet nem feltétlenül vinnék magammal.)
Viszont a váz ugye jó régi (2005-ben jött ki az E-300), szóval esélyes, hogy nem működne.
-
Tim82
félisten
Ha már ennyi szakértő fotós gyűlt itten össze, a t. szakértők véleménye szerint mennyire megoldható egy régi Olympus E-300 "felokosítása" egy Eye-fi SD kártyával (+ CF adapterrel)?
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #100792 üzenetére
Szerintem ez a táska sokkal jobb.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #100772 üzenetére
Büszkék vagyunk használtautókereskedői vénádra.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #100768 üzenetére
Az újrasütött volt, retina árban.
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #100618 üzenetére
-
Tim82
félisten
Még mindig eladóak: Kindle Fire HD (droidos tablet), Videoton hangfalak, Beyerdynamic fejhallgató.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #100381 üzenetére
Nem, anélkül is mennie kellene.
-
Tim82
félisten
válasz
GabN73 #100302 üzenetére
Hiába csavarod ezt a részét, te is tudod nagyon jól, hogy mi az a multis kultúra, mit jelent a blue collar worker kifejezés...
Abból, ahogyan próbálod itt és most Saint_-tel szemben alkalmazni, te viszont nagyon nem. Wikipedia to the rescue!
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #100105 üzenetére
A töltője szinte biztosan a vékony tű fejes Nokia töltő, de tölthető micro USB-ről is.
-
Tim82
félisten
válasz
Tim82 #100095 üzenetére
mobilnetesek kedvéért linkesítettem (csak hogy szó ne érje a ház elejét
)
-
Tim82
félisten
A körmös lányokat ne emlegessük itten, már nem aktuális a téma...
-
Tim82
félisten
válasz
sketchifun #99949 üzenetére
Egyébként a másik irányba is tetűlassan ment most így reggel a metró, olyan 3 megálló/20 perc tempóval...
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #99907 üzenetére
Részben azért, mert nálam is problémát jelentenek a galambok (befészkelni már nem próbálnak, de azért rendszeresen jönnek az erkélyre), részben azért, mert szeretnék oda egy-két bútort (kis íróasztalt és széket pl.) tenni, amik nem bírják annyira az időjárást. Kb. nyári dolgozószobának, valamint jó lenne pár szobanövényt permanensen az erkélyre tenni (amik amúgy nem bírnák a telet).
DeFranco: dehogy, az bonsai lesz.
-
Tim82
félisten
Látom, hiszen X héttel később is felemlegeted.
No para. Akkor is csak felvetettem amúgy, hogy lehet, hogy tartanánk (majd, a ki tudja mennyire közeli-távoli jövőben)... Ebből indult MINDEN.
*
Más téma: ha már erkélyről van szó, kb. milyen áron mennek most az erkélybeépítések? Hátha van valakinek viszonylag aktuális infója. -
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #99898 üzenetére
Nem, Qru arra céloz, hogy ő csak a macskakínzáshoz ért, valamint szerinte egy macska sem tartandó lakásban, mert mindegyik elme- és idegbeteg lesz tőle. Kivétel nincs szerinte, akkor sem, ha van ellenpélda, de ő nem általánosít.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #99870 üzenetére
Állítólag ha rendszeresen kiteszel ecetet kis tálkába, annak a szagát nem szeretik.
Hatékonyabbat én sem tudok, az ilyen kiragasztott ragadozómadár-sziluett meg művarjú szerintem nem ér semmit.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #99867 üzenetére
Át van gondolva.
Spoiler alert: bandus Budán lakik és *mégis* dolgoztatják, ergo nagyobb a nyomora, mint bárkinek, aki Pesten lakik és dolgozik. Spoiler off.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #99682 üzenetére
A tranzakciós díjnak is van tranzakciós díja, ha eddig nem tudtad. És ez nem vicc.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #99370 üzenetére
Az egy jó házasság lesz, közös értékekkel...
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #99249 üzenetére
pluszegy
-
Tim82
félisten
Nem, de ha van jóárasított Martian Notifier-ed, az érdekelhet.
-
Tim82
félisten
Mindenki üljön át másik autóba.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest