- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
oregcsóka
őstag
Gondoltam, hogy ez lesz az első, amit megkérdeztek. Hát a 98 azért, mert az még nincs fent, és vannak progik, pl. a Honosító műhelyen és máshol is, amik csak ezzel mennek,/régebbi programok/, az XP pedig azért kell, mert ez a jelenlegi is az idén már vagy nyolcszor volt felnyomva, lefagyások miatt, amik persze javarészt az én balxaszságaim következménye volt elsősorban. És ha van még egy XP, akkor nem kell másfél óra, mire ujból felpakolok mindent, hanem csak átlépek a jó XP-re.Különben nem én leszek az első, akinek ilyen XP duplikátuma van.Nos, kielégítettem a kiváncsiságodat?Mert akkor lassan rátérhetnénk a lényegre... :t
-
oregcsóka
őstag
Sziasztok! És hogyan állítotok aktívra egy particiót? Mondjuk egy másikat? Floppiról kell bootolni, és az fdisk-el? És ha aktívra állítok egy particiót, amin nincs oprendszer, akkor arra egyből tudom felnyomni az uj rendszert, ujraindítás nélkül? És ha floppiról bootlok, akkor milyen floppiról? Mert ha a DOD6.22-est teszem be, azt írja ki, hogy más DOS-verzió. A win98 floppiról töltsem be az fdisket? Most van a gépen ME meg XP, más-más partición, de felakarom tenni még a 98-at és még egy XP-t. Van még két másik elsődleges partivióm, azokra./kettő vinyó van a gépben/.Ha nem kérdeztem túl sokat, és túl nagy hülyeséget, akkor valaki segíthetne.Előre is nagyonszépen köszönöm! Üdvözlettel: beretta :F
-
Papa-Georgo
senior tag
Wazz...
A partition magic CSAK prcionál, ehhez még kell neki egyboot manager is!
Szóval nekem a PM úgy megy h van két floppym amin van ezeket betolom bootolok velük, stb. felosztom.
Ezek után az AKTÍV partícióra telepítem a BootManager progit és beállítom a bootolási menüt meg stb.
Mindkét partíció primary, csak az egyik aktív!!!
Aztán a bootmenüben meg választasz hogy melyiket akarod indítani!
Ez nem olyan nehéz, csak tudni kell mi'va.
Nos, nemtom h ez így világos e? Ha nem akkors zólj és elmondom részletesebben is! -
Morbid
tag
Üdv.
Először is: legyen annyi primary partíciód (XP-nél nem feltétel), amennyi op.rendszert fel akarsz tenni.
Másodszor: Mindig azt a partíciót állítsd aktívra, amelyikre az op.rendszert telepíted (XP-nél ez sem feltétel).
Ezt a lépést addig ismételd, amíg az összes op.rendszered felkerül a gépre.
Ezután telepítsd a boot managert, és szerintem ezzel készen is vagy. -
woland
csendes tag
Sziasztok! Bocs a hülyeségnek tűnő kérdésért, de:
ha boot-managert akarok használni, akkor mit kell előbb feltenni: a boot-managert, vagy az oprendszereket? Nekem úgy tűnt logikusnak, hogy előbb egy oprendszer, majd boot-manager, majd a többi oprendszer, de ezt számos boot-manager helpje nem kifejezetten ajánlja. Mindenféleképpen szeretnék boot-managert használni, de nem az XP-s félét.
A választ előre is köszi -
Uzmany
őstag
Köszönöm szépen, megyek és elolvasom.
-
Charlie Gordon
aktív tag
Az XP-t valószínüleg az zavarta meg, hogy a ME installálás után a PQMagic a ME partícióját elrejtette (ugyanis, ha 2 primary partíciót csinálsz, az egyik alapértelmezetten rejtett) . Ki lehet kényszeríteni a PQMAgic-kel, hogy mindkettő látható legyen, kicsit pofázik, de megcsinálja. Így utólag is lehet multibootossá tenni, nézz be pl ide, itt nemrég részletesen leírták hogyan kell : [L]http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9045980&w=150[/L]
-
Uzmany
őstag
Akkor elképzelhető, hogy ez zavarta meg az Xp-t, és ezért nen ajánlja fel a választás lehetőségét?
-
Uzmany
őstag
Akkor póbálkozom. Mégegyszer köszönöm a segitségeket.
-
Uzmany
őstag
Magyarán szólva nem kellene két elsődleges particiómnak lenni?
Baromi lámer vagyok, úgyhogy elnézést az érthetetlenségemért. -
Uzmany
őstag
Oké, akkor ezt simán be kell irnom az XP boot.ini-be.
Ha ezt megteszem, akkor indulásnál kapok egy képernyőt ahol választhatok, hogy melyik oprendszert akarom bootolni? -
steveetm
őstag
Egyél fel egy boot managert, pl smart boot manager.
[L]http://btmgr.sourceforge.net/index.php3?body=download.html[/L]
Üdv.: steveetm -
Uzmany
őstag
Az az ominózus játék pedig a Beast and Bumpkins. 1998-ban jelent meg az EA-nál.
-
Uzmany
őstag
Szóval a következőképpen csináltam.
Win Me fel, utána PM-el particionáltam, ezek után van a PM-ben egy funkció - Install another operation system. Nos én ezt választottam, ezek után újraindult, és feltettem az XP-t. Két primary van, az egyik az XP, a másik az Me, és öt logikai. Igy néz ki. Mindkét rendszer bootol, csak előtte át kell állitanom a PM-ben, hogy melyik legyen aktiv. Na én ezt szeretném másként megoldani, hogy már az elején választhassak, hogy melyik oprendszert akarom betölteni. -
nygma
addikt
up
-
Uzmany
őstag
Tudom, baromi lámer vagyok, de nem értem...
Akor most szedjem le őket és kezdjem előlről???
Vagy mit tegyek? -
Uzmany
őstag
Nem, két különböző particióra tettem fel őket.
Azért kell az Me, mert van egy olyan játékom, amelyik semmilyen formában nem akar XP alatt futni... -
nygma
addikt
én csak azt nem értem, hogy hogyan jön a PM a képbe. minek az egyáltalán ehhez a műveletsorhoz?
a helyes ÉS működő verzió a következő:
-xp cd be, boot.
-partícionál
- winme cd be, rendszer fel
-xp cd be, rendszer fel, és voilá, minden happyhappyjoyjoy. egyébként meg xp mellé me-t felrakni... butaság. szerintem -
Uzmany
őstag
Sziasztok, ismét lenne egy kérdésem.
Sikerült feltennem két rendszert, egy vinyóra.
Először a Win Me-t tettem fel, utána PartitionMagic-val particionáltam, és utána feltettem az XP-t.
Most kezdődik a baj, ugyanis sehol nincs boot menű, azaz nem tudok választani, hogy melyik op rendszer töltődjön be. Viszont nekem úgy mondták, hogy az XP érzékeli az Me-t és automatikusan létrehoz egy boot-menüt. Nos, ezt én nem tapasztalom, kérlek ha tudtok segitsetek.
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest