- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba951
veterán
válasz
FanTomasz21 #15083 üzenetére
Péntek az egy sötét ló vagy lesz esés vagy nem. Szerintem január 3-február 5 között viszont egy pár százalékos emelkedés lesz. Ehhez képest meg most jól jártál.
-
törölt tag
válasz
FanTomasz21 #15073 üzenetére
Szerintem ha most veszel, abból olyan nagy baj nem lehet. Persze mehet lejjebb az árfolyam, de nem hiszem hogy 8000 alá menne. Ellenben ha hirtelen megindulna, akkor el tudom képzelni a 14-16k sávot is, szóval ezek alapján én most vennék. De ha reálisan nézzük, akkor szintén érdemes most venni, mert egy darabig lehet hogy marad ez a szint (egyelőre úgy néz ki), viszont hosszabb távon (átlagban) úgyis emelkedés várható (szélsőséges eseteket leszámítva, pl. globális betiltás).
-
htc07
addikt
válasz
FanTomasz21 #15073 üzenetére
valamiért megindult ma is az árfolyam, +10% reggel óta... nem igazán merek tanácsot adni ezügyben
-
válasz
FanTomasz21 #14896 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy kinek mi a mentális modellje a Bitcoinról, legalábbis azzal kapcsolatban, hogy mi mozgatja az árfolyamát. Az én felfogásom szerint, csak akkor emelkedik az árfolyama Fiathoz (például dollárhoz) képest, ha megveszi valaki. Na de miért akar valaki Bitcoint venni? Nagyjából azért veszik szerintem, mert valamilyen vagyon megőrzésére akarják használni, vagy fizetni akarnak vele vagy arra spekulálnak, hogy szimplán fölmegy az ára. Persze ezek közül több is lehet igaz egyszerre egy tranzakcióban. Az egy fundamentális probléma szerintem, hogy a Bitcoin alapú kereskedelmi ügylet nagyon rizikós az árfolyam gyors változása miatt. Hogy lehet kezelni azt pl. ha veszek egy cipőt Bitcoinban, kiderül 3 hónap múlva, hogy gyártási hibás és tönkre megy a talpa és javíthatatlan. Három hónap alatt a Bitcoin ára már akárhol lehet, ha Bitcoinban kell visszaadni a pénzt, valaki nagyon rosszul járhat. A vagyon megőrzéssel kb. ugyanez a helyzet. Szerintem sok új belépő volt mostanában, emiatt az árak is mentek fel. De mostanra kb. mindenki megismerte. Innentől szerintem kb. az lesz, hogy több lesz a kiszálló, mint a beszálló. Mivel kamat nincs a rendszerben, hirtelen összeomlás nem lesz, szóval piramisjáték veszély nincs. Ugyanakkor a több kiszálló miatt csökkenő trendet jósolok. Az árfolyam ugyanakkor nagyon ugrálni fog, a betett pénzek random újraosztódnak. Szóval bennem valami ilyesmi kép él. Egyelőre nem látom hogyan lehet megoldani az árfolyam stabilitás problémáját. Ha nem tudják megoldani, akkor ezek a kriptók, ebben a formában mennek a levesbe.
-
válasz
FanTomasz21 #14896 üzenetére
nem lehet olyan ára mint a bitcoinnak, már csak azért sem, mert (egyelőre) nincs limitálva a maximális ETH mennyiség, akár a végtelenségig is előállítható marad
a Bitcoinból max 21 millió lehet (lesz egyszer 2140-ben
), az ETH-ból jelenleg 97 millió van forgalomban
csak gondold végig
-
Teasüti
nagyúr
válasz
FanTomasz21 #14608 üzenetére
Még tavaly kártyával vásároltam coinbase-en, azóta csak EURO wallet-ben váltogatom ide-oda az árfolyamtól függően.
Nem mondom, hogy jobban jöttem ki idáig, mintha az egészet békén hagytam volna és a karácsonyi extrém növekedésekkor eladtam volna (GDAX-on pár hónapja be volt állítva néhány limit sell az akkori csúcsokra, így a hirtelen jött ugrást sajnos a kispadról néztem végig), de sikerült megfogni azóta pár tüskét, így majdnem akkora szorzónál vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Bányász alaplapok eladóak (Alaplap+CPU - csak egyben!)
- 8GB-os RX570 - RX580-as VGA kártyák +1db RX 5500-as VGA eladóak
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív ( Nikon ) - Újszerű -
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest