Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• P3Dr0

senior tag

válasz Chal #12371 üzenetére

koszonom a magyarazatot. Ha jol ertem akkor ennek a feltetele ertelemszeruen az,hogy birtokaban legyenek a masik lancon is a "cel" allomas cimevel,hogy a TX-et ujra kitudjak nyomni a halozaton es felmarkolhassak a penzt.
    Viszont ha en egyik cimemrol a masikra kuldok penzt akkor nem vagyok veszelyben. Es a valtonal is csak akkor lennek,ha feltornek valamilyen modon a valtot es birtokaba kerulnenek a fogado cim priv/public keyhez.
    De vegulis inkabb kiteszek mindent a walletbe es par napig hozza sem nyulok biztos ami biztos alapon.
    Mostmar csak az lesz a kerdes bar ez mar varazsgömbbös kerdes,hogy melyik lanc moge all majd a tobbseg.
    De ezt majd meglatjuk :) Addig lehet hozza sem nyulok a B2X lancon kapott coinokhoz. :U

• zichie

senior tag

válasz Chal #12371 üzenetére

Ez ellen szerintem lehet védekezni.
    Legyen a cím, amin a pénzem van az "A" jelű cím, itt van a btc és btg összeg, ami ugyan annyi. Legyen "B" cím azé a váltóé vagy másik emberé, aki lopni szeretne tőlem BTC-t replay támadással. Legyen egy "C" és egy "D" cím is, ami szintén az enyém, akárcsak az "A".
    Én "A" címről akarok utalni "B" címre BTG-t. Mindezt úgy, hogy "B" ne tudja replay támadással lenyúlni az "A" címhez tartozó BTC-met. Én "A" címről átküldöm a BTG-t a "C" címre, a BTC-t pedig a "D" címre. BTC és BTG blokkláncon "A" cím üres lesz, azaz nem lesz rajta pénz. A "C" címemen BTG lesz, de BTC nem, a "D" címemen pedig BTC lesz, BTG pedig nem. Ezután a "C" címről átküldöm "B" címre a pénzt (BTG) a másik embernek vagy váltónak. A "B" cím tulajdonosa raplay támadást indít, azaz megpróbálja elküldeni a BTC blokkláncra a BTG blokkláncon található "C" címről "B" címre történő utalás tranzakcióját, de az ott hibára fut, mert "C" cím a BTC blokkláncon üres, nincs rajta pénz.

Új hozzászólás Aktív témák