- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
FoxiestFox #235 üzenetére
Alapjáraton nincs problémám a fizetős kontenttel. A yt-nak is nagyon sokat köszönhetünk valóban. Én is fizetném, ha a gúglinak nem lennének alapjáraton aljas húzásai úgy kompletten minden területen... A keresővel, az Androiddal, a böngészőkkel stb. Ha nem fizetsz és még adblokkolsz is, akkor is kibányászik belőled annyi adatot, hogy pénzt csinál belőled. Én ilyeneknek nem adok pénzt.
A yt felbontás valóban ergya, pár csatornán van "higher bitrate" opció a 1080p-re. Lehet túlzok, de ilyenkor a "free" 1080p kb. 360p felbontású...
Ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy ahol van 4-8K felbontás is, ott annyi féle verzióban tárolnak 1 darab videót 144p-ig lemenően... Azért az nem gyenge. Így valamennyire megértem, hogy miért is tömörítenek annyira mindent szénné.
Érdekes az is, hogy ha twiccsel cross stream van, akkor ugyanaz a kontent utóbbin sokkal részletgazdagabb.
-
Apollyon
Korrektor
A lényeg, hogy ott van, mégsem listázza ki, pár tucat, lefele görgetve egyre irrelevánsabb találat után már nem is a kereséshez kapcsolódó videókat ajánl. Miért nincs egy sok oldalas találati lista? Azért nincs, mert nem akarják. Ez ma a youtube. Na és ez lesz majd neked az anandtech és társai helyett. Good luck.
-
Apollyon
Korrektor
Használom a youtubeot, ismerem a keresőjét is. Egyre rosszabb... Például: nekem is van feltöltve videóm, még régebben felraktam xy zenét, azért, hogy nekem meglegyen bárhol.
Ha most rákeresek, a konkrét címére, arra, amely címet én adtam neki, és pontosan úgy is írom be, nem lesz a találatok között.
Mondhatnád, de biztos nem indexelte még a rendszer. Aha, 15+ éve raktam fel a videót.Ezek után nincs bizodalmam abban, hogy egy egyébként szénné cenzúrázott platformon szakmai jellegű információkat meg fogok találni, még úgy sem (vagy pláne úgy nem) hogy lassan kizárólagossá fog válni.
Vágom a chatGPT-t, indulása után nem sokkal én voltam az egyik legnagyobb rajongója, mára már eléggé kiismertem a hiányosságait. Ha fogalma sincs a témáról, akkor is ki fog hallucinálni magából egy A4-es oldalnyi bullshitet.
Hiába ez az első, ez csak egy LLM, egy nyelvi modell, egy szöveggenerátor, nem pedig információforrás, és azért mert épp nem tévedett, nem is szabad annak kezelni. -
Apollyon
Korrektor
Itt írtátok ezt a TheVR nevű csatornát, megnézem mi ez, biztos valami VR headsetekkel foglalkozó valami ami felkapott lett. Erre látom, hogy ez csak ilyen balázsék szintű ökörködés YT iterációja...
Sokan leírták már amit én is gondolok, én is utálom, hogy már lassan mindenhez videót kell nézni. Ami egy dolog, de hogyan keresel benne?
Beírsz gúgliba valami specifikus dolgot, az írott sajtóból ez hamar kibukkan. De egy videóban hogy találsz meg specifikus kifejezést. Seekelj végig százórányi tartalmakat?
Lassan a casual internet megmarad a gyors dopaminfröccsre vágyók platformjának. Az értelmesebb réteg meg majd keres / feltalál magának valami jobbat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest