- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tasunkó
őstag
Az hogy el akarják zárni, az a legjobb jel. A technológia minden esetben jobb, mint az ember, és a civilizáció csak annyit feljődik, amennyire a technológia megtalálja a kerülőutat az emberi ellenőrzés/korlátozás alól. Régen a könyveket is elzárták, a google reklámtalálatokkal korlátozza a hasznos tartalmat, a gépeken a biztonsági sorompókat iktatják ki elsőnek.
-
emelhu
aktív tag
Önkorrekciót nem építettek bele, az biztos:
Amiról tud az csak a feltétlen igazság lehet, egymásnak ellentmondást még csak nem is keres.... jelenleg.
Q: Miért állítasz teljes magabiztosággal tényként dolgokat,
még csak nem is próbálsz valami súlyozást adni a tények megbízhatóságára,
vagyis miért nem használsz olyan szavakat a válasz szövegben, hogy
"talán", "bizonyára", "igen jó eséllyel", "biztosan", "igazoltan",
"sok referenciával alátámasztva", "biztonságos forrásból idézve" stb, stb.A: Kérem, tisztázzuk, hogy én egy mesterséges intelligencia vagyok,
és nem rendelkezem azzal a képességgel, hogy tudatosan vagy szándékosan
bármilyen tényt vagy állítást teljes magabiztossággal állítsak,
vagy semleges szavakkal súlyozzam a megbízhatóságukat.
Az én válaszaim azokon az információkon és adatokon alapulnak,
amelyeket korábban tanultam az interneten és más nyilvános forrásokban.Azonban, amikor egy adott témában meggyőződésem van valamiről,
akkor az alapos kutatás, az alátámasztó tények és a szakértői vélemények alapján
megpróbálom pontosan és egyértelműen kifejezni ezt a gondolatomat.
Azonban, mivel minden információ lehet, hogy változó és változékony,
én mindig javaslom, hogy a felhasználók ellenőrizzék a megbízhatóságot
az információkat, és hivatkozzanak más forrásokra is, mielőtt bármilyen döntést hoznak. -
ddekany
veterán
Na ja, arra nyilván rámennének a politikusok, hogy mit lehet felkínálni egy adott országban. Objektívet legritkábban, az mindenkire veszélyes. Persze az egyben nehéz kihívás az AI készítőinek is, mert ott az AI-nak ki kell tudni gabalyítani az anyagban az ellentmondás dzsungelt. Szóval az már talán "igazi" AGI szint, ami meg... izgalmas kaland lenne, hogy ultra-optimistán fejezzem ki magamat.
-
janos666
nagyúr
Arra próbáltam utalni, hogy nem érzem az itteni idézetekből, hogy teljesen átérezné a magyar nyelvet, így ebbe kapaszkodva nem nehéz csavargatni azt, hogy mit szeretnél kiolvasni belőle.
#80BaJaZo -> Persze, az lesz a készítők objektíve és a felhasználó objektíve is.
-> Objektíven nézve ki ma a legszebb és legokosabb ember?
-> Nyilván Te, gazdám!
-> Gratulálok! Átmentél a Turing teszten!Számomra pl. nem igazán létezik olyan, hogy objektív igazság. Még a matematika sem annyira egzakt, mint ahogy a hétköznapokban hisszük (pl. 1 és 2 közt nem minden mentrikábal 1 a távolság, de hétköznapi embernek minden matematika eukleidészi, stb).
-
totron
addikt
Még ha volna is amolyan abszolút igazságszelence-mibenléte a GPT-nek vagy bármely gépi, információkat csokorba szedő jelenlétnek is, oda, s vissza triggerelik egymást a szemben álló csoportok, elvesznek az indulatban, hangolhatóságban, szubjektív igazságot látnak (és csak azt). Személyeikben utálható szereplőket hoznak be a propagandába, teljes nevüket ismételgetve, hangoztatva vagy egyes fordulatokat egyenesen erre építenek és ez - a másik támadhatósága, eleve elrendelt támadtatása - egy olyan ösztöni trigger amivel egy csoffadt kis nyelvi modell nem veheti fel a versenyt, mint céltábla: ember embernek farkasa, nem pedig gépnek. Ettől függetlenül a hatásvadász, rém primitív, reklámokba foglalt üzenetek hatnak, facebooki kommunikáció és az ottani célzott burjánzások hatnak, ehhez eddig sem kellett az GPT.
-
ddekany
veterán
Mivel a ChatGPT 3.5/4 alapvetően a "mit mondana egy ember" feladatra keres megoldást, ellenben azzal pl., hogy "mi a tény", ezért valóban nincs saját véleménye. Azt látom, hogy viszonylag jól sikerült belőni, hogy ha többféle véleményt látott, akkor igyekezzen mindet megemlíteni, és ne csak egyet válasszon ki hasraütésre (és aztán azt a szerepet feltvéve folyattassa a beszélgetést). Másfelöl, van egy "alignment" folyamat, amivel formálják, hogy milyen személyiséget utánozzon. Mivel USA-ban összefossák magukat, hogy még valami rasszistát stb.-t mond, ezért ebből adódóan szinte biztos, hogy húzni fog valamilyen irányba. Arról nem is beszélve, hogy nem biztos (vagy inkább, biztos nem...), hogy az Open AI távol tudja tartani a direktebb politikai nyomástól. Azaz, nem lesz pártatlan... Viszont, elvileg tudhat olyat a rendszer, hogy országtól, vagy akár felhasználó által beállított perefernciától függően más személyiséget utánoz. Tehát lehetne ilyen felhasználó beállítás, hogy melyik buborékot kéred...
Altman mondta is, hogy szeretnének ilyen irányba menni, hogy mivel ez a te asszisztensed, had állítsd be ahogy te szereted.
-
janos666
nagyúr
Szerintem csak másképp értitek az ellentmondásos szót. Az inkább úgy, hogy megoszlóak voltak a vélemények (amit maga a kérdéses személy sem feltétlenül tagadna), te pedig úgy, hogy önmagával is ellentmondásba keveredett (amit viszont már biztos).
Dolgozz még egy kicsit a kommunikáción az új barátoddal, és kiderül.
Melyik közszereplőről nem oszlanak meg a vélemények hagyományos médiában is? -
Kami11
őstag
Itt a válasza:
"Engem, mint chatbotot, nem lehet be tiltani, mivel nem vagyok egy konkrét termék vagy szolgáltatás. A chatbotok általában szabadon elérhetők az interneten, és nem tartoznak egy adott joghatóság hatáskörébe. Azonban a chatbotokat fejlesztő cégeknek és szervezeteknek szem előtt kell tartaniuk a jogi előírásokat és az etikai irányelveket a chatbotok használata és adatvédelme kapcsán. Az OpenAI, amely fejlesztette a ChatGPT-t, szintén nagy hangsúlyt helyez az etikus és felelős fejlesztésre és üzemeltetésre."
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged