- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Zen Master
csendes tag
válasz
hogyishívnak? #20 üzenetére
Hi all!
Folyt. köv.: Ma reggel bekapcsoltam, megint rendesen működött. Du. megint produkálta a hibát, láttam h, megpróbálta széthúzni a képet a középső vékony csíkból de nem jött össze neki, aztán égett műanyag szagot éreztem és ki is kapcsoltam. A szervíz mennyibe kerülhet? -
dekoninck
aktív tag
Nekem is lenne egy kérdésem: LG 795FT monitorom bal felső sarka berózsaszínűsödik. Tapasztaltam már ilyet TV-nél (bár ott bezöldült), mikor egy régi videó volt a tetején. Viszont a moncsimon nincs semmi! Az aljára van tapasztva egy távirányító vevőegysége, meg mellette egy kis hangszóró, de az régebben nem okozott ilyen problémát.
Kérdés, hogy ''magától is'' lehet ilyen tünet, vagy valami külső mágneses tér okozhatja csak ezt? -
hbooo
csendes tag
Nekem is lenne egy kerdesem:
17'' -os Siemens MCM monitorom van.Ha az 1024x768 -at 100Hz-en ''jaratom''
egyre elmosodottabb a kep.Ha leveszem 90Hz-re akkor jobb lesz, de itt a kerdes hogy meddig? Illetve milyen hibara utalhat ez? Lehet -e ezt javitani?
-hbo- -
Mordar
csendes tag
Azér azt mindeképp nézd meg hogy földelt konnektorban van e a moncsi. Nekem nem 1 hardware-em bánta a földeletlen konnektort mire rájöttem a dologra.... :DDD
-
darius
tag
válasz
hogyishívnak? #23 üzenetére
Megint okosabb lettem :)
-
hogyishívnak?
aktív tag
Sorkimenő trafó meghibásodását. Ez állítja elő a tv/monitor szükséges belső tápfeszültégeit, nagyfeszültséget. A müködési elve 1 kapcsolóüzemű tápegység. Általában menetzárlatosá válnak. Elég gyakran előfordul a környékén hibás forrasztás, pár elfáradt kondi. Ha sokáig húzza az ember akkor kiszámithatatlan előre a keletkező kár.
-
darius
tag
válasz
Egész pontosan mit is jelent az, hogy sorkimenős?
-
darius
tag
válasz
Egész pontosan mit is jelent az, hogy sorkimenős[/]?
-
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
Zen Master #19 üzenetére
Vidd szervízbe minnél elött. Talán még olcsón megúszod. Nagyon sorkimenő ''szagu'' a dolog. Lehet, hogy csak xar forrasztás,1-2 öregebb alkatrész, de lehet, hogy már most sorkimenős. Ha tényleg sorkimenős akkor sokba is kerülhet. :(
-
Zen Master
csendes tag
Hi all!
Van egy ismeretlen korú Zenith típusú monitorom, amely az utóbbi időben gyakran villogott némi zörgés kíséretében, később pár mp-re eltűnedezett és csak csak középen, egy 3 mm-es sávban mutatott képet.
Mostanra ez elég gyakorivá vált, csoda h, most látom, h mit írok:)
Lehet-e a természetes elöregedésen kívül vmi más oka ezeknek a tüneteknek?
Köszi -
Joe_007
tag
Na most már úgy néz ki a kép,mint a szivárvány:D:(
Nyomok rá ''DEGAUSS''-t,de nem reagál.
Elvittem a srácnak aki hozta és megnézik a szervízben.Csak most egy kis-pici csere monitort kell néznem:(De jobb mint a semmi.Remélem megberhelik rendesen. -
Il Padrone
senior tag
Szia,
szerintem nincs, de vagy dolgozz rajta sokat, vagy jatsz rajta sokat, kerjel tunerkartyat azon nezd a TV, hivd a haverokat egy LAN partykhoz.
Az en ceges monitorom minden este szol, mikor menjek haza, mert elkezd torzulni a kepe. :DD
(Tanacsat nem mindig szoktam megfogadni, kikapcsolom hulni, de ezen a heten amikor szolt engedelmeskedtem :D ) -
Joe_007
tag
Biztos hülyeség amit mondok,de nincs olyan tesztprogi ami kitud szűrni ilyen hibákat?
-
Joe_007
tag
válasz
Il Padrone #13 üzenetére
Lehet,hogy már ki se kapcsolom 2 hónapig:D
-
Joe_007
tag
Köszi mindenkinek a tanácsokat!
Kábeleket megnéztem,megmozgattam és semmi.Eddig kétszer jelentkezett a bibi,de most megy rendesen(kopp-kopp:) ).
Digitális vezérlésű.Nincs még 1 éves(február),de az hogy csak néha jelentkezik a hiba és ha visszaviszem gariba és pont akkor nem csinálja,akkor megtudják állapítani a baját?Mert ügye ezek a köcsög hardverek pont akkor működnek jól amikor nem kéne:D. -
guess.who
senior tag
Szerintem digitális a monitor, a MAG egyébként is a JAG elnevezésű tekerőgombos menüvezérlőt használja, ezen kívül csak egy ki/bekapcsoló gomb van rajta -szóval a potméterek hibája kiszűrhető.
A neve alapján nem Sony Trinitron képcsöves, így ez a lehetséges hibaforrás sem áll (amúgy nem olyan rossz az a Trinitron, nekem cirka 3 évig volt XJ700T-m, soha semmi gond nem volt vele).
A ventillátor felszerelését én igencsak elkerülném, sok értelme nincs, sőt... Erről volt is itt egy topic, elolvasható az ottani vita.
Két dolgot ajánlok:
-csatlakozó megigazítása (de ezt már mondták mások is)
-degauss a menüből -a felmágneseződés is okozhat ilyen jelenségeket... -
Il Padrone
senior tag
Szia,
szerintem a halozati dugo kihuzasa utan szedd le a monitor hatso burkolatat, es takaritsd ki rendesen, alaposan, foleg a fekete koromra hasonlito porreteget, es ahol kontaktot latsz, kontakspray.
Ezutan atnezed a csatlakozokat, mindegyik tuske megvan-e az apaban, nem mozog, nem tort ki jo erintkezik, vidikartya felfekszik-e.
Es ha ezen muvelet utan meg mindig jelentkezik a problema, es nem garis a monitor, vagy szerviz (jo ha ismeroshoz viszed), vagy uj moitor.
Udv -
Easy
csendes tag
Szerintem vagy a csatlakozas kontaktos, vagy a kabel kezd eltorni.Mozgasd meg a kabelt, ha akkor produkalja a hibakat megvan a megoldas...
-
Peet
senior tag
Jah a MAG-nak is Sony képcsöve van! (igaz nem mindegyiknek):)
-
Peet
senior tag
Nekem is kopp ez volt a bajom az 1997-es gyártású SONY trinitron 200sf monitorral, és én gyorsan túladtam rajta, jobb a biztonság!
(igaz még volt más oka is)
Üdv.
:) -
greenface
aktív tag
Lehet, hogy csak a monitorkábel nem érintkezik megfelelően. Csavarozd be rendesen, hátha ott a hunyó.
-
Bago
csendes tag
Mennyire öreg a Moncsi?
Egy lehetséges ok:
A használt analóg vezérlésű monitoroknál a fényerőt, szinintencitást stb... szabályozó potenciométerek ki szoktak kopni és nem mindíg érintkeznek. A megolgás: Kontakt spray! Ez csak analóg vezérlésű monitorra vonatkozik!
Ha a Moncsi digitális vezérlésű, akkor vagy a vezérlés vagy valamelyik kondenzátor rosszalkodik. Bár a kondenzátorok csak 5 év után szoktak gondot okzni, de lehet hogy valamelyik kondi ezt nem így gondolja!
A vezérlési hiba álltalában érintkezési hiba: valamelyik gomb egyszerűen beragad, vagy a sok por stb miatt zárlatos! Ez okozhat időnént problémát.
Sokat segítene, ha közölnéd a monitor életkorát és a típust vagy azt, hogy analóg vagy digitális vezérlésű!
Ja: Egy másik lehetséges ok:
Bizonyos monitortípusok túlmelegedés esetén produkálhatnak a leírtakhoz hasonló tüneteket. Megoldás: egy nagy ventillátor ami a meleg levegőt szívja ki a monitorból...
Remélem segítettem! :D -
LukE
veterán
Vagy szar elektromos hálózat.
Esetleg driver, pl. mielőtt nView bejönne, mindíg ugrik egyet-kettőt a kép. -
PeliScan
addikt
Hát, szerintem ne ijedj meg nagyon. Nekem szinte ue volt a problémám, a megoldás pedig: épp valami miatt pár nappal azelőtt szétkaptam a gépet, és nem csavartam be a vidikártyát rendesen. Lötyögött egy kicsit az AGP slotban, mire hol a kék, hol a vörös szín került túlsúlyba... :DD
Bár én lama vagyok, szal lehet, hogy ez itt fel sem merül. -
Joe_007
tag
Most vettem észre,hogy a monitoromon a színek néha alig észrevehetően elváltoznak,ezt pár másodpercig csinálja,majd visszaáll.
Valószínű,hogy ki akar nyúvadni?:(
A típusa MAG 796PF 17''
Vélemény?
Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest