Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Végülis igen, de azért ezt általában egy vezeték esetén sem bízzák egy kondira, hanem a vezeték mentén - áramkörileg párhuzamosan - többet szerelnek a nyákra. Aggódni kár miatta, ha eddig működött így, ki tudja mióta. Pótolni úgyis csak akkor tudnád, ha egy másik, tök ugyanilyen kártyán beazonosítanád (kimérnéd), ahhoz viszont le kéne szedni arról..
-
faster
nagyúr
Mint minden alkatrésznek, ennek is oka van, hogy a panelra került. A hidegítő kondenzátorok feladata, hogy a tápforrás felé vissza ne jussanak zavaró jelek egy adott áramkörből, amik aztán bejutva más áramkörökbe, esetleg megmagyarázhatatlan zavarokat okozzanak. Szóval nem létszükséglet, de nem árt, ha ott van, a hiánya még nem feltétlenül okoz problémát.
[Szerkesztve] -
And
veterán
Tipikusan az egyik tápfesz. és egy stabil feszültségű vezeték közé kötött kondi. Ilyenkor azt a tulajdonságát használják ki, hogy a kondi a nagyobb frekvenciák (pl.: órajelből származó zaj) felé közeledve egyre kisebb impedanciát képvisel, egyre jobban ''vezet'', így mintegy ''hidegíti'' az adott vezetéket azzal, hogy az ilyen komponenseket rövidre zárja -> egyfajta szűrést ad.
-
Borosz
őstag
Ez alapon 281/281.
Ez elég lesz?
Mező Érték
Videokártya tulajdonságai
Eszköz leírása RADEON 8500 SERIES
Adapter leírás RADEON 8500 SERIES
BIOS leírás BK7.6.0 VR000.000.007.006.003.001.001 ldfyy
Lapka típusa RADEON 8500 AGP (0x514C)
DAC típusa Internal DAC(400MHz)
Telepített illesztőprogramok ati2dvag (6.14.10.6483)
Memória mérete 128 MB
Videokártya gyártó
Cégnév ATI Technologies Inc.
Termék információ http://www.ati.com/products/home-office.html
Illesztőprogram letöltés http://www.ati.com/support/driver.html
[Szerkesztve] -
And
veterán
Hát ja, az ilyen smd-kondikkal csak az a gond, hogy nulla jelölés van rajtuk, a máretük alapján meg akár 0,5pF...100nF közötti értékük is lehet (ha tényleg hidegítés, inkább a nagyobb értékek valószínűek, és nem annyira kritikus a pontosság). Ha így sincs gond vele, szerintem kár erőltetni a pótlást.
-
Borosz
őstag
válasz
CsendPenge #7 üzenetére
Hát... nem tom. Megvettem, használtam és eccer csak egy másik VGA próbájánál észrevettem rajta... Mí teszteltem a másik kártyát elkezdtem nézegetni.
-
Valóban kondenzátornak tűnik.
Bővebben: link
Bővebben: link <--- nini, egy ismerős... -
mormota
senior tag
az egy ellenállás sztem
a kondi az a magas kerek hengeres -
Borosz
őstag
Sziasztok!
Észrevettem a BBA Radeon 8500-as kártyámon, hogy egy smd kondi hiányzik róla. 128MB 3,6 BGA infineon ramok vannak rajta. Ha valakinek lenne ilyen kártyája megtenné, hogy a belinkelt foto alapján készít a saját - hiánytalan - kártyájáról fényképet, hogy megtudjam milyen alkatrész volt ott?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Motoros topic
- Bittorrent topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Analóg fényképezés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Elite: Dangerous
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest