Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatta a Vivo az Y29s 5G-t
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- Magisk
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cross56
senior tag
Sziasztok.
Érkezett frissítés bambu studio-hoz mar jópár hete, amit mindig feldobál. Ha leakarom frissíteni, akkor komolyan újból fel kell telepíteni az egészet? Vagy minek kell külön letölteni?
Vagy a letöltött telepítő felül tudja írni a jelenlegit? -
cross56
senior tag
Köszönöm.
Ezekre kell csak figyelni? Úgy tudom gyakran a tapadással is gond szokott lenni. Érdemes itt már valamit használnom a jobb tapadás érdekében, vagy a texturált PEI lap itt is jól teljesít?#10335
JasL:
ABS-em van csak jelenleg, illetve az ABS-szel való nyomtatást nem itthon fogom csinálni.
Egyébként Golf 2-höz szeretnék beltérbe nyomtatni ABS-ből. De felületkezelve lesz, így az UV nem lesz rá hatással. Gondolom így az anyagválasztás jó lehet.
-
cross56
senior tag
Sziasztok. Hamarosan megpróbálkoznék a P1S-sel ABS-t nyomtatni. (Még sosem nyomattam ABS-t).
Mit tanácsoltok, mikre figyeljek, milyen beállításokat használjak?
Előre is köszönöm -
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Végre valahára feladták a P1S Combo-mat.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes majd valamit fejleszteni rajta, vagy beállítani?Másik nyomtatómból még maradt pár megkezdett tekercs filament. Azt majd Generic-nek beállítva Ams-ből ugyanúgy tudom használni?
Illetve mik most a legjobb praktikák filament tárolásra?
Jelenleg vákuumzacskókban tárolom őket, egy kis silica gellel. Illetve gondolom érdemes lenne beszerezni egy filament szárítót is. -
cross56
senior tag
Sziasztok!
Nem akarok már nagyon ezen rugózni, de egyébként a p1s nem volt raktáron eu-ban, így nem tudták egyből küldeni. Tehát pre sale-lel vettem meg. Az oldal akkor azt írta, hogy kb január 31-én lesz feladva a nyomtató.
Na most ha nem volt nekik raktáron, akkor gondolom csak kínából várják ők is, ahol most épp 1 hónapos leállás van. Kezdjek aggódni, hogy 31-én sem lesz feladva, vagy azért az oldalon tényleg a valóságot szokták írni?
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Pár napja megrendeltem a P1S-t a Bambutól, illetve filamenteket is hozzá. A filamenteket már másnap fel is adták, a nyomtató meg még előkészítésre vár. Ez normális, hogy így ülnek rajta? -
cross56
senior tag
válasz
ptesza #10049 üzenetére
Szuper. Akkor ezek szerint az X1 touch is tényleg kompatibilis a géppel? Bár mintha azt olvastam volna, hogy azt külön nem lehet kapni, csak használtan esetleg.
Egyébként ha a gyártótól most berendelném a P1S-t, akkor a holdújév miatt most sokat kéne rá várnom mi? Már csak azért, mert hiába van raktáruk eu-ban, gondolom a megrendelést Kínában dolgozzák fel.
-
cross56
senior tag
Akkor most végülis minden oké még is? Legalábbis nekem ebből az jött le, hogy azért nem olyan durva a helyzet, mint ahogy be lett harangozva.
Mert a napokban olvasottak alapján azért elgondolkoztam, hogy így érdemes-e beruházni ilyen nyomtatóba.
Bár nem tudom, hogy ez egy átlagfelhasználás mellett pl engem mennyire érintene. Úgy tudom a gyári szeletelő is tök jó. -
cross56
senior tag
válasz
ParadoxH #10005 üzenetére
A 3Dee a hivatalos magyar forgalmazó. Szóval akkor lényegében mindegy honnan rendelem, mivel árban ugyanott vannak ezek szerint?
Igen, az igaz, hogy rutinos nyomtatónak számit. De ha esetleg idén jönne egy olyan utód ami még fejlettebb, akkor hátha az érné meg jobban. Csak emiatt gondolkoztam el ezen.
Vagy még pár évig ez sem számít majd elavultnak? -
cross56
senior tag
Sziasztok!
3D nyomtatós csoportban is sokan ajánlották a Bambu nyomtatókat, erősen el is gondolkoztam a P1S Combo megvételén, viszont pár kérdés felmerült még bennem.
Ez a gép 2023-ban jelent meg, lehet, hogy idén jön újabb modell belőle? Érdemes lenne megvárni?
A másik fórumot visszaolvasva úgy láttam a gyártó weboldaláról ajánlják a megrendelést, mert onnan ÁFA nélkül is meglehet vásárolni a gépet.
Viszont én úgy látom, hogy ott is rászámolja a TAX-ot, amivel 868 Euro lesz a P1S Combo ára, ez kb 360.000Ft. A magyar 3DEE weboldalán pedig 367.000Ft-ért lehet megvásárolni. Akkor nem érdemes inkább magyar oldalról rendelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Villanyszerelés
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GTA V
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Lite Grey
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- UH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 16/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest