- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Thulcandra #12 üzenetére
értem. kissé szerencsétlen a partíciókra történő utalásod benne. szerintem olyat lehet benne csinálni (vagy legalábbis látom az értelmét), hogy egy szektorintervallumot ellenőrízzen. de nem ismerem a programot, szal lehet nem raktak bele ilyet.
-
válasz
Thulcandra #10 üzenetére
kéne neki? a partíciók logikai egységek, fizikailag nincsenek elválasztva. (az 1 vinyón lévő 3 partíciód sem 3 vinyón van... na ezt jól megaszontam...
) a felületteszt meg elég fizikai jellegű. lehetne akár neadjisten a két partíció határán is a hiba, és akkor problémás lenne a partíciókat beolvastatni.
-
Thulcandra
senior tag
Köszi Flashy, ez a program már nagyon is jó lesz valamire!
Ajánlom mindenkinek. Bővebben: link
Igaz 100% pontosággal nem lövi be a helyet, de az a pár MB úgysem számít, meg nem is szabad a partícíót közvetlen a hibás rész után zárni.
Csak egy kicsit az furcsa ezzel a progival, hogy 3 felé particionált winyót egynek tekinti, nem foglalkozik a particionálással. -
Thulcandra
senior tag
''Csak akkor honnan veszik, hogy mennyi bad-sector van a vinyón?''
Azt hogy mennyi van rajta azt ezeregy progi megmondja, pl windóz sajátja a chkdsk .
Nekem az a lényeg hogy hol van. Szóval olyan progi a megmondja hogy a winyó ''elejétől'' számítva melyikek a hibásak, vagy adjon egy térképet, mint a win98 lemezén található dos-os scandisk. -
válasz
Thulcandra #1 üzenetére
Szerintem ilyet csak DOS-osat találsz. Általában minden gyártónak van detektáló és javító progija a honlapján, keress rá. Persze dos-os bootlemezről (vagy cd-ről) működnek.
-
oregcsóka
őstag
Hát igen, ezt a kérdést már én is feltettem, és mindenki mellébeszélt, senki nem tudott válaszolni....
Csak akkor honnan veszik, hogy mennyi bad-sector van a vinyón?
/amit pl eladásra kínálnak..../ -
Flashy
veterán
a HD Tune eddig az egyetlen progi amit találtam és egyáltalán hajlandó windows alatt valamilyen surface tesztet végrehajtani. pontos szektort nem fog mondani ugyan, de legalább valamit csinál. én arra Linux badblocks progiját használom (nem kell felinstallt Linux, Linux installcd-n is rajta van)
-
Thulcandra
senior tag
Lehet mégiscsak maradnom kell a dos-os scandisknél
-
Ati9500
senior tag
egy up-ot megérdemel!
-
Morbid
tag
''Fincsi'' téma, nekem is jó volna ez az info.
-
Ati9500
senior tag
ez engem is iszonyat érdekel!!!
-
Thulcandra
senior tag
Sziasztok!
Egy progi kéne windóz alá ami lescanneli a winyót, térképet is készít, amin látni hogy hol is vannak a hibás szektorok.
Dos -os Scandisk már kicsit unalmas v.hogy
És hogy minek ez nekem ? Van mikor a winyó elején, ahol ugye az OS tartózkodik általában a sok írás/törlés miatt anyagfáradás bejátszik, s keletkezik pár hibás szektor. Ilyenkor ezt az első részt a hibás szektorok után mindíg levágom, használaton kívül hagyom, és a winyó utána még évekig jó adattárolásra...
Csak dos alól scandiskelgetni elég uncsi már... Csak írt már v.ki windóz alá egy ilyen progit... Mondjuk ott a töredezettségmentesítő... Ha nincs más... De remélem van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- AliExpress tapasztalatok
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Házimozi haladó szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Macbook White 13" unibody
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged