- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackPie
csendes tag
Hát ezt benéztem, lepucoltam a ragasztót, de a végeredmény ugyanaz. Venti forog, de a windows abszolút nem látja a kártyát.
-
BlackPie
csendes tag
válasz
BlackPie #42661 üzenetére
Na update: szerintem ez a VGA kukázható. A képen jelölt részről leszedtem a süniket, mert gyanús volt nekem, hogy azok érnek össze olyan dolgokkal amikkel nem kéne, és az emiatti rövidzárlat miatt nem indul a gép. Jól is gondoltam, ezután már bekapcsolt a kártyával a gép. Továbbra se ad képet, ellenben ha az alaplapra dugom a monitort, akkor van kép, ami azért meglepő, mert mikor először még bekapcsolt a kártyával a gép, innen se adott képet. A Windows viszont nem látja a kártyát, pedig az be van dugva, pörög a ventije, a helyén van ahogy kell. Eszközkezelőben nem látszik, ismeretlen eszközt se dob fel. A PCI-E slot nem lehet hibás, teszteltem egy HD4350-nel és azt vitte gond nélkül.
Szerk: kép lemaradt
-
BlackPie
csendes tag
Köszönöm mindkettőtöknek, holnap első dolgom lesz lazább csavarokkal megnézni a kártyát, remélem ez segíteni fog rajta.
-
BlackPie
csendes tag
válasz
speedydb23 #42650 üzenetére
Köszönöm a válaszod, ha azokra a pici piros alátétekre gondolsz, amik a csavarok alatt vannak a VGA túloldalán, akkor igen, azokat visszaraktam, teljesen ugyanúgy lett visszacsavarozva, ahogy műkőképesen volt.
Viszont amit elfelejtettem közölni:
Ezt a fekete cuccot leszedtem a kártyáról (tudtommal csak hűtés a dolga), mivel ezek takarták a sünizni való részeket. Ez számít valamit?
-
BlackPie
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne:
Összeraktam egy gépet (Asus Z77-A lap, i5-3570k, 2x4GB DDR3, MSI HD 7950, FSP Raider 550W), mindeddig hibátlanul üzemelt. A VGA-n a gyári helyett egy Arctic Cooling Accelero Mono Plus hűtés van (így vettem), tette is a dolgát rendesen, csak mivel a ram sünik nem voltak feltéve, néha hajlamos volt melegedni a VRAM, gondoltam, orvosolom ezt a problémát. Kártya ki, hűtés le; szépen felraktam a süniket a mellékelt ragasztó/hűtőpasztával, ügyelve arra, hogy ne érintkezzenek semmivel a bordák. Visszaraktam újrapasztázva MX2-vel a hűtést is, majd kicsit félreraktam, hadd kössön meg a ragasztó, ahogy ez írva volt a használati utasításban. Átdugtam a monitort az alaplapi VGA-ra, így használtam egész délután. Este visszaraktam a kártyát, úgy ahogy kell, ezután jött az első hidegzuhany: a gép nem volt hajlandó bekapcsolni. Hiába nyomkodtam a power gombot, meg se nyikkant. Kivettem a kártyát, ismét átkötöttem integráltra, így működött. Megint vissza a kártya, ezúttal már bekapcsolt vele a gép. Viszont hiába kötöttem rá a monitort a kártyára, az nem adott jelet. A windows sikeresen bootolt, a hangfalakból áradó hangokból ennyit megtudtam, de ezen kívül semmi. Persze itt már hiába kötöttem vissza az alaplapra, nem volt jel onnan se. Kártya megint ki, vissza integráltra, ez ugyanúgy működött. Az egész procedúrát eljátszottam még párszor, egyszer eljutott a windowsig kép nélkül, máskor be se kapcsolt a gép.Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest