- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oxydavid
csendes tag
Sziasztok,
Békéscsaba környékén tudtok szakembert aki vga-t tudna javítani? Sajnos bele futottam egy nem túl becsületes PH-s kollégába. A4-es bubi fóliás csomagban adott fel egy gtx 1060-at backpale nélkül. A posta elintézte, hogy a hűtő meghajlott (javítottam) és a vga hátulján a nyákról leesett 3 kondenzátor és 2 db a gpu mögött részben levált, elfordult. Persze az eladó nem érzi magát hibásnak...
Jelen állapotában nem raktam gépbe, nehogy teljesen javíthatatlan legyen.Köszönettel,
Dávid
-
Oxydavid
csendes tag
Reagálva a kolléga elhalt videokártyájára..hátha másnak is bejön az én tapasztalatom az évek alatt.
Lekopogom eddig nekem még nem fordult elő, hogy vga meghalt volna a gépemben. A hosszú évek alatt sokat kipróbáltam már: riva tnt2, geforce 3 t200, geforce 4ti 4200, voodoo3, ati 9700 pro, gtx 9600, gtx 7800, gtx 950, 960, 960m, r9 280, hd7770, hd 7850, r9, 270 és x, hd, 4890, hd 5850, gtx 760, 770, 750ti, 980, rx 480, rx470, 1060 3gb, 1060 6gb... és szerintem kihagytam párat a múltból.
Egyszer vettem hibás vga-t jófogáson, megtanultam a leckét, ment a rendőrségre a feljelentés bizonyítékaként és a bírósági ügy lezártával úthenger alá került...
Lehet segített ebben, hogy mindig jól szellőző házat használtam, ritkán volt min. 80+ bronz márkás tápnál rosszabb alatt konfigom (kivéve a régmúltat amikor csak codgen táp volt még a piacon p3, p4 időkben) és mert sosem tuningoltam még vga-t. Naponta játszok 1-2 órát a géppel, azt sem mondhatnám, hogy nincs használva.
Haverom nagy bányász neki rengeteg rigje van, ami folyamatosan fut, de nála sem volt még vga halál. Ő mindent alulfeszelte, bisomodolta, EVGA paltinum tápok és rendesen hűtötte őket. A bányászat nem olyan káros ha okosan csinálják.
Nekem is volt már bányász kari és semmi baj nem volt vele még a venti sem volt széthajtva...
Az én javaslatom ha valaki hosszú életű konfigot és vga-t akar: hűtés, jó táp, no tuning!
Remélem segít másoknak is!
-
Oxydavid
csendes tag
Köszönöm a segítséget a kollégáktól, akik a javításról írtak nekem.
Ma feljelentettem az eladód, így a kártyát bizonyítékként a rendőrség lefoglalta.
Majd meglátom mi lesz az ügyből, egy próbát megért...
-
Oxydavid
csendes tag
Sziasztok,
Ma 10 év hardver bizniszezgetés után elért a vég
"jófogás"....azonosított valós eladó, facen, telfonon, bakszámlán...
Nos..valaki lát arra esélyt, hogy az alábbi hibák orvosolhatóak szervizben vagy sütőben?
MSI R9 390x 8gb (nem volt olcsó), a probléma DVI portokon nem indul a monitor csak HDMI-n kersztül van kép.
Driver előtt a képen csíkok illetve kék és sárga sáv is feltűnik. Driver után kékhalál a gép. Driver telepítése után windows indulással a vga fan is megáll (elvileg ez szoftveres).
Nem tudok az előéletéről semmit (hibátlan, problémamentes...) ránézésre hibátlan, de azt már most látom, hogy a garancia címke az egyik csavaron sérült, így lehet volt már szétszedve...
Persze az eladó azóta eltűnt minden helyről, ahol eddig elértem...
Üdv Dávid
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest