- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
saby97
tag
válasz
suhi84 #38777 üzenetére
A CPU és a VGA külön húzhatóak, nem függnek egymástól, tehát ez nem probléma
Ha bármiféle grafikus fejlesztésre is használod, akkor NVIDIA-t javasolnék inkább.
DC2OCPH - Szerintem ez a modell sorozatszáma... Én annyit vettem ki belőle, hogy Directcu II hűtéssel, gyári tuninggal van a kártya. A PH-t nem tudom
-
saby97
tag
Sziasztok megint!
Mivel a 9600GT elég nagy fogyasztásúnak mondható, legalábbis 93W szerintem az, így arra gonodltam, hogy nTune-ban definiálom, hogy boot után levegye a GPU-t 400Mhz-re, hisz böngészésre/kódírásra nem kell a GPU.
Ez mennyire tenne jót/rosszat a fogyasztásnak és a VGA-nak? Élettartamot nem befolyásolna? Esetleg a mem-et is lentebbvehetem, vagy hülyeség az eégsz ötlet...?
-
saby97
tag
válasz
misa025 #38679 üzenetére
Ez kicsit gáz... a GPU-d órajele 300 és 900 Mhz közt ingadozik, pedig a gyári kb. 800 körül van
Előfordulhat, hogy a +100Mhz nem megfelelő hűtéssel elég ok a leírt problémákra, de a 600Mhz-es ingadozás sem tartom mindennapinak.
Elképzelhető, hogy ez olyan, mint a prociknál a szorzóváltás energiatakarékosság miatt, de az OC-t próbáld orvosolni.
-
saby97
tag
válasz
misa025 #38674 üzenetére
Hát az AIDA64 hőfok figyelő részével nem vagyok jóban... 70°-ot írt a procimra, miközben csak 40°körül volt.
A speedfan mutatja a HDD, a VGA, a CPU (ezen belül minden magot is), az alaplap hőfokát, a 12V fesz-ét és a vetillátorokat, amiket szabályozni is tud. (egy pár megás program, tudom ajánlani)
Nem hiszem hogy a két VGA a baj, nézd meg a naplófájlokat, nekem néha segít magyarázatot találni a hibára
Win7 start menü -> "Eseménynapló"; Ezen belül írja majd a hibákat, lehet hogy ha leírod azokat, a google-ben találsz megoldást, vagy segítünk itt.
-
saby97
tag
válasz
ingyom007 #38660 üzenetére
Ne haragudj, de szerintem ez nagyon nagy baromság
A referenciakártya órajelét az nVidia határozza meg, azt figyelembevéve, hogy mit bír terhelés mellett. Az OC verziókat a gyártók fentebbhúzzák ugyan, de ezek is simán bírják gond nélkül, általában jobb hűtés is jár melléjük.
A gyári órajelek alatti működést max akkor tudom elképzelni, ha beállítod (monjuk az nTune-ban), hogy alapon gyári alattin induljon és csak bizonyos exe-k indításakor húzza vissza az alapra.
Ne általánosíts, nem jobbak az AMD kártyák, lehet hogy inkább a tápod rossz, vagy csak szimplán peched van. Nekem is 9600GT-m van, ráadásul OC, de semmi baja. 8600 GT-s és GTX 460-as ismerőseim is vannak, de egyik sem panaszkodott.
Egyébként valaki írta, hogy kijött a 335.04-es driver. De még most, 18-án jött ki a 334.89
-
saby97
tag
Megvan, boccs az OFF-ért
-
saby97
tag
válasz
shootme2 #38637 üzenetére
Sziasztok!
Valaki megtenné nekem, hogy belinkeli a legfrisebb NVIDIA nTune programot?
Leszedtem egyet, de elég sűrűn lefagyott a profil módosításánál, pedig nem is húztam még semmit. Azóta leszedtem 3 másik verziót, de ezek meg nem épülnek be az nVidia vezérlőpultjába, az ikonja pedig arra hivatkozik.
(Keresgetném tovább, de 8GB/hónap adatforgalmú mobilnetnek nem tesz jót, ha feleslegesen töltök le sok sz*rt)
...gonodltam hátha használja valaki más is és tud linket.
-
saby97
tag
Még egy kérdés:
Haverom laptopot akar venni, de 120k a max. keret. A nagy kérdés az, hogy jó-e az i3-3110m-mel szerelt laptop (kisebb játékokra is), ha IGP-vel fogja használni (HD Graphics 4000). Tesztek alapján próbáltam belőni az IGP erősségét, és elméletileg erősebb, mint egy GT 610m, ami kicsit meglepett
Esetleg vannak tapasztalataitok a HD 4000-rel kapcsolatban?
(A laptopban nincs külön kártya, csak az IGP, de gondoltam egyenlőre jó az IGP is, meg így tovább is bírja majd az akksi, de ha tényleg ilyen erősnek mondható, akkor lehet h nem is kell bele kártya)
-
saby97
tag
válasz
Forestgreen #38615 üzenetére
Igen tudom, de úgy érzem közeleg az az idő, amikor a 8-9-es sorozat kiesik a támogatásból. HD felbontás mellett viszont low/medium-on még elbírnak a mai játékokkal is, nem annyira rosszak (persze ez a sorozatok közép- és felsőkategóriás kártyáira értendő).
-
saby97
tag
válasz
huliganboy #32350 üzenetére
Igen, szerintem manuálisan is telepíthető, mert oda bontja ki a megadott mappába.
Esetleg ha kell, én ezt töltöttem le, ha jól tudom ez a legfrisebb driver.
-
saby97
tag
válasz
agressiv #32348 üzenetére
Én is így vagyok vele, de haverom mesélte, hogy az nVidia megírta ezt a progit, mondom nézzük meg, hátha jó, mert ő nem tudta milyen lehet, a HD 6670 miatt (konkurencia terméke
).
És ezen húztam fel magam, gondoltam megosztom veletek, mivel hasonló problémát észleltetek
-
saby97
tag
válasz
huliganboy #32331 üzenetére
Nekem is 9600 GT-m van, és a régi processzorommal (Celeron D331) nem ment fel a program, most pedig egy Core 2 Duo E6600-am van, ez már rajta van a listán a rendszerkövetelmények közt, de ezzel sem telepíti, mert azt írja, hogy nem támogatja az illesztőprogramom. Na ezzel csak az a baj, hogy minden játék szépen fut, tehát a driver jó, csak épp nem támogatja. El is nézném az nVidia-nak, de az oldalukon azt írják, hogy a 9-es szériához, amibe a 9600 GT tartozik, csak driver update lehetőség van, játékoptimalizálás nem.
De hogy a jó francba tedd fel a driver frissítőt, ha azt nem engedi feltenni a driver miatt??
-
saby97
tag
Hello!
Nem tudom, hogy ide tartozik-e vagy a hűtő topichoz, aki szerint nem ide, az adhat linket a hűtős topichoz
Haveromnak HD 6670-je van. Aktív hűtés, de csak 2 pin-es, tehát elméletben nem vezérelhető... ő mégis azt mondja, hogy a SpeedFan-ban 40%-on van a ventije és ha állítja, megváltozik a hangja, tehát tényleg változik a sebessége.
Ha tényleg igaza lehet, akkor az én 9600 GT-m Zalman hűtését nem lehetne állítani?
Akinek esetleg HD 6670-je van, attól azt kérem, hogy ennek nézzen utána a VGA-jánál.
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Mafia: The Old Country - Íme a hivatalos gépigény
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest