- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
Szánalmas kép és függőleges piros csíkok a HDMI kimeneten, miközben a laptop képernyője elfogadható?
Sziasztok!
Van egy nem fiatal de jól használható Sony laptop. És egyszercsak elhagyta magát a HDMI kimenet. Legalábbis két TV-n és két HDMI kábellel is kipróbáltam: szinte felismerhetetlen gyengeségű színmélység, gyenge háttérfény, és függőleges csíkozás. Miközben a TV-k jók...
Ez szoftveres elállítódás lehet? Vagy inkább hardveres nyavaja?
Két oprendszer is van rajta:
- eredetileg Windows 6 (Vista), ehhez van gyártói drivercsomag, és az nVidia Geforce 9300GS néven teszi fel a dupla videókártyát, és így szépen működött is a HDMI kimenet a legutóbbi időkig,
- aztán Windows 10 is van, ehhez sem a Sony, sem az nVidia oldalán nem találtam olyan illesztőt, amit elfogadott volna, így jobb híján generic vga driverrel megy a laptop, amúgy hibátlanul tudja az 1600x900 felbontást, csak éppenséggel a HDMI kimenettel nem kezd semmit, így nincs ellenpróbám.
Szerintetek csak elállítódhatott valami (képfrissítés, bármi) a Vistára rakott nVidia driverben, vagy kampeca a HDMI kimenet?
-
mckay
aktív tag
Srácok, Lányok!
Mondjátok már meg, hogy mit lehet elrontani egy VGA kártya behelyezésen egy márkás gépbe?
Adott egy HP 800 gép alaplapi Intel HD graphics-sal, és alaplapi PCI-E bővítőhelyekkel.
És adott egy használt AMD HD5450 videókari, ami másik gépben (pl. DDR2) amúgy remekül működik.Namármost ha beteszem, akkor a Windows csak az alaplapit használja megjelenítésre, miközben az eszközkezelőben látszik az AMD is. Ezt onnan tudom, hogy a kártyára hiába dugok monitort, az nem működik. Csak akkor van kép, ha átdugom a VGA-kábelt az alaplapira.
Sőt, még még a BIOS-ba sem tudok bemenni a szokásos F10-zel, nem látok semmit. Ha kikötöm a merevlemezt, és csak a BIOS-t erőltetem, akkor sem történik semmi a videókáryára dugott monitorokon.
Mondjuk ha feladom, és rádugom a VGA-kábelt az alaplapira, és így körülnézek a BIOS-ban, akkor sem jutok messzire, mert a menüben semmi olyasmi nincs, hogy PCI-E legyen az elsődleges, és az Integrated legyen a másodlagos. Kevésbé márkás alaplapokon van ilyen opció, de itt nincs.
Valami trükkje lenne a videókártyák használatának egy HP gépben?
-
mckay
aktív tag
válasz solfilo #65830 üzenetére
Azt hiszem igen, 530 intel van a prociban.
De nincs több hátlapi kivezetés, és hát a dupla monitor a cél.
Szerintetek találnék az alaplapon?De ma második nekifutásra sikeült összehoznom.
Most előre lefutattam a catalystot, így amikor beraktam, már lett az egyik monitoron kép!
Innentől nyert helyzet volt, mert futtatam újrea a catalystot (ezúttal hosszabban futott), és így a második monitor is megkerült.Köszi azért hogy belegondoltatok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- E91 blog 2. rész
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lightyear - befektetési app
- Sorozatok
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest