- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kriszbon
őstag
válasz
ivan8899 #52721 üzenetére
"Szóval visszatérve a tanácsodra, gondolom abból hogy ilyen videokártyákat nézek, következtetsz arra, hogy játékra kell. De van egy olyan naív gondolatom, hogy a játékra való videókártya követelmény nem áll olyan messze a videó szerkesztésre vonatkozó követelményektől, legalábbis ilyen olcsó, kezdő szinten. De javíts ki ha tévednék! Tényleg nem értek ehhez a témához. Csak a zenei oldalt ismerem."
Én meg az ilyen videóvágós dolgokhoz nem értek egyáltalán, valami olyasmi rémlik, hogy alkalmasak az ilyen kártyák is rá, de vannak ilyen feladatra speciálisak, amiket én egyáltalán nem ismerek.
A másik, hogy ilyen dolgokhoz kell jó processzor, vagy is talán az kell jobban, sok memória, ha minden igaz.
A négymagos proci szerintem lehet előnyt jelentene ebben az estben, a Xeon procik olcsóbbak átalakítóval, mint a Quad-ként kiadottak, és ugyan azt tudják kb.
De mivel ilyen területen akarod használni, akkor várd ki más, a témában jártas hozzászólását, tanácsát. -
kriszbon
őstag
válasz
ivan8899 #52705 üzenetére
Szia!
Én nem vagyok egy nagy szaki ezekben, csak leírom hogy nemrég váltottam HD 4850-ről a mostani kártyámra, és váltottunk másik gépben HD 5670-ről HD 7790-re.
A HD 5670 a HD 4850-től is gyengébb kártya.
Előtte nekem e8500 proci volt, a másik gépben megint csak 2 magos e3600/3.3GHz-en.
Na szóval, lehet régi gépek ezek, de lett mindkét gépbe rakva Xeon e5440 proci (Q9550 csak olcsóbb így) a fent leírt kártyákkal, és fényévekkel jobban teljesít mindkét gép.
Tehát az én véleményem, hogy túl gyenge kártyát nem érdemes tenni a régebbi gépbe sem, mert azért bőven profitál az erős VGA kártyából a rendszer.
Néha csak pár ezres a különbség a gyengébb és a jóval erőseb kártya között.
Ha élvezni akarod a játékokat most, akkor szerintem nagyon ne add az alá a kártya alá, de én inkább még kicsit erősebbet vennék.
Ráérsz közben gyűjtögetni a platform váltásra, és közben még élvezheted a mostani gépeddel a játékokat, vagy most gyűjtögetsz, és majd valamikor élvezed a játékot, csak mire összejön valamennyi keret, addigra lehet megint kevés egy normálisabb rendszerre.
Persze ez csak egy vélemény a részemről, és bocs érte. -
Grave_444
nagyúr
válasz
ivan8899 #52697 üzenetére
240W-ot kombináltan 12V-on. Ha van a vga-n tápcsatlakozó szükséged lesz egy ilyen átalakítóra. [link] Satából csinál 6pin vga tápcsatit.
A proci mellé max egy 4850-et tennék. Újabb kártyából 5670/5750/5770/6770/7750. 15k-ig. Ezek már erősebbek, hagyna bennük a proci.
NVIDIA oldalon GTS250 körül. -
Grave_444
nagyúr
válasz
ivan8899 #52692 üzenetére
Úgy értettem, hogy régi gyenge proci (E8400) felesleges lenne 8GB ram. Viszont azt hittem DDR2-es, így lehet bővíteni 2x4GB-ra később is jó lesz.
A helyedben procira már nem költenék, inkább váltanék S1150-re.Ha megmondod milyen a ház és a táp ajánlunk bele egy kártyát a mostani procihoz.
ubi91 Akkor szükséged van molex - 8pin átalakítóra. Vagy veszel 2db-ot amennyiben van 4db szabad molexed vagy a 6pin tápcsatihoz veszel 8pin átalakítót. Aztán lehet variálni Sata-Molex átalakítóval és Molex Y elosztóval is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest