- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
exor
tag
válasz
Csupingo #74694 üzenetére
Amit linkeltél én is néztem, de nem rendeltem még ilyen külföldi oldalakról sosem, kicsit ódzkodok tőle. A hibás kártya működő ventivel eszembe sem jutott, pedig láttam régebben már ilyen hirdetést nagyon olcsón. Nézegetek majd hardveraprón hátha raknak fel idővel, köszi az ötletet.
-
Logicman86
tag
válasz
Csupingo #74683 üzenetére
Kollégánál is ilyet produkál ugyanez a márka csak 2080-as a kártya. Táp mindkettőnknél Super Flower Leadex II 650W Gold. Most AMD konfigban van a VGA mindkettőnknél, de ezelőtt a kolléga intel-es konfigjában nem jelentkezett ez az "issue". Persze meg tudom szokni, csak azt gondoltam, hogy erre van vmi beállítás.
Köszönöm a válaszokat.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Csupingo #74627 üzenetére
Sajnos nincs változás, igen nvidia-m van (GTX 1080). Nem, csak akkor, ha leállítom a gépet, és lehúzom a tv-t. Onnantól, hogy bejön a Win bejelentkező képernyője nyugodtan visszadughatom a tv-t és nincs gond. Ezért nem értem, hogy boot alatt mi zavarhat be, ami miatt nem ad képet a kártya...
-
törölt tag
válasz
Csupingo #74591 üzenetére
Szia. 2 monitor van rákötve a gépre mindkettőn jelentkezik, szóval DVI-HDMI probléma kizárható egyúttal mert egyik ezen másik azon volt dugva, a driver verzió sajnos már nem visszakövethető mert tuti legyalulta ddu-val, szerintem nem is nagyon emlékezhet rá. Megvárom az első visszajelzést a szerviztől.
-
törölt tag
válasz
Csupingo #74589 üzenetére
Szia. Köszönöm a kérdésed. Igen, alap órajelen és feszültségen is ugyanez a jelenség. Több driver is volt fennt és mindegyikkel problémás. A hőtermelés miatt állítottam feszt, arra gyanakodtam hogy a vram nagyon felmelegszik, és ha már arra jártam emeltem órajelet is. Több variáns volt pl alap órajel alulfesz, magasabb órajel alulfesz. Próbáltam minél hűvösebben tartan a karit de nem hozott javulást. Ha az alaplapi PCI-E csati lenne hibás akkor nem lenne kép jól gondolom? ha kondi lenne púpos azt látnám, de nincs ilyen. A szervízben annyit mondtak hogy ezek az alaplapok nagyon időtállóak és ráadásul új. Ha a táp lenne ludas akkor a gép indításánál történne a crash. Egyszer legyalultam mindent DDU-val, majd egy régebbi driver került fel azzal is problémás volt. VISZONT, miért nem csinálja az említett teszt gépben???? A csávó megengedte hogy teamviewerrel turkáljak a gépében indítsam a 3dmarkot és semi hibajelenség. Nem értem...
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz
Csupingo #74558 üzenetére
kábelek helyükön, memória új, másik gépben is tesztelve, tök új félkonfig új win-nel, eseménynaplóban nincs, se bányászvírus, órajelek rendben, de a hiba ugyanaz. Első tulaj vagyok, nem piszkáltam az órajeleket. Pont ezért nincs már más ötletem, minthogy a vga a hibás, csak ezt kéne tudnom bizonyítani.
köszi, azt ha hazaérek, kipróbálom.
-
RockHaRD
addikt
válasz
Csupingo #74551 üzenetére
Thermaltake azt írta most, hogy a házhoz csak a standard kábelt adják, és az csak arra jó, hogy valahogyan működik, de ha normálisat akarok, akkor meg kell venni a prémium riser kábelt... (28 ezer)
A gondom, hogy a honlapjukon az olcsó kábelre is azt írják, hogy 3.0. Iponban lehet is kapni ezt a fajta kábelt. AC-053-CN1OTN-C1 -
ooszi
senior tag
válasz
Csupingo #74481 üzenetére
Szia ez már mind meg volt amit leírtál, 3 db alaplapba lett kipróbálva , semmi.
Az eladó kikapcsolta a telefont, nem lehet elérni, és sajnos csak utólag olvastam el az értékelését, nem csak velem csinálta már, csak azt nem ertem ha bolti garis a vga, akkor mert nem vitte szervizbe, szet szedve nincs, címkék meg vannak, külsérelmi nyom nincs. -
olivera88
veterán
válasz
Csupingo #74466 üzenetére
Köszi.
Eddig úgy csináltam hogy TV és PC is áramtalanítva volt, de ez még a régi VGA val volt.
Amióta megvan az új azóta nem volt még összekapcsolva a PC a TV velKözbe sikerült elcseszni valamit, bár ez már nem VGA temába tartozik. Nem lehet megnyitni a NIVIDA vezérlőpultot. Nem rég még ott próbáltam beállitani valamit a TV n, aztán bezártam, most meg nem tudom megnyitni újra mert nem reágál.
-
Ferenc.
tag
válasz
Csupingo #74393 üzenetére
Köszi, igen én is úgy gondolom, hogy boldogulnia kéne két asztallal ennek a kártyának.
Mert a furcsa az, hogy ha be sincs kapcsolva a Tv azaz a második kijeklző, akkor is eszi a gpu-t, de mire ha nincs is mit kijelezzen?
Windows 10 persze a rendszer, alaplapi drivereket nem raktam fel külön, win8 az utolsó támogatott op rá, ahogy a win 10 felment, s s amit ő adott felrakott magának illesztőkkel megy a gép, mindent felismert egyébként, nincs sárga felkiáltójel az eszközkezelőben.
A szóban forgó videókártya drivereket pedig holnap tesztelem, remélem megoldódik ez a probléma. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Csupingo #74320 üzenetére
Amikor áramtalanítom nincs is probléma és kihúzom a konnektorból is - nem hagyatkoznék az elosztóra. Hanem amikor máskor mókolok tapasztaltam. Történetesen tegnap raktam be új videókártyát. Nem volt még nekem ilyen nagy értékű. A TV-re egy nappal később csatlakoztattam rá, mindkettő áram alatt volt. Ezért is merült fel bennem az eredeti kérdés, mert éreztem valamit. A tápegység nem régi, talán egy éves (adatlapomon), a ház meg festett. Ha ülve, elölről tapogatom a fém részeket, akkor nincs semmi. Ha hátulról közelítek, akkor néha, de ritkán is van ott dolgom vele. Pl. külső HDD házat USB-vel ott tolom be. De megértettem, kösz a választ mégegyszer!
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Csupingo #74315 üzenetére
Értem; kösz a választ! Néha azt érzem, hogy a gépház is ráz. Na nem 220, de valami bizsergés. Működésben nincsenek furcsaságok. Meg az alaplap vagy tápegység védelme nem avatkozna közbe ilyenkor, rövidzár esetén? Most a kábel csatlakoztatástól független. Nem tudom, hova tenni a dolgot. Összeszerelésnél azért figyelek ilyenre, meg nem is nagyon vannak kábelek szabadon gépházon belül, amennyire tudom. 9 HDD-hez tartozik pár, meg egy előlapi venti-szabályzó.
"Újbóli" helyesen. -
Dusee
őstag
válasz
Csupingo #74199 üzenetére
Igen, tudok drivert telepíteni.
VGA BIOS reinstall megvolt már, előtte nem is akart rendesen működni, Win felismerte, de 43-as hibára hivatkozva leállította az eszközt.
Alaplap BIOSok szintén frissek.
Plusz érdekesség, hogy 2 hete lett véve használtan, akkor ki is lett próbálva egy gépben és ott jó volt, aztán mostanáig nem volt használatban (azóta vissza lett rakva abba a konfigba is amiben tesztelve lett, és ott sem ad képet). -
Yézi
aktív tag
válasz
Csupingo #74166 üzenetére
Legutóbbi három driver + még gy régebbi 388.valahanyas verziójút is próbáltam, nem lettem velük előrébb.
Processzorom órajele fixálva van, thermal-throttling nincs jelen, ezzel biztosan nincs probléma.
Alaplap legfrisebb BIOS-verzióval van felvértezve.
Nagyobb felbontást szintén próbáltam, de csak méginkább lejjebbzuhant az órajel, vagy pedig nem történt változás.
Egyre inkább kezdek aggódni a kártya miatt... -
Yézi
aktív tag
válasz
Csupingo #74164 üzenetére
Windows-ban az energiagaználkodás teljesítménycentrikusra van állíva, NV driverben szintén "Prefer maximum performance" módot állítottam be, semmi változás.
Próbáltam már több játékkal is, de mindegyiknél ez a helyzet. Amíg nincs 99% körüli GPU használat addig rendben van, azután pedig folyamatosan elkezdi csökkenteni az órajelet.
Próbáltam adni neki plusz feszültséget, illetve emeltem az órajelen is, nincs változás... -
-
Dzsee326
tag
válasz
Csupingo #73793 üzenetére
Hát vannak itt fura dolgok
Most épp működik a táp is, minden, forognak a ventik, de újabb érdekesség: a windows "Üdvözöljük" képernyőig nincs jel... Gongoltam csak a biost resetelte a szervízes és eltűnt a logó, de biosba belépve sincs jel, win betöltés után pedig megint megjön a kép..
Javasoltak tápterhelést (1-2 óra furmark/prime), nem tudom lehet e értelme? (még garis a táp, derüljön ki ha kuka) -
viragcs
újonc
válasz
Csupingo #73788 üzenetére
Sikerült telepíteni, a monitorok csak VGA-t kezelnek, DVI -VGA átalakítónk van csak hdmi-vga nincs a tanszéken. Feltettem a driverét és utána produkálja ezt ha a két monitort rákötöm a gépre akár alaplapi-vidkártya akár vidkártya vga-vidkártya dvi kombóban. Ha nem teszek rá drivert akkor csak tükrözi a monitort kiterjesztett üzemmódot nem kezeli.
-
Dzsee326
tag
válasz
Csupingo #73758 üzenetére
Egész pontosan ez a kártya. Sajnos nem tudom milyen rendszerű, de ha jól emlékszem mindig ment. Na mindegy is, meglöktem kicsit GPU-Z-vel, 78°C-ig meg sem moccant. Ezután jött az isteni szikra, msi afterburner manual módban régen megforgatta, de most semmit nem reagál rá.
-
Gyuszi83
tag
válasz
Csupingo #73696 üzenetére
GPU-Z sensors fül alatt néztem az adatokat. Nem vesz vissza semmi az órajelekből, maximumon megy, de ahogy nézegettem az adatokat, ahogy melegszik a VGA úgy esik vissza az FPS és a gpu-z által mért power consuption is. Szóval ezt is war thunder-be néztem a menü alatt eleinte 80 fps körül van, itt még olyan 90 watt-ot vesz fel és ahogy csökken az fps úgy csökken az áramfelvétel kb 1 perc alatt leesik 20 fps re itt már csak 60-70 wattot mér, a hőfok se sok olyan 65 fok környéke.
-
Gyuszi83
tag
válasz
Csupingo #73692 üzenetére
Nem olyan, tudom mire gondolsz volt már azzal is dolgom, mármint az illesztő program hibára.
Itt teljesen megfagy, kép van, de nem reagál semmi, egér, billentyű se, aztán fekete képernyő és vagy visszajön a kép és megint jó vagy teljesen befagy és csak power gomb nyomásával lehet kikapcsolni mert másra nem reagál. -
Gyuszi83
tag
válasz
Csupingo #73687 üzenetére
Fent van a 1809, rögtön lefutattam a DDU-t, újraindítás után driver telepítés 430,.. driver. Amint felrakta a drivert fagyás, pár mp után fekete képernyő. Power gomb hosszan nyomása után kikapcsolt, vissza be kapcs után üdvözlő képernyőnél megint fagyás pár mp után vissza jött. Elindítottam a gpu-z és az Aida-t és megint csinált egy pár mp-s fagyást, utána megint vissza jött, akkor láttam a gpu-z Sensors alatt, hogy fagyás közben maximumon ment a GPU és Memory clock.
Bios-ban 1-2 dolgot kikapcsoltam, de nem sokat ér, ahogy írtad is.
Ezek után már nem tudom, hogy mit tudnék még csinálni vele. -
Gyuszi83
tag
válasz
Csupingo #73682 üzenetére
Jelenleg a proci IGP-vel használom, és eddig semmi gond. Thermaltake 550Watt a tápom.
Ezek vannak a bios-ban, ami a vga-hoz köze lehet.
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-06/14/319474_nxcqioz7n2fp7t6f_img_20190614_135724.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-06/14/319474_tcn7p7pwaegxjyux_img_20190614_135643.jpg
Bobalazs: Úgy is telepítettem, hogy kihúztam a net kábelt és ahogy kész lett rögtön a vga drivert telepítettem.
Az 1903 build csinálja ezt a gondot ? Érdemes megpróbálni az 1809 felrakni ? -
Gyuszi83
tag
válasz
Csupingo #73679 üzenetére
Szerintem, akkor se kéne befagynia a win 10-nek betöltéskor, mert akkor már nem meleg a vga. Alapból jó a hőfok, nézegettem 40 fok körül van, de 70-nél se kéne neki fagynia. A proci is jó alapon 35 körül terhelve 55 környéke.
VGA Bios frissítést megpróbáljak vagy értelmetlen lenne ?Bios reset is meg volt legfrisebb bios van rajta, szóval tanácstalan vagyok.
Esetleg még arra gondolok, hogy felrakok egy régebbi win 10-et pl.. 1809-est.
1903 -al próbálgattam eddig, bár nem sok esélyt látok rá, hogy ez lenne a baja. -
Gyuszi83
tag
válasz
Csupingo #73665 üzenetére
Már kiszedtem az m2 ssd, felraktam a rendszert sima ssd-re. Egy darabig jó volt, aztán indítottam egy Unigine Benchmark-ot és ahogy melegedett a vga, úgy lassúlt az fps és befagyott 70-71fok körül, onnantól kezdve az üdvözlő képernyőtől nem jutott tovább, talán egyszer töltötte be az asztalt és kb 10 mp és fagyás.
Nem értem az egészet, mert mikor kiszedtem a régi konfigból 2 napja, semmi baja nem volt a VGA-nak.
Az lehet, hogy az alaplap pci-e foglalattal van valami vagy az alaplappal és az tette tönkre a vga-t ? -
István201812
újonc
válasz
Csupingo #73493 üzenetére
viszonylag jó 5w/mk pasztát használtam, szerintrm a hűtőborda jól illeszkedik, a hőelvezetésre is gyanakodtam de he leveszem a gép oldalát is ezt csinálja, egyes játékoknál(7-8 éveseknél) is ezt csinálja mind1 milyen grafikára rakom high re vagy ultra lowra felmegy 90 fokig és zúg mint az állat, a gpu usage 100% mind1 milyen program megy kivéve ha semmilyen pedig azokat a játékokat amiket próbálok(war thunder, world of tank) simán vinnie kéne
-
PeTeR_33
tag
válasz
Csupingo #73488 üzenetére
Megvan.
Elkaptam.27percig ment az unigine.
MSI Afterburnerrel kiírattam a venti fordulatot és az RPM-et.27perce ment a teszt.Mind a 2 venti szépen szinkronban forgott.2050-2050RPM-el.
5-6 RPM ingázás ha lehetett pár pár pillanatra.A 27.percnél A FAN2 felpörgött 4000RPM-ig.Egy pillanat volt az egész.Aztán szépen visszaáállt a 2050es fordulatra.
Szerinted küldjem vissza??
Vagy lehet okkal pörgeti fel azt a ventit 1-1 pillanatra fél óránként? -
PeTeR_33
tag
válasz
Csupingo #73486 üzenetére
Elnézést.Figyelmetlen voltam.
A GPU-Z-t mentettem le.
Log szenzor adatok.
Lehetetlen,hogy a FAN2 4000-et forogjon.100%-on 3550 a vége.
De létezik,hogy GPU-Z,Hwinfo pontatlanúl méri a maximumot??Palit GTC 1070 Jetstream-et váltott.Ott csak FAN1-et írt.
Lehajoltam.Fél órát feküdtem a gép mellett.Ha egy pillanatra is elérte volna a 4000RPM-et üvöltött volna.De nem tette.
-
-
arpii
tag
válasz
Csupingo #73372 üzenetére
A hivatalos álláspont szerint plug n' play, valójában onnantól kezdve, hogy 5V-ot is tolsz át a kábelen és nem csak adatot, nagyon is rizikós. Az öcsém VGA-ja emiatt a dugdosás miatt lett kuka. Legalább standby-ba javasolt letenni a rendszert, mielőtt ki-be dugosgatod, ha nem akarod, hogy idő előtt eltávozzon valamelyik cucc kontrollerje.
Ugyanakkor bizonyos további álláspontok szerint biztonságosabb a hot-plug, mint csatlakoztatni egy USB-s akármit. Én részemről nem javaslom. A baj könnyen megtörténhet. -
aDaM909
tag
válasz
Csupingo #73333 üzenetére
De igen, bocs: ha nincs YT meg böngésző, akkor 270Mhz
A procira gyanakszom még; most kitakarítottam a hűtőjét (egyszerű gyári AMD hűtő) és azóta 59C-nál nem megy feljebb stresszelés esetén sem.
Mivel váratlanul állt le a procit sem figyeltem, hogy pont akkor mennyi volt.
Igen, ilyenkor az egész gép leáll.
Egyébként még a táp, amit te is említettél meg esetleg kontakthibák még, amikre gyanakszom.
Az alaplap szerintem nem a ludas, ASUS M5A97 R2.0 nem iszonyat régi. A HW monitornál egy érték van az alaplaphoz, az viszont 33C körüli. -
aDaM909
tag
válasz
Csupingo #73331 üzenetére
Amikor lekapcsol akkor csak azt veszem észre, hogy forró a borda, de nem tudom hány fokos. Böngészés / YouTube videó közben volt ilyen, ha jól emlékszem és ahol nem kellene 90C fölé mennie. Mondhatjuk, hogy váratlan időpontokban.
De ha mégis fölé megy, akkor azért kapcsol le, azt feltételezem.
Persze nyilván nem egyértelmű, ez csak feltételezés, lehet mással van a gond.810 MHz
Általános (Windows GUI/desktop) használatnál 50C a hőmérséklet maximuma.
YouTube videóval 52C - akkor ez alapján nem kellene lekapcsolnia -
aDaM909
tag
válasz
Csupingo #73329 üzenetére
Ok kösz, az alaplap amúgy nem olyan régi, ill. ha jól tudom nem is elektrolit, hanem valami szilárd szén kondenzátorok vannak rajta.
A táp talán, vagy 5-6 éves FSP Hexa 400 - bár szerintem nem lenne szabad rosszalkodnia.
De akkor hány fokig mehet még el a GPU hőmérséklet? -
arpii
tag
válasz
Csupingo #73309 üzenetére
A win10 túlteszi magát a lemez eléréses hibán és még bevési az iastora lemezvezérlő hibáját.
Attól, hogy gold tápod van, még előfordulhat, hogy kifogtál egy gyengébben sikerült darabot. Minimum pattintsd át a másik PCIX tápkábelre a vga-t és minden más vackot húzzál le, ami nem szükséges pár stressz teszthez. -
kutga
félisten
válasz
Csupingo #73161 üzenetére
Elsőre én is az alaplapit választottam, de a prociban lévő igp-t valahogy nem sikerült összehangolni a tv-vel, így ment bele a kártya, azt korábban már használtam ezzel a tv-vel.
MOD
HREH
Otthon még teszek egy próbát. Valahogy a felbontást/képfrissítést nem tudom jól belőni. -
barca4ever
tag
válasz
Csupingo #73114 üzenetére
Szia!
Nem ment egyikben sem egészen pontosan ugyan ezt produkálta minden foglalatban!
Egy másik gépben is ki lett próbálva, egy ennél régebbi s1366-os Asus-ban (pontos típusát nem tudom) és ott minden további nélkül működött
Előbbi kollégának válaszolva :
Ramok egyenként kipróbálva, kifújkálva a foglalat.
Viszont a régi kártyámmal ugyan úgy minden rendben ment elsőre :/
Ui. : BIOS reset is meg történt -
Clay
senior tag
válasz
Csupingo #73089 üzenetére
Nem azzal van a gond, ha leszedem a drivert, akkor rendben van a kép. Amikor visszarakom, olyan lesz mintha túltolná a "gamma"-t. Egy darabig jó volt, csak belenéztem a driverbe, a driver javasolt változtatásokat, rányomtam a végrehajtásra és azóta szar, nem tudom, hogy mit állított el, ezért visszaállítani se tudom, hiába szedem le a drivert a saját pucolójával, vagy a DDU-val, amikor visszarakom valahonnan előbányássza azokat a beállításokat és visszarakja. Próbáltam már a driver leszedés után a ccleanert is, az se javított a helyzeten. Szóval driver nélkül rendben van, de akkor a felbontást se tudom beállítani, nem hogy mást...
-
Chaser
legenda
válasz
Csupingo #73084 üzenetére
nem, de azt tudom h ez működött régebben, tavaly már nem, ugyanazzal a driverrel és ugyanolyan géppel...
gyakorlatilag egy játékot érint, 4:3-as felbontása van, standerdből monitornak olyat nem is tudok adni, az 16:9-es más értékekkel, de ennél a játéknál ez működött még régen
a panelillesztés fixen ki van pipálva a vezérlőben, változtatni nem lehet...nem értem -
attiati
veterán
válasz
Csupingo #73077 üzenetére
köszi szépen.
Ezek szerint akkor az jó stratégia, hogy 27"-os monitort venni office felhasználásra?
És ha éppen kocajátékos idő van, akkor átdobni 22" FHD natív felbontásba egy gyengébb VGA-val is (fekete kerettel a kép körül)
Ez is jó kompromisszum?
Vagy a fekete keretet ugyanúgy meg kell hajtani VGA teljesítménnyel? (amatőr kérdés) -
Laci2277
senior tag
válasz
Csupingo #72851 üzenetére
Kipróbáltam amit tanácsoltál, driver törlés, majd vissza, semmi javulás, aztán régebbivel is tettem egy próbát, de ezek a tünetek jelentkeznek akkor is. Optimális beállítás nincs az energiagazdálkodásnál, viszont van "maximális teljesítmény előnyben részesítése", de ez sem hatotta meg a vga-t. Most a memóriát visszavettem 150MHz-el, így jól működik már 30 perce.
-
Blazin
csendes tag
válasz
Csupingo #72833 üzenetére
Nehézkes lenne, mert alig sikerült bepréselni a tápot a házba, örültünk, hogy bent van.
Közben kaptam egy tippet, hogy a szoftveresen szabályozott ventilátorműködés a Windows-ból kilépve az újabb belépésig megváltozhat és a jelenség pont ez idő alatt áll fent. Egy új GPU Tweak-kel használom a kártyát, ebben van egy 0dB fan opció, ami be van kapcsolva. Ha ezt kikapcsolom, akkor aktív hűtésre vált és ugyanúgy felpörögnek a ventik. Ha visszakapcsolom, csend van. Úgy tűnik, hogy újraindításkor ez az opció csak onnantól él, hogy betölt a Windows és vele a GPU Tweak.
-
Blazin
csendes tag
válasz
Csupingo #72824 üzenetére
Köszönöm a választ!
Érdekes, mert a STRIX 960 elvileg ugyanannyit fogyaszt, mint a DUAL 1060, mindkét kártya 6 tűs csatlakozót használ, mindkettőhöz minimum 400 W-os tápot ajánlanak, nekem Chieftec Be Smart 650 W-os van.
A kérdés, hogy lehet -e ebből bármi probléma hosszútávon vagy csupán megszokás kérdése?
-
maxika2004
őstag
válasz
Csupingo #72685 üzenetére
.... Közben találtam egy fotót is erre a csikozódásra, mozgásos részeknél kb ilyen :
ahogy olvasgattam a VSync , ki-bekapcsolással is esetleg összefügghet ?
bár ehez nem értek, ti biztos jobban !
és azt sem hogy kikapcsolva, vagy bekapcsolva kell hogy legyen
GTX750 ti a vga, és egy dell monitor és egy plazma tv van rákötve !
és mikor kiterjesztem a képernyőt a tv-re akkor ott nagyon csikos-töredezett a kép!a másik gondom pedig :
szerintetek egy dvi-d-hdmi csati helyett dvi-i-hdmi csati okozhat galibát ?Mert tegnap a többszöri probálgatások után sikerült tönkrevágni a tv-m és az erősitő egy-egy hdmi portját
egy dvi-d átalakitoval volt a tv-m csatlakoztatva:
ezt odaadtam gyergőcnek, mert lett uj monitora, én meg vettem egy másikat,
de dvi-i lett belöleilyet pontosan:
[link]és ahogy ki akartam tenni a képet tv-re ( erősitőn keresztül )egyáltalán nem ment ki!
ezután megprobáltam egyből tv re ugy se lett jó !ezután megprobáltam a régi átalakitót a dvi-d-hdmi - t és ahova a dvi-i-t dugtam se a erősitő, se a tv - be nem müködött, másik hdmi portokba viszont igen.... szóval ugy néz ki galyra vágta az átalakitő a hdmi portokat... létezhet ilyen ?
(mindig mindent kikapcsolt állapotban dugiszáltam)lécci segitsetek, ha van ötletetek a két bajságomra, mert már az őrület határán vagyok!
.. és bocs ha hosszú voltam! -
cheatergs
senior tag
válasz
Csupingo #72704 üzenetére
Hardveresen a kártya és a hűtője okés. Földobtam a gpu-z-t, meg néztem az Aida64-et, de uazokat írják ki, mint az Ab.
Régebbi drivert nem akarózik feltenni, mert pl. a 342-es bsodolt korábban, h OS reinstall lett a vége.
Szoftveres a probléma: nem működik rendesen az Ab. Mintha a driver v OS felülbírálná időszakosan, v vmi ilyesmi.
Teszteltem újra Wt-ben, de most megállt a beállított órajeleken, ezzel együtt a 60 foknál, ah azt az első napokban tette.
Kezdek arra gyanakodni, h a mobo instabil (vannak egyéb problémái is).
-
tocsek18
senior tag
válasz
Csupingo #72620 üzenetére
nos. hát nem jött be ez sem
fél napot olvastam redditet amd fórumot minden fekete képernyős dolgot, volt memória teszt psu is, azok jó, minden hűtése jó, portalanítva lett az egész gépház, nincs magas hőfoka sem 27-30C
youtube videók jók, twitch is teljesen jó
amint játékot indítok fekete képernyő
szedtem le funmarkot és amikor rámegyek a tesztre egyből fekete kép
vagyis akkor kártya kuka mert meghalt videóram?valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest