- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #78173 üzenetére
Milyen kártyád van most? Azzal megy az 1440p 165 Hz-en? Ha igen, akkor meg kell nézni, hogy azon milyen csatlakozók vannak és akkor már lehet válogatni az olyan csatlakozós amd kártyákból. (Hacsak nem a legújabb kártyád van most a legújabb kimenetekkel, mert akkor nem leszünk sokkal okosabbak. Persze látatlanban be lehet vállalni egy rx 550-et, azon már 1.4-es DP van, annak bőven elégnek kéne lennie.
) Ha nem akarsz annyit költeni, akkor tovább kell nyomozni, hogy melyik 1.4-es kártyák olcsóbbak, vagy elég e az 1.2 is. (Használt rx 460, rx 560. Ezeken is már 1.4 van.)
(#78172) arni1: az nem olyan rossz táp. Esetleg használhatod 1 memóriával pár napig, ha több van a gépbe. Így talán a memóriákat tudnád tesztelni. Persze memória tesztelő program is van.
-
Csupingo
veterán
Milyen tápegységed van? Ez szintén érdekes. Attól, hogy a win összeomlik, még a biosnak nem kéne furcsaságokat művelnie, hacsak nem valami bios, alaplap, tápegység, vagy egyéb hardveres gond okozza az egészet. Nem esett egy marék csavar a házba?
(#78170) Hegyirabló: most van valami kártyád, vagy a prociban igp? Wiki alapján 1.2-es DP-től, vagy talán hdmi 2.0-val működne. 1.2-es dp már van a 100 éves kártyákon is. Gyakorlati tapasztalatom sajnos nincs.
-
Csupingo
veterán
Az már érdekesebb, ha vga nélkül is csinálja. Még a végén kiderül, hogy nem is rossz a videokártya. Böngészőt használtál éppen? Olyan már volt, hogy hibás vga driver tudott komolyabb fagyást okozni, ha a böngészőben be volt kapcsolva a hardveres gyorsítás. Esetleg tud ilyet csinálni hibás, vagy csatlakozóknál elmozdult sata kábel is. Hibás háttértár, vagy rossz memória. Ritkább esetben betegeskedő alaplap, vagy tápegység.
Processzor hőfok rendben van? -
Csupingo
veterán
válasz
nyul105 #78150 üzenetére
Ordas cpu limit kéne szerintem, hogy ne vedd észre azt, ha ki, vagy ha be van kapcsolva a ray tracing. (Mondjuk a cpu lecövekel 50 fps-nél, a kártya tudna százat is, majd bekapcsolva a ray tracing-et 60-ig zuhanna, de mivel a cpu 50-et tud, nem látod fps-ben a változást.) Persze ez csak az én elméletem és nem hinném hogy nálad ennyire szélsőségesen lennének összeválogatva az alkatrészek.
Milyen procival, milyen felbontáson, milyen beállításokkal nézted?A te esetedben 144 környékén van vége a cpu-nak, de a vga tudna többet is, azért van 50%-on, aztán a többlet terhelés már látszik a vga-n és a cpu-n is bekapcsolás után.
-
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Grave_444 #78135 üzenetére
Erre gondolsz? Szerintem lejön a műanyag keret a bordáról akkor is, ha az még a kártyán van. Ha jól láttam, a kártya hátuljából kell 2 csavart kitekerni hozzá. Az talán hozzáférhető. Elvileg a ventit is le lehet húzni szétszedés nélkül. Kis fogóval, késsel, csavarhúzóval a dugót letolni a tüskékről.
-
Csupingo
veterán
válasz
pentium4 #78129 üzenetére
Gyakorlati tapasztalat nélkül, wiki-re hagyatkozva azt tudnám mondani, hogy olyan gt 1030, vagy rx 550 jó lehet, amin DP és hdmi van. Persze akkor, ha a monitorokon is van ilyen csatlakozó. Ezek 1.4-es DP-t használnak, ha minden igaz. Tehát ha nagyon spórolnál, olyan 100 éves használt vga is jó lehetne, amin 1.2-es DP van. Viszont ezeket wiki alapján írtam, érdemesebb gyakorlattal rendelkezők válaszát is megvárni, vagy több topikban kérdezni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Zsotyi #78113 üzenetére
A milyen tápegységet topikban kérdezz rá. Nem tartják a legjobbnak ezt a tápot, viszont ha csak a teljesítményeket nézed, akkor bőven elégnek kéne lennie. 1 ágas, ami szintén pozitívum, bár egy ilyen gép mellé szerintem minőségibb táp illik. (Ettől függetlenül valószínűleg gond nélkül működne.)
-
Csupingo
veterán
válasz
Darabokra #78094 üzenetére
Ennek a változatnak volt olyan gondja, hogy a terhelés nélküli min. fordulaton nagyon bizonytalan volt a venti és emiatt gyakran felpörögtek. Úgy lehetett orvosolni, hogy vagy bios-t frissítettél a kártyán, vagy szoftverben állítottad magasabbra a min. ventilátor fordulatszámot. Sajnos progiban nem tudok segíteni, mert 20 éve használtam utoljára, de lehet, hogy csak úgy oldható meg, hogy elmented a profilt és minden gépindítás után betöltöd. (Vagy betölti a program, ha tud olyat.) Szerintem itt a PH-n sokan használják az msi ab-t, biztos nemsokára érkezik válasz.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Evolution55 #78065 üzenetére
Tippre azt mondanám, egy ventilátoros 290 biztos nem volt félpasszív. 1 ventis talán csak a ref. változat volt.
Lehet, hogy nem tiportad be eléggé a foglalatba és még áramot se kap rendesen. Ki kéne venni és visszatenni. Ha úgy se jó, akkor bios reset, vagy alaplapi bios frissítés. Végső esetben totál halott a kártya. -
Csupingo
veterán
válasz
Evolution55 #78062 üzenetére
Ha képet ad, akkor szerintem legalább standard vga-ként szerepelnie kéne az eszközkezelőben. Vga drivert tudsz telepíteni?
-
Csupingo
veterán
válasz
Logapeti #78060 üzenetére
Esetleg ki lehet próbálni játéknál v-sync használata mellett, vagy más módon lekorlátozott fps-sel, hogy a kártya ne menjen max. terhelés közelében. (720p low-on talán a cpu-ra vár a vga és azért nem dolgozik annyira.)
Lehet, hogy ez a kártya már képes úgy leterhelni a gép tápáramköreit, aminek az eredménye a hang a hangkártyából. Mint a coil whine.
Kezdetben kipróbálnám másik tápegységgel, ha van a közelben, rosszabb esetben talán csak egy alaplap csere segít. (Akár vga cserével is lehet próbálkozni.)A hangkártyából jön a hang, vagy a hangszórókból?
-
Csupingo
veterán
válasz
Selynelar #78056 üzenetére
Jahh, hogy ilyen tartóra gondoltál? Én azt hittem valami mezei csoda, ami a gép aljában van és onnan támasztja a vga hátsó sarkát.
-
Csupingo
veterán
válasz
Storms #78053 üzenetére
60 Hz-en van a monitor? A *.inf-et se tudod a jobb gombos menüvel telepíteni? Végső esetben a driverben, vagy külső programmal egyedi felbontással talán rá lehetne erőltetni a fhd-t. Az amd-s vezérlőpultban se tudod beállítani a felbontást?
Nincs másik kijelző rákötve a kártyára "másolással" és azért nem engedi? -
Csupingo
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #78050 üzenetére
Single játékokhoz azért egy gtx 1060, rx 580, gtx 1650 super vagy rx 5500 xt még választható mellé.
-
Csupingo
veterán
válasz
Storms #78046 üzenetére
Mármint a vga driver települ, tudod is használni, csak a monitorét nem sikerül felvarázsolni? Monitorhoz nem kell feltétlenül "driver", többnyire csak a monitor nevét és a támogatott felbontásokat tartalmazza. Ha most is be tudod állítani a monitor natív felbontását és frissítését, akkor mindegy, milyen néven jelenik meg.
Ez a monitorod van? A jobb oldalon a legalsó zip tartalmazza a *.inf-et és egy színprofilt. Azokat talán fel lehetne tenni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Selynelar #78044 üzenetére
A másik vége szokott lógni. Kevésbé igényesek felkötik valamivel, esetleg wc papír gurigát tesznek alája, playmobil figurát, vagy a kreatívabbak legóból építenek hozzá kitámasztót. Ez otthon is megoldható pénz nélkül, csak körül kell nézni. Nem kell feltétlenül 5-8 ezreket költeni tartóra. Természetesen a kártyák nem szoktak tönkremenni ettől a lógástól, de azért maradandó ferdülést szenvedhet a nyák, ami inkább esztétikai probléma.
-
Csupingo
veterán
válasz
Joker88 #77993 üzenetére
Diszkrét alatt a nem kirívó megjelenésű, csendes vga-kat érted? Újból csak gt 1030 és rx 550 van 20-25 környékén. Használtból már vannak erősebbek is: rx 460, gtx 950, gtx 1050, gtx 960, rx 560. Használtból érdemesebb a gtx 1050-et, vagy az rx 560-at választani, azokra még több év garancia is lehet.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ochocinco46 #77982 üzenetére
Azért a 225 W már nem olyan kevés. Esetleg a kártya topikjába is bekérdezhetsz, ha még nem tetted meg. Biztos lehet egy kicsit finomhangolni a kártyát, amivel 20-30 W-ot is nyerhetnél. A proci topikjába is benézhetsz, ha esetleg elállítottál valamit. A srácok tudnak segíteni, ha valami nem stimmel. Pl. kevés soc, mem, vagy cpu fesz, stb.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ochocinco46 #77978 üzenetére
Ha van a közelben, azért egy nagyobb táppal is kipróbálnám.
-
Csupingo
veterán
válasz
PeeterssoN #77949 üzenetére
Árban nem olyan rossz az 1660 super, de az nem annyival erősebb, mint amit szeretnél. Az rx 5600 és az rtx 2060 pedig 110 környékétől indul. Azok már hozzák szerintem az elvárt szintet.
-
Csupingo
veterán
válasz
PeeterssoN #77947 üzenetére
Attól függ, mekkorát lépnél előre. Egy gtx 1660 super is már érezhetően erősebb. Aztán rtx 2060, rx 5600 xt, stb.
-
Csupingo
veterán
válasz
alexride #77901 üzenetére
Talán inkább a proci lesz a gyenge láncszem. Már egy mezei böngészésnek is eléggé megnőtt a gépigénye, a régebbi gyengébb dolgok már ilyenkor is tudnak izzadni. Szerintem érdemes lenne váltani, mert hiába cserélgeted a dolgokat a gépben, a cpu szinte mindig korlátozni fog.
A win7-nek talán kisebb a gépigénye, de valószínűleg az alatt se fog megtáltosodni a gép. Persze ha érzel elég erőt, egy próbát megér. -
Csupingo
veterán
válasz
alexride #77898 üzenetére
Szinte az összes 100 éves cucc tudja már gyorsítani a h.264-et. Ennél az igp-nél is 3 oldalon néztem, mindenhol azt írták, hogy tudja. Azt próbáld ki, amit tasiadam javasolt. A böngésző kiegészítőt, ami h.264-es lejátszást erőltet. AV1-et talán még semmi se tud gyorsítani, vp9-et is csak az újabb videokártyák, igp-k.
-
Csupingo
veterán
válasz
csabaspecial #77859 üzenetére
Memóriákat megnézni: kivenni, visszatenni. Bios reset. Talán valamelyik segít.
-
Csupingo
veterán
válasz
Tripower #77850 üzenetére
Esetleg a filmes topikban kérdezz rá.
-
Csupingo
veterán
Ha mondjuk fél éve ilyen, nem lehet hogy azért, mert akkor 1909-es win volt, amivel jól működött, viszont azóta frissült, vagy te újabbakat telepítettél? Esetleg kimondottan régebbi win-nel is lehet próbálkozni, vagy most a legújabb 20H2-vel, ha még nem ez van. Biztos vannak laptopos topikok is, ott biztos jobban konyítanak ezekhez a dolgokhoz.
A laptop oldaláról minden telepítve? Úgy is próbálhatod, hogy win telepítésnél mindent ráhagysz a winre, az tegye fel a drivereket. Ha nem jó, akkor meg te telepíts mindent.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Str8 sk8r #77794 üzenetére
Most sietek, de erre gondolsz? Sokat nem hoz szerintem, meg talán már el is van felejtve.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #77776 üzenetére
Nem tudom mi okozhatja. Esetleg kicsit babráld az nvidia driverben a színeket, színtelítettséget, digital vibrance-ot, amíg nem lesz kellemesebb a szemednek. Ha nem akar összejönni, akkor csak az amd kártya marad, de előbb azzal is próbálgasd pár napot, hátha az se lesz már jó.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Bajgunar #77771 üzenetére
Nekem videokártya csere után csinált ilyet. Az egyik kártyával jó volt a kép, a másikkal olyan mint nálad.
Volt valami változás abban az időben, mióta ezt tapasztalod?
(#77769) Hegyirabló: felbontás, képfrissítés nem változott? Elvileg az amd más színvilágot használ. Talán az nvidia képére allergiás vagy.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #77736 üzenetére
Tippre talán fhd-ra, sp esetén 1660-at, vagy 1660 super-t, komolyabb multihoz kicsit gyengébb vga-t.
-
Csupingo
veterán
válasz
karancs221 #77726 üzenetére
Alaplapi bios reset, kártya ki, kártya be. Mindent lehúzni az alaplapról, csak a kártya legyen, meg 1 memória. Akár másik tápegységgel is lehet tesztelni. Másik portban próba, ha van a lapon. Másik kábellel próba, másik kijelzővel próba. Másik kimeneti portokat is kipróbálni a kártyán, stb.
Aztán ahogy írták, másik gépben is kipróbálni, akár ezek végigjátszásával. -
Csupingo
veterán
válasz
Cimbee #77710 üzenetére
Szerintem ez nem olyan rossz ettől a kártyától, persze pontosabban csak több tényező ismeretében lehetne nyilatkozni. (Jól szellőzik a ház? Ilyenkor milyen fordulaton forog a vga venti?)
Esetleg a kártya topikjában tudnak segíteni kicsit szelídíteni a hőfokon.Pl. gpu-z -vel meg tudsz nézni pár adatot a kártyáról.
-
Csupingo
veterán
Igen, szerintem is kb. mindegy, elég egyformák. Viszont most a téma kapcsán megnéztem több oldalt és videót is, tényleg úgy néz ki, hogy Viktor77-nak lesz igaza, és összességében az 1030 jobb egy kicsit. (Akkor már csak az maradt, hogy az amd-nek szebbek a színei,
mondom ezt ős nvidia-sként.)
-
Csupingo
veterán
válasz
Viktor77 #77651 üzenetére
Th-n meg kb. 10-ből 8 helyen az 550 van előbb. Be is fejezem, mert nem kötekedni akarok.
Biztos lehet úgy válogatni a játékokat, hogy bármelyik kártya kihozható jobbnak. Bevallom őszintén, én csak akkor olvasgattam ezekről több tesztet, mikor megjelentek. Akkoriban az 550 tűnt erősebbnek, a fórumokon is azt írták. Talán ez is örökre eldöntetlen marad. Sok nv kártyának van amd párja. Hol ez, hol az erősebb. Ilyenkor csak az egyéb tulajdonságaik, valamint az dönt, hogy a leendő tulaj mire akarja használni. Persze ezek nem olyan erős kártyák, azonos beállításoknál csak pár fps eltérés lehet köztük.
-
Csupingo
veterán
válasz
Viktor77 #77649 üzenetére
Pl. kis hazai pcx teszt. De ha megnézed a komolyabb oldalak tesztjeit, ott is az jön ki, hogy az 550 erősebb szinte mindenben. Van ahol csak hajszállal, van ahol kicsit jobban. Az közel van egy 750ti-hez, az 1030 meg a sima 750 és 750ti között van.
-
Csupingo
veterán
Elvileg az 550 picit erősebb, valamint "hifi" videósok szerint jobb kadenciahelyes lejátszásban is, ha minőségi mozizás tervbe lenne később.
(Azt nem tudom, hogy a 4k60Hz-es vp9-es videókkal hogy birkózik, mert a kicsit régebbi rx-ek (570,580) nem olyan jók benne, csak kicsit használják a vga-t és elég sokat a cpu-t is. Talán az 550-nél javítottak már ezen. Ebben jobb az nvidia, azokban fix egység van az ilyen videók lejátszásához.)Ha nincsenek ilyen szélsőséges igények, akkor játékokban erősebb az 550.
-
Csupingo
veterán
válasz
secular #77641 üzenetére
Abban mi a jó, hogy hasonló teljesítményű, másfélszer többet fogyasztó, öregebb (5 éves), "butább" kártyára váltasz? Gondolom garancia sincs rá, meg azért azzal már a tápod is izzadna. Talán pénzben nem tűnik olyan rossznak, meg a 8 GB ram is jobban mutat, de ha elfüstöl nálad 2 hónap múlva, akkor mindent buknál. Inkább garanciával rendelkező kártyákat keress szerintem.
-
Csupingo
veterán
válasz
elektrotank #77615 üzenetére
Jahh, az nem esett le az első leírásból, hogy van kép, csak hibakód is van és a driver nem települ. Sok kártya így szokott meghalni. Képet még ad, de driverrel már nem működik, vagy nem is lehet telepíteni. Win 10 esetén ez különböző hibákat is tud produkálni, mert az OS indulásakor a win is betölti a vga drivert, vagy telepíti ha még nincs a gépen. Emiatt már betöltéskor is lefagyaszthatja a gépet. (Csökkentett módban, driver nélkül többnyire indítható.)
Ha esetleg van egy hdmi-s tv a közelben, azzal is kipróbálhatod, de szerintem ugyan ezt fogja produkálni.
-
Csupingo
veterán
válasz
elektrotank #77610 üzenetére
Szerintem nagy eséllyel vga hiba lesz. Esetleg bios frissítést még meg lehet próbálni az alaplapon, de ha a másik gépben is ezt produkálta a kártya, akkor valószínűleg hibás.
Másik pcie foglalat nincs az alaplapon amiben még ki lehetne próbálni?Amd esetében ilyet akkor szokott írni, ha módosított bios van a kártyán. Sokkal régebbi drivert nem próbáltál telepíteni?
-
Csupingo
veterán
Órajelnél arra gondoltam, hogy terhelés nélkül visszaáll e alapra, ahogy kell. Azt is nézted? Az eddigiek alapján tényleg úgy néz ki, hogy a kártyával lehet a gond.
-
Csupingo
veterán
A kártya hőmérséklete mennyi ilyenkor? A gpu és a memória órajele mennyi a vga-n csak win asztalon? Nem lehet, hogy valami terheli (pl. bányászvírus) és azért teker folyton? Esetleg még érdemes lehet kivenni a videokártyát majd visszatenni, talán nem érintkezik tökéletesen. Ha van újabb bios az alaplaphoz, akár azzal is lehet próbálkozni. Konkrétabb következtetést csak akkor lehetne levonni, ha mondjuk másik win változatokkal is kipróbálnád, vagy más operációs rendszerrel, de a legtutibb, ha másik gépben is ki lehetne próbálni. Ha semmi se jön be, akkor sanszos, hogy a kártya a hibás.
-
Csupingo
veterán
válasz
tal-garius #77521 üzenetére
Reméljük a régebbi driverekkel kevesebb gondod lesz.
-
Csupingo
veterán
válasz
tal-garius #77502 üzenetére
Talán driver, memória (ram), vagy tápegység gond. Kezdésnek letörölném a vga piszkáló progikat ha vannak (pl. msi ab), aztán DDU-s törlés után kipróbálnám egy régebbi 19-es driverrel is. Esetleg több másikkal is, aztán ha úgy sem jó, akkor másik táppal, vagy a vga-t másik gépben.
A vga hőfokok ilyenkor rendben vannak? -
Csupingo
veterán
válasz
Zeller01 #77432 üzenetére
Nekem is az az asztali ablakkezelő tűnik gyanúsnak. Talán valami win frissítésben van a gond, vagy az adott vga driverben. Bekérdeznék a vga topikjába, hogy melyik driverekkel nincs gond, és azokat cserélgetném, esetleg kipróbálnék régebbi win változatokat is (akár letiltott frissítéssel). Lehet keresni bányászvírust is, azok is tudják pluszban terhelni a kártyát. Pl. ezekkel: HitmanPro, Roguekiller, Adwcleaner, Malwarebytes.
Úgy már próbáltad, hogy az msi ab-t nem telepíted fel? Talán az akad össze valamivel.
-
Csupingo
veterán
válasz
tasiadam #77409 üzenetére
Jól írod, elvileg ezektől felfelé. Még az rx 460 is, bár ha minden igaz, az rx-ek valami hibrid megoldást használnak, ami miatt kicsit nagyobb terhelést kap a proci, mint nvidia esetén.
Ha biztosra akarsz menni, érdemes az adott kártya topikjába is bekérdezni, hogy a gyakorlatban mit produkálnak. -
Csupingo
veterán
válasz
#63718632 #77375 üzenetére
Laptopos topikban is érdemes érdeklődni. Mivel kimondottan ehhez a progihoz is kéne a gép, aminek az oldalán nem találtam komolyabb megkötéseket vga-val kapcsolatban, ezért is nehezebb válaszolni. Általánosságban tervezőprogramokhoz inkább quadro-t szoktak javasolni, de szerintem ez elég gyengécske. Ha a játékos teljesítményt nézzük, akkor a második gépben természetesen "százszor" erősebb a videokártya, az nem kérdés. Most nézem, PH-n is van a sketchup-nak topikja, talán több is, ott is érdemes rákérdezni, hogy van e valami extra gépigénye ennek a programnak.
-
Csupingo
veterán
válasz
#63718632 #77373 üzenetére
Nem ismerem, de gyors keresés után azt látom, csak hajszállal erősebb mint egy gt 730m. Nem olyan acélos. A 2014 előtti játékok azért megmozdulnak vele.
-
Csupingo
veterán
válasz
rozso3 #77314 üzenetére
Tippre azt mondanám, hogy az a vga közepes-magas beállítások környékén tudhat jelenleg 1440p-s felbontáson 50-70 fps-t. Ez idővel, gépigényesebb játékok esetén azért romlani fog. Természetesen azért még beállítható úgy, hogy "minden" egész szépen fusson.
Azért komolyabb igények esetén, komolyabb játékokhoz nem sokáig lesz elég 1440p-hez. -
Csupingo
veterán
válasz
dangerzone #77047 üzenetére
Akár meg is halhatott, vagy frissült a win 2004-re és azért van gubanc. Próbálj meg visszaállni az előző verzióra, ha már neked is 2004 van.
-
Csupingo
veterán
válasz
Wasquez #77016 üzenetére
Igen. Az utóbbi évekre jellemző, hogy hasonló, pl. játékokban mutatott teljesítményt az amd nagyobb fogyasztás mellett tud csak elérni. Sok oldalon mérnek terhelés nélküli fogyasztást is, ott talán csak pár W eltérés szokott lenni, viszont a többmonitoros fogyasztása is rosszabb az amd-nek. Gyakran már 2 monitor esetén is megemeli a memória órajelét.
Természetetesen az amd és az nvidia kártyái is a terheléstől függően fogyasztanak. Ha nem muszáj, nem járnak maximális órajeleken.
-
Csupingo
veterán
válasz
Wasquez #77012 üzenetére
A tdp-vel arányos. (A hűtőtől függ, hogy milyen hangerő mellett, milyen hőfokot produkál.) Pár évig nagyobb volt azért az amd vga-k fogyasztása. Fogyasztás szempontból viszont az rx 5500 xt és az 5600 xt már nem olyan rossz.
Procitól függetlenül lehet videokártyát választani, viszont kicsit gyengébb az 570-nél az 1650, de a fogyasztása jóval kevesebb.
-
Csupingo
veterán
Most gyorsan ezt találtam egy angol fórumon: DMS-59 doesn't include audio so adapting to HDMI is pointless unless it's the only possible way to connect the monitor.
Talán olyan jelet használ, mint sima dvi-nél, azért nincs hang. Hdmi-re is alakítható elvileg, de hang nem lesz. -
Csupingo
veterán
válasz
BogyóBP #77000 üzenetére
Annyit látok a giga oldalán, hogy a gaming órajele magasabb és az RGB-s. Esetleg kérdezz be a 2070 topikba is, ott talán többet tudnak. Mondjuk sokfelé hallani, hogy nem jók a giga ventilátorai. Kerregő hangjuk lesz, sokszor már 1-2 hét használat után is. Elvileg az aorus ilyen szempontból egy fokkal jobb, azokkal kapcsolatban kevesebb panasszal találkozni.
-
Csupingo
veterán
válasz
gyonyoruwok #76997 üzenetére
Mindegy. Amelyik van az adott boltban, vagy amelyik olcsóbb. Bár ha mondjuk tv-t is akarsz addig hdmi-vel a gépre kötni, akkor talán célszerűbb egy DP - d-sub átalakító. Viszont ilyen átalakítóknál azért előfordulhat, hogy adott gépen nem működik. Akár több változatot is ki kell próbálni, vagy olyan helyről vásárolni ahol több visszajelzés van a helyes működésről.
-
Csupingo
veterán
válasz
spaceship20 #76992 üzenetére
Szerintem nem dual bios-os, de kérdezz be a topikjába is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest