- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Predator2 #56771 üzenetére
Azt gondolom, hogy be van kötve. Arra céloztam, hogy ha nem molex átalakítóval, akkor azzal is tehetnél egy próbát. Nem crimson driver volt fent, mert az akarta nemrég megsütni a kártyákat (alig járatta a ventilátort, nem vette vissza az órajeleket). Ezért javasoltam a catalyst-et.
-
Csupingo
veterán
válasz
mbalint987 #56678 üzenetére
Próbaképpen átállíthatnád a win-ben az energiagazdálkodást teljesítménycentrikusra, hátha segít.
-
Csupingo
veterán
Régebben a crimson első verziói akarták megfőzni a videókártyát, ha azon belül engedélyezted az overdrive-ot, bár állítólag az utolsó hotfixben ez már javítva lett. Azt is tanácsolták többen, hogy a crimson mellett ne használják az msi ab-t mert nem szeretik egymást. Sokaknál az volt a megoldás, hogy visszatették a 15.7.1-es catalyst-ot. (Vagy ddu-val, vagy az amd eltávolító progijával teljesen pucold le a drivert, és tedd fel az újat, de az overdriveot ne engedélyezd.)
-
Csupingo
veterán
Kis bios frissítés útmutató gigásoknak.
A bátortalanabbaknak bios frissítés win alól. -
Csupingo
veterán
válasz
Pixike #56612 üzenetére
Itt van bios az alaplaphoz. Azért nézd meg, hogy neked melyik lapod van: rev. 1.0 rev. 1.1 rev. 1.2 (szerintem az alaplapra van ráírva) hátha az se mindegy.
-
Csupingo
veterán
válasz
M4XP4YN3 #56616 üzenetére
Talán egy bios frissítéssel kéne kezdeni, hátha segít. Ha nem, akkor lehet a biosban van átkapcsolva csak a cpu-ban lévő igp-re. Valami ilyesmit kell keresni. És átkapcsolod vagy multira, vagy csak dedikált vga-ra.
A csak dedikált vga móddal vigyázni kell, mert ha úgy se lesz kép, akkor azt hiszem, reszetelni kell a biost, és visszarakja a cpu-ban lévő megjelenítőre.
A videókártyán megnézted az összes kimenetet, egyiken sincs kép? -
Csupingo
veterán
válasz
takacsbotond #56592 üzenetére
Esetleg töröld le ddu-val, vagy valamivel és tiszta telepítést próbálj meg, hátha valami el van állítva, amit mindig visszatesz. (Pl. asztal színbeállításainál az nvidia vezérlőpultban nincs elállítva valami?)
-
Csupingo
veterán
válasz
Apucy01 #56546 üzenetére
Érdekes. És a windows videó és a gpu menü alatt is ezt írja?
troll81: tényleg egész combos táp. Valahogy elsiklottam felette. Bár engem így már megszivatott egy gtx 960 egy chieftec 500-as táppal és régebben egy gts 450-es egy 350 W-os fsp táppal. Egy próbát megérne, ha van átalakító a közelben.
sebkri25: adtak hozzá táp átalakítókat, nem? Én azért kipróbálnám.
-
Csupingo
veterán
Elég a processzor a 960 mellé (esetleg 200 MHz-et emelsz rajt), inkább a 960 elég sok arra a felbontásra. Viszont később bármikor lecserélheted a monitort. Viszont ha csak az árakat nézzük, akkor azt mondanám, hogy azt a megoldást válaszd, amelyik olcsóbb, mert nagy különbség a két kártya közt nem igen van. Ha magas beállítások mellett szeretsz játszani full hd-n, akkor 1,5 év múlva valószínűleg mindkét kártya kevés lesz már.
-
Csupingo
veterán
Sagit: egy fórumon ezt írták: " Solved! Pull the powercord for a min. When you power back on everything will be good
I honestly didn't expect that to work, thank you very much! Now I can test out some eyefinity. "
Nem igazán értem, talán te igen. A tápkábelt is ki kell húzni 1 percre, ha minden igaz.
Még valami: mindkét monitort dugd a kártyára, win-ben állítsd a dp-t elsődlegesnek, kikapcs, régi monitor lehúz, restart.
-
Csupingo
veterán
Milyen kártya pontosan? Csak 1 dp van rajta? A monitoron sincs másik bemenet? Sajnos lehet, hogy más az elsődleges kimenet a kártyán és a többit csak szoftverrel lehet aktiválni. Utána kéne nézni, hogy akár bios módosításal vagy máshogy elsődlegessé lehet-e tenni a display portot.
Legrosszabb esetben létezik dvi-dp kábel, vagy átalakító. Keresgélek, hátha találok valamit.
Ha kikapcsolod a gépet, bedugod a kábelt a dp-be, bekapcsolod a monitort, aztán a gépet, akkor se vált át?
-
Csupingo
veterán
válasz
Carlos_A #56483 üzenetére
Tudom hogy több, de 150-ért van már 980 is játékkal, pl.
-
Csupingo
veterán
válasz
Attila567 #56037 üzenetére
Itt a ph-n teszt alatt is csak 1150-re mertek egy ilyen kártyát húzni. Az 1300 MHz nagyon sok. Nem csoda hogy hibázik. Kisebb léptékkel, pl. 1100 körül csak 20 Mhz-ekkel rakd feljebb és teszteld. Egyesével tuningolj, előbb nézd meg mi a gpu felső határa, ahol még nem hibázik, aztán a memória felső határát is megkeresheted.
Itt a kártya tesztje. -
Csupingo
veterán
válasz
mateman1998 #56004 üzenetére
A videókártyán nem tudok megcserélni a ventilátorok csatlakozóját, ha elég hosszú a vezeték? Akkor kiderülne, hogy a ventilátor rossz e, vagy a vezérlés. (Vagy fizikailag megcserélni a két ventilátort)
Esetleg egy régebbi catalyst driver-rel is megnézni. -
Csupingo
veterán
Valószínüleg a biosban be kell kapcsolni hogy használja egyszerre a prociban lévő megjelenítőt és a dedikált vga-t is. Hogy pontosan mi a neve, most nem ugrik be, de ha akarod megnézhetem. És a proci driverének is telepítve kell lennie. Ezután már lehet használni a windowsban ahogy 1 kártyánál.
Valami ilyesmit kell keresni, és a multi monitort bekapcsolni: -
Csupingo
veterán
válasz
Newyorker #55983 üzenetére
Az nvidia vezérlőpultban be lehet írni bármilyen egyedi felbontást, de nem erőltetném, hátha tönkremegy valami. Ha nem homályos a kép, akkor ezzel kell megbarátkozni. (Vagy más belső van a monitorodba.
)
Egy hasonló dell monitornál is hasonló jelenségről irogatnak. Még keresgélek, mert engem se hagy nyugodni.
Hulk-Zsolt: biztos oda szánják a 960ti-t.
-
Csupingo
veterán
Pl. archiválva. Rá kell kérdezni az eladóra, hátha...
Ez talán az lehet bomba áron?
-
Csupingo
veterán
válasz
mihione #55961 üzenetére
Így húzva, szerintem elég neki.
Newyorker: érdekes, mert több oldalon nagyobb felbontás írnak, meg 1.3-as hdmi-t, ami szintén többet tud. Mi a kártya pontos típusa? Esetleg ha van a monitorhoz driver, azt feltehetnéd, hátha akkor enged nagyobb felbontást. Itt a driver.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Newyorker #55945 üzenetére
A monitoron 2 bemenet van nem? Megnézted mindkettőt? Bios-ba van kép, vagy csökkentett módban?
Lehet a dvi az elsődleges a kártyán, és a hdmi-n csak akkor lenne kép ha a win alatt driverben átkapcsolnád. (Csak addig el kéne jutni). Esetleg kösd vissza a régit, és úgy kapcsold át hdmi-re, hogy az új is be van dugva. -
Csupingo
veterán
válasz
tagagaba53 #55936 üzenetére
Nem mai kártya. A prociban nincs integrált gpu?
Talán itt van némi info. -
Csupingo
veterán
válasz
Attila567 #55925 üzenetére
A 670 és a 760 a legerősebbek (közel egyformák) a 4 közül. A 950 a legújabb, sok extra (hardveres H.265 codec (HEVC) kezelés, HDMI 2.0 4k kijelzőhöz, G-Sync) és alacsony fogyasztás, valamint kevésbé melegedő széria. Az r9 270x-nél azt lehetne megemlíteni, hogy a gcn miatt talán jobban fekszik majd neki a dx 12, bár szerintem nem fog megtáltosodni. Valamivel jobban is melegszik a többi kártyánál. (Az amd driverekkel manapság ismét több a gond, mint az nvdia-val.)
-
Csupingo
veterán
válasz
takacsbotond #55906 üzenetére
A képernyők kiterjesztését használd, hátha nem egyformák a felbontások.
Ezt is megnézheted, állítólag szebb a kép, ha teljes tartományra van állítva:
Esetleg a tv-n a képméretnél, vagy mi a neve, nézz meg több beállítást (pl. mozi, szélesvásznú, nyújtott), hátha valamelyikkel jó lesz.
Ha nem, akkor kicsi át kell méretezni a képernyőt az átméretezésnél: -
Csupingo
veterán
válasz
customer114 #55758 üzenetére
Kb. annyit tud mint egy gtx 660, vagy egy gtx 950. Itt tesztelik a kártyát.
-
Csupingo
veterán
válasz
rolandcs #55709 üzenetére
Itt tesztelték. Kb. 1024x768-ban lehet vele játszani.
-
Csupingo
veterán
válasz
phoenix1989 #55621 üzenetére
Itt van némi leírás, de a srácok a gtx fórumban többet tudnak segíteni.
-
Csupingo
veterán
válasz
phoenix1989 #55614 üzenetére
Itt van némi infó.
Ha a kisebb két ventis gigád van, azokon sajna ilyen rakoncátlan a ventilátor fordulat.
Elvileg direkt ezt a problémát is orvosolja az új bios. -
Csupingo
veterán
Szerintem ilyen passzív kártyánál nem ritka a 75-80 fok. Az még akár átlagos is lehet. Gondolom rosszul is szellőzik a ház. (Esetleg más vga drivert is tehetnél fel, hátha az nem tökéletes videólejátszásnál)
kayaman: Próbáld ki, hogy molex átalakítóval is adsz tápot a kártyának, vagy más vga driverrel is nézd meg. (valami régebbivel)
Kártya hőfok rendben van? -
Csupingo
veterán
válasz
Bazsa87 #55575 üzenetére
Itt, 960 forum, pl. mcs kolléga tud segíteni.
Vagy bios frissítés a kártyán, vagy próbálj legalább 1300-as alap fordulatot beállítani. -
Csupingo
veterán
válasz
Smktrooper #55569 üzenetére
Vagy töröld ki a monitort az eszközkezelőből, hátha normálisan megtalálja újra.
-
Csupingo
veterán
válasz
Smktrooper #55564 üzenetére
Az a baj, hogy nem pnp-nek írja? (Vagy rossz felbontást ajánl?) A legtöbb monitorhoz találsz drivert, akkor szépen kiírja a nevét (Meg a felbontásokat is).
-
Csupingo
veterán
válasz
Hulk-Zsolt #55536 üzenetére
Ha tényleg annyi, mint a 960, akkor megéri, mert a 380x határozottan gyorsabb.
-
Csupingo
veterán
válasz
mokus1 #55431 üzenetére
Nem is tudom. A d-sub ha minden igaz 1920x1200 @60Hz felbontást tud max. A full hd már közel van a határhoz, ráadásul analóg jel 10m-es kábellal, nem a legtutibb kombinációt. Lehet, hogy most valamiért több zavart szed össze, vagy érintkezési hibás lett a tv-n már a csatlakozó, vagy az alaplapon. Jobb lenne egy dvi, vagy hdmi kábel.
-
Csupingo
veterán
válasz
smarci2000 #55423 üzenetére
Ha a proci menne 3GHz-en, akkor pl. egy gtx 750 ti-hez jó lenne, szerintem.
-
Csupingo
veterán
válasz
smarci2000 #55423 üzenetére
Az igazat megvallva, mindkettő esedékes lenni, ha új játékokkal szeretnél élvezhető szinten játszani.
A kártya már nem elég erős, a 4 GB memória meg talán már fél éven belül kevés lesz az új játékokhoz.
Most még nem olyan drága a ddr3, később lehet felmegy az ára a ddr4 miatt. -
Csupingo
veterán
válasz
z123456789 #55411 üzenetére
Egy ilyen kártyát kár lenne legyilkolni. Esetleg meg kéne beszélni a rendszergizdával, hogy újra pasztázza a gpu-t, lehet nyernél 10 fokot és nem visítana. Vagy kicseréled egy kollégáéval sunyiba.
Vagy a rendszergazda csináljon neki valami normális ventilátor profilt. -
Csupingo
veterán
válasz
mokus1 #55405 üzenetére
Milyen kábellel? Mondanám, hogy tegyél fel egy régebbi catalyst-ot, de mintha inkább érintkezési hiba lenne, vagy rossz kábel. Azért kipróbálhatod catalyst-al is.
z123456789: akár meg is pucolhatnád szegény kártyát, hátha a sok por miatt teker annyira, mert melegszik. Vagy egy csepp olaj a venti tengelyére, és lehet megszűnik a hangja.
-
Csupingo
veterán
válasz
z123456789 #55402 üzenetére
Tedd mikróba. Vagy párszor fogd le a ventilátorát, hátha a nagy meleg elintézi. Szeretnél egy újat beújjítani a cégnél?
Tedd fel a crimsont, az elintézi.
-
Csupingo
veterán
válasz
Obliterátor #55309 üzenetére
Pl. eszközkezelő, monitor, illesztőprogram frissítése, keresés a gépen...
Persze lehet, hogy ettől még nem lesz jó. Esetleg egy régebbi catalyst driverrel is kipróbálhatod. -
Csupingo
veterán
válasz
Obliterátor #55306 üzenetére
Feltetted a monitor driver-ét? Talán a win valami alapértelmezettet használ, azért nincs a 60Hz-nél nagyobb érték.
Driver. -
Csupingo
veterán
válasz
horvathpeter #55298 üzenetére
Akkor azért ilyen meleg, mert nem veszi vissza a gpu frekit. A catalyst-ot tedd fel, hátha egyből jó lesz.
Nvidia-nál a driverben, 3d beállítások kezelése, energiakazdálkodási módnál van. Amd-nél sajna nem tudom, azt a crimson/catalyst forumban biztos megmondják. Talán a win-es energiagazdálkodás is segíthet.
Venti profilt csinálhatsz MSI ab-vel is, de állítólag nem szeretik egymást a crimsonnal, csak catalyst-al működik jól. De szerintem jó lesz a hőfok, ha sikerül elérned, hogy a kártya visszavegye magát.
Vagy a crimson fórumban, vagy a kártya fórumában biztos többet tudnak segíteni.
Talán itt segítenek. -
Csupingo
veterán
válasz
horvathpeter #55293 üzenetére
Játék alatt egész jó lehet a hőfok, ha furmarkba ennyi. Esetleg ha zavar, egy házventivel fujathatsz rá némi levegőt, vagy beállítod, hogy ne álljanak le a ventik.
Ha még nem raktad fel a catalystot, megnézhetnéd pl. aida-ban, hogy a gpu és a mem. mennyin mennek idle-be.
-
Csupingo
veterán
válasz
horvathpeter #55290 üzenetére
Crimson-nal? Az még nem az igazi. (Sokszor rosszul vezérli a ventiket) Egy régebbi catalyst-al is megnézhetnéd.
A 63 C, nekem nem tetszene nagyon üresjáratban. Vagy nincs bekapcsolva valami, ami miatt nem veszi vissza az órajeleket? Pl. teljesitmény centrikus mód adaptive helyett, meg ilyenek. -
Csupingo
veterán
válasz
kazuma921 #55229 üzenetére
Win kékhalál, indulás közben újraindult a gép, indulás közben leállt a gép, valamikor volt kép, valamikor nem, ilyesmiket produkált ha jól emlékszem. Elég sokat szívtam, mire arra jutottam, hogy használom a hozzáadott molexet, és kapásból jó lett.
Talán nálam az a gond, hogy egy ágra tettek párhuzamosan két hatos csatlakozót.
Erre gondolok: -
Csupingo
veterán
válasz
lornname11 #55177 üzenetére
Találtam már cikket amiben 2016 nyarát írnak, és láttam sajnos csak 2017-es megjelenést is.
Konkrét dátumot talán még nem közöltek. -
Csupingo
veterán
válasz
szlesspapa #55188 üzenetére
Ha kaptál a kártyához molex átalakítót, érdemes azzal is kipróbálni. Nekem se indult el úgy, hogy a táp kétfelé osztott ágát használtam csak. Akkor nem bírta, de az egyik helyett molexet használva már ment.
Minden kimenetét megnézted, hátha másikon van kép valamiért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest