- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
agressiv
addikt
válasz
Ghoosty #19646 üzenetére
Mindkettőre igen a válasz és mindkettő felesleges.
A mai kártyák már nagyon alacsony energiával beérik terhelés nélkül, az APU-k pedig nem képesek olyan teljesítményre (nem, nem számolásról van szó), hogy az bármi érdemlegeset is gyorsítana rajta.
És a 10W miatti havi 120Ft-többlet költség senkit sem vág földhöz és az APU sem levegővel megy..
-
agressiv
addikt
válasz
bubi92 #19637 üzenetére
Szerintem a váltható VGA miatt átvált a másikra és megzavarodik. Az, hogy telepítés közben villog a kép, normális az utána lévők már kevésbbé.
Hiába indítod újra többé nem ad képet driver telepítés után?
szbalogh
Ja akkor csak szimplán gyökér lehet a program. riva tuner.
Igazából a BIOS-t is babrálhatod, ha nem stabil átírod és ráflesseled megint én már egyáltalán nem bohóckodok programokkal.
-
agressiv
addikt
válasz
szbalogh #19634 üzenetére
Nem véletlenül nem downclockolták jobban, az alacsony órajelet semmivel sem bírja jobban egy GPU, mint a túl magasat.
Az újabbak már fel vannak készítve alacsony órajelen való üzemelésre (az sem mindíg sikerült lásd TDR) a HD4000-nél még nem volt ez akkora a divat, ráadásul a 4830 pont olyan kártya ami nem jól sikerült GPU-kból van válogatva.
Gyanítom, hogy a program nem engedi lejjebb állítani és okkal teszi. Próbálj ki egy régebbi rivatunert, hátha hajlamos a jóra, de valószínű, hogy instabil lesz a kártya.
Ha a rivatuner sem működik, akkor marad a BIOS modding...
Sygnus Ne is próbálkozz vele.
-
agressiv
addikt
válasz
Grave_444 #19623 üzenetére
Ennek igazából akkor van jelentősége, ha előtte kevés volt, konrétan mennyiről mennyire nőt? kb.ra is jó.
Az AA val kapcsolatban arra tudok gondolni, hogy elfogyott a VGA ram mert a BF3-nál simán elfogy az 1 giga és az AMD rendszer ezt nem viselte valami jól, kb. fele annyi volt a rendszerram sávszélessége mint az intelnél.
Az a baj, hogy komplettt platform váltás volt és így elég nehéz viszonyítani, mert a kettő teljesen más világ.
-
agressiv
addikt
Ja és ekkor jön a kedvencem amikor írják a topikba, hogy "megvettem a legújabb űrtechnikát és 200FPS-el mennek a játékok, de feleslegesen fogyaszt, hogy tudom lelimitálni az FPS-t???"...
Ellentmondás ellentmondás hátán és a végére már az van, hogy elmegy ez a ....
-
agressiv
addikt
válasz
Grave_444 #19620 üzenetére
Itt az a baj, hogy az élsimitásnak semmi köze a processzorhoz és gyanítom hogy eddig sem volt játszahatlan a játék.
Persze sokkal gördülékenyebb lehet a játék egy bivalyerős processzorral és a BF3 azért eléggé más kategória főleg single-ben, de nálam például az I7 920 nem erőltette meg magát a BF3 alatt sem, 460 SLI-vel is VGA limites volt az a szerencsétlen játék, magas részletességen.
Érdekes módon 1920x1080-on még elég jó volt, de ekkor intéztem nagyobb monitort és 1920x1200-on csúnyán elvérzett olykor.Ezek a kártyák magas felbontásra vannak már kihegyezve, főleg a tiéd a korabeli csúcs ugye és alacsonyon lehet procilimit 200FPS mellett de annak nincs jelentősége.
Ha a csávó alacosny elbontésra veszi a 670-et akkor ......, ha magasra akkor a kártya fog izzadni rendesen.
Ha megtuningolja a fenomot bivaly órajelre, akkor főleg nem lesz gondja vele, de azt sosem állítottam, hogy nem kell tuningolni, mert valóban alap órajelen kevés.
Tudom, hogy ez elméletileg a vga miatt volt, de az ugyanúgy 1Gb-os 5870.
Ha komplett platformot váltasz az azért más, az AMD konfigjai lapdába nem rúgnak egy masszív intel gép mellett azt tudom. És az is lehet, hogy előtte nem az FPS-el volt gond, hanem iszonyatosan laggolt amire a BF3 és az AMD fokozottan hajlamos, de abban a játékban minden kártya laggol, ha nincs meg a 100FPS..
Csakhogy csucsbicep is örüljön megint megemlítettem a laggolást.
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #19617 üzenetére
Én elfogadom, ha te mást gondolsz, de nem a te stílusodban.
Bocsánat..
Ha van belőle sok, akkor nyugodtan sorold.
Hadd ne.
Te állítottad, hogy a Phenom X4 3,6-on mindenre elég. Nos, nem.
Akkor ezek szerint tévedtem, de nekem elég volt és egy GPU nem csak akkor van 100%-on ha azt írja ki ugyanis, ha a felbontást növeled akkor csökken a kihazsnáltság mégis egyre jobban szaggat.
Ha a játék frankón játszható de nincs kihasználva a kártya 100%-an akkor még elég és teljesen felesleges több pénzt költenie rá, márpedig azzal a fenommal nem lesz gondja és semmi sem fog beszaggatni nála ezt garantálom. Ha inkább vesz egy jó hűtőt és megrántja 4GHz+-ra akor meg aztán csendes is lesz a gépe és tényleg bivaly.
Ergó nem kell másik processzort vennie.
És az FX-et tényleg hagyjuk fenomról arra váltani az BMW után skoda.
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #19612 üzenetére
Gondltam, hogy valami ilyesmi lesz, hogy nem is vagyok rá kiváncsi, meg hagyjuk egymást.
Nyílván nem minden játékhoz kell ugyanakkora processzor, de nem is ez a lényeg és aki nem gyépés annak ez egyértelmű.Duma az van mindenkinél..
Azzal, hogy ilyen stílusban írok az a célom, hogy kissé nyomatékos legyen és mint látható működik is.
Ahogy látom nem én vagyok az aki nem hajlandó elfogadni azt, ha valaki nem ugyanazt gondolja egy adott dolgról mint a másik. CSak az a gáz, hogy én vagyok az egyetlen aki hajlandó kiálni az igazáért, ellenben ti semmit értelmeset nem vagytok képesek írni, ha valami nem tetszik, csak azt, hogy "akkor ne szólj hozzám".
Így is lehet oké, de ne is kezdj arénázni, ha legközelebb rámutatok valamelyik baromságodra, hogy téves, mert van belőle sok.
-
agressiv
addikt
válasz
agressiv #19610 üzenetére
Nem baj, hogy véleménykülönbség van köztünk, de meg kell érteni, hogy minden az amit a neten leírnak és én csak akkor pofázok bele valamibe, ha ismerem, kipróbáltam ,megtapogattam, megnyalogattam és erre az utóbbi egy évben nagyon sok lehetőségem volt.
A HD 7000-es szériát nem fogom fikázni, mert merőben más az egész és nem ismerem, de az, hogy a példák ellenére is meghazuttoljátok azt, hogy az intel csipes lapokkal előfordulhat probléma nonszensz bár enél te nem voltál most itt.Ha neten keresel tesztet az FX-ről akkor megtalálod a bacsis tesztjét is amiben egy mag 24 sec alatt végzet super PI 1M számolásával az én mostani processzorom 16 másodperc alatt..
Te megvetettél volna a csávóval egy gyengébb processzort a mostaniánál, miközben azt hangoztattad, hogy kevés a processzora.
Van másnak is véleménye, tessék ezt elfogadni, ha valaki nekem kézzelfoghatóan bizonyítja, hogy tévedek akkor elismerem és bocsánatot is kérek, de otthoni átlag felhasználók nem hiszem, hogy annyi hardverrel kínlódnak nap mint nap mint én és erre alapozom a nagy pofámat.
Nem azért vagyok itt, hogy kicsesszek mással én csak figyelmeztettem az embert, hogy gondja lehet az AMD kártyával és inkább menjen biztosra..
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #19608 üzenetére
henom II X4 is nagyon jó proci, de egy csúcskategóriás videokártya mellé kevés.
Jól meghúzva nem hiszem, hogy kevés lenne, ha igen akkor az FX főleg....
Ezt meg, hogy az összes AMD kártya laggol fejezd már be, mert már kismillió 65ször leírtad, nem vagyunk rá kíváncsiak.
Én meg a te fals megoldásaidra nem vagyok kiváncsi, de ez nem így működik. Tényeket példákat soroltam, de itt be ott ki. Ha annyira szereted az AMD-t csókolgasd őket, de ez semmin sem változtat
Nem tudom ki vagy te itt, de vegyél vissza a stílusodból, senki sem beszél veled lekezelően, te meg azt teszed.
Ha valakinek leírom háromszor ugyanazt és nem érti meg, azt lekezelem. Az nem érv, hogy "mert nem".
-
agressiv
addikt
válasz
endruboy1 #19605 üzenetére
Szerk.: #19606: A de tényleg részt direkt hangsúlyoztam, nem vagyok hajlandó innentől ezzel foglalkozni. Ha fel akarom idegelni magamat Indexet olvasok.
Csakhogy ez nem így működik, hogy beszólsz, mindeféle érv nélkül meghazuttolsz, majd elbújsz, hogy te nem akarsz ezzel foglalkozni!
Bárkinek nagy a pofája egészen addig, amíg nem kéne valamit felmutatni, hogy miért is gondolja úgy azt amit.
Ha nem vagy képes ész érvekkel válaszolni akkor ne is ugrálj és ne oktass ki engem!
-
agressiv
addikt
válasz
endruboy1 #19605 üzenetére
Áhhá tesztben így már értem...
Akkor olvasgasd csak a teszteket bátran és vedd meg azt amit megmondanak neked, hogy jóó...
tiednek élesen ellent mondó tapasztalataim vannak amiből az következik hogy nem az ilyen privát véleményekre kell alapozni.
Haljam a tapasztalatokat,!indoklást! és akkor majd lesz miről beszélnünk..
És érdekelne, hogy mégis milyen mennyiségű hardver fordult meg a kezed alatt amire alapozod, hogy tévedek??
Megint átolvastam az egészet. Nem érted meg amit mondok.
-
agressiv
addikt
válasz
endruboy1 #19603 üzenetére
Na azért ne essünk már át a ló túloldalára. Marhára sehol a neten vagy a tömérdek tesztben nem lehet olyasmikről olvasni hogy az AMD kártyákkal ilyen pci-e vagy memória problémák lennének.
Úgy olvalsol az ilyesmikről, hogy "biztos kiforratlan a driver, majd a későbbivel jó lesz."...
A memória probléma egy példa volt, de látom felfogni nem sikerült a lényegét..
Nagyon nem szeretem ezeket az egyéni tapasztalatokat olvasni mi szerint volt valakinek x db. kártyája adott márkából kártyája és akkor abból általánosít.
Ember én vagyok az egyetlen itt aki nem csak abból indul ki, hogy az "enyém jó volt", hanem saját tapasztalatot gyűjtöttem, mert megtehettem.
És, ha jól értelek az, hogy "nálad megy" sokkal biztosabb infó, mint az, hogy "számtalan esteben megtörtént".
Ez igen barátom.. ehez logika kell..
azaz típustól/erősségtől függően viselkedtek a kártyák TELJESEN márka független módon.
Háát nem. Az AMD kártyák hajlamosak laggolni, ha hiszed, ha nem és ahoz képest, hogy a 4870, meg 5770 jóval erősebb a tesztek szerint volt néhány játék ami játszhatatlan volt az állandó megakadozás és lagg miatt, pedig előtte a 8800-al semmigond nem volt.
Jaa és ami igencsak lényeges, hogy a legtöbb ember nem lát különbséget a 20 és a 60FPS-ben sem, nemhogy a laggot és mikroszaggatást észrevenné.. Továbbá néhány játékban megjelent "AMD mikroszagattás mérséklése" nevű opció is nyílván az én elméletem..
Tessék kinyitni a szemet.
the dealer: Nyugodtan vegyél AMD kártyát ilyen fent említett negatívumokat, mi szerint AMD-vel minden szaggat garantálom neked hogy nem fogsz tapasztalni.
Én mikroszaggatásról beszéltem és laggról, nem echte szaggatásról ami igenis valós probléma.
Az, hogy nem vagy képes értelmezni a mondandót a te bajod.
-
agressiv
addikt
válasz
the dealer #19601 üzenetére
Biztos, hogy nem a VGA miatt.
-
agressiv
addikt
válasz
the dealer #19599 üzenetére
Akkor meg minek ekkora kártya?
Egy 9600GT bőven elég lenne neked arra a felbontásra és még lowon sem kéne lennie.
-
agressiv
addikt
válasz
the dealer #19593 üzenetére
Amire jutottam az eddigi vélemények alapján az, hogy ne féljek venni jobb vga-t, aztán ha nem fog tetszeni a gépemnek, akkor eladom és veszek másikat. Használtban 1-2 nap alatt úgy se megy le az ára.
A jelenlegi piaci helyzetben nem olyan egyszerű dolog eladni az ilyesmiket, szóval jól gondold meg, hogy mit veszel és azt főleg nem értem, hogy miből jött le az, hogy ne félj venni bármilyen VGA-t.
-
agressiv
addikt
válasz
#93794560 #19589 üzenetére
A 945-öt persze sokan tudják, de a többit sem a kisujjamból húztam, hanem sok kártya és alaplap volt az egész elméltenek (számomra ténynek) az atyja.
Az 5000-es kártyák közül az 5670-es a legérzékenyebb erre.
Az 5450 olykor 5-ből 4 lappal nem indul...
4000-es kártyánál ritka volt amikor nem indult el, viszont az már nem volt annyira ritka,, hogy, ha el is indultak, olykor driver problémák és fagyások előfordultak, illetve az újraindulás volt még jellemző, amik nvidia kártyával sosem fordultak elő egy XY lapban.
Valaki állította, hogy nem lehetséges az, amikor egy összeszerelt konfig újkorában működik később viszont már gondok vannak, de külön külön a hardverek mind működnek. Szervízben általános probléma az is amikor ram bővítés után egy hétig megy a gép, majd utána a beépített rammal az életben nem indul be, viszont a ram működik másik gépben.
A félvezetők és egyéb passzív alkatrészek is változnak idővel főleg hő hatására, nincs ebben semmi extra. Ha megméri valaki egy NVIDIA és egy AMD kártyán az express sávok nyitófeszültségét egy sima multiméterrel, már ott sem kap azonos erdményt, és nagyon sok tényező befolyásolhatja egy ilyen szerkezet működését, de ebbe kár is lenne itt belemenni.
the dealer
Én kifejezettem egy játékkal fogok csak játszani, mégpedig a counter-strike global offensiveval. Gondolom ott ha egyszer betölti a mapot utána nem fog akadozni, igaz?
Menet közben nem tölti a textúrákat (ha jó a játék motorja) az csak egy példa volt az expressz gyengeségére és a cs source-al nem volt gondom AMD-vel sem.
De sosem ment olyan szépen egyenletesen, gördülékenyen a játék, mint a vídiákkal.
-
agressiv
addikt
Ahány AMD kártyám volt gyűlöltem az összeset a laggolás és akadozás miatt (nem minden játékban).
AGP-s X1950-el kezdtem, gondoltam biztos az AGP miatt, majd jött a többi új és ugyanolyan az összes. Amikor megvettem az első 8800GT-met sírni tudtam volna, hogy mennyire szépen futottak a játékok még alacsony FPS mellett is.
a winxpt meg hagyjukmár
Csak azért, mert windows 7 alatt nem vált 2D-be amikor kiugrasz a játékból és a VGA ram tartalma megmarad.
De amúgy XP 4ever.
-
agressiv
addikt
válasz
FireKeeper #19579 üzenetére
Ez csak egy példa volt az ég szerelmére és nem nevezném szoftveres gondnak azt amikor a bios megáll, vagy már előtte újra indul.
Inkább annak nevezném, hogy pci expresszel való komunikációban vannak problémák például az, hogy a csatolókondenzátorok veszítenek a kapacitásukból vagy a GPU esetleg picit szivárog... találgatni lehet, de méregetni még nem kedztem el, hogy mi is történik ilyenkor.
Az AMD kártyái nem viselik jól, ha az expresszel kell dolgozniuk, csak indíts el egy aida-t és nézd meg a GPU részt és az időt mire észheztér egy nvidia és egy ati kártya és kiírja az értékeket..
Ha ALT+tab al kiugrasz egy játékból (XP alatt csak), majd vissza akkor újratölti a GPU ramot és az AMD olyankor nagyn durván beakadozik eleinte, míg az nvidia elég jól viseli és ilyenkor dolgozik az expressz igazán és derül ki, hogy valami nem százas..
Isc
Te már csak tudod. Ha negyed annyi hardver a kezedbe került volna mint nekem annó 1 hét alatt te is rájönnél, hogy nem minden arany ami fénylik.
Amennyiben hülyeséget írsz ezután is kijavítom, a többi meg csak rizsa. Nem egy rossz házasság ez hogy egy idő után megutálják egymást.
Ha nem ismered az elektronikai részét nyílván így gondolod.
-
agressiv
addikt
Amit meg írsz azért is nem állja meg a helyét mert a p35-ös korszakban jöttek a 4xxx szériás kártyák, ha máshol nem itt a ph-en kiderült volna ha gond van, de nem volt.
Elismétlem mégegyszer utoljára. Nem mindegyikkel van gond, de igenis létezik a probléma.
Új korukban picit jobban viselték az ilyesmit. A cimborám kártyája egy évig ment teljesen hibátlanul, majd egy év után kezdett szórakozni, de az ő lapja azóta is megy másik kártyával, az ő kártyája meg valakinél.
A kérdést feltevő srác használt cuccot akar vásárolni és nem értem miért baj, ha figyelmeztetve van, hogy gond is lehet az AMD-vel.
Az volt a melóm, hogy a külföldről hozott cuccokat teszteljem és nem véletlenül volt több lap is beüzemelve, mert volt ami A-ban indullt, de B-ben már nem, viszont ettől még nem volt hibás, csak AMD.
NVIDIA ból GT220-ak voltak problémásak, viszont attól és néhány fujitsu-s oem cucctól eltekintve GT200-ig bármilyen lapban elindultak a vídiák amin volt PCI-expressz.
Ezért javasoltam és nem értem, hogy mi a f@szért kell mindenbe belekötni, nem kicseszni akarok vele, hanem segíteni neki, hogy ne járjon szarul...
-
agressiv
addikt
válasz
FireKeeper #19575 üzenetére
Én tapasztaltam is. Egy cimborám is kínlódott egy 4830-al, ami az én lapomba berakva semmit sem csinált, egy AMD csipes lapban már vagy fél éve megy...
Igenis előfordul és azért javasoltam neki, hogy mindeképpen vídiát vegyen, mert ha nem indul a kártya a lapjában akkor ide fog jönni köpködve, hogy átcsesztük, mert nem is megy az 1.1-ben.
Pedig menne csak az AMD picit....
Ja és VGA-s topikokban sem láttál még gondolom olyasmit, hogy "megvettem a kártyát, de nem megy, haverom gépében meg megy" Ilyen komment is elég sok van..
És mindíg AMD kártyával, jellemzően 5xxx, de a 4-es sem jobb sokkal.
Az NVIDIA GTX400-tól felfelé pedig ha el is indul a windows, driver nem megy fel, de általában indulásnál kifagy 2.0 alatt..
-
agressiv
addikt
Elég sokat szórakoztam ilyesmikkel és a kártya miatt indult újra a lap nem azért mert így akarta.
Olyan is volt, hogy két egyforma giga lap közül az egyikben ment egy kártya a másikban nem, vagy ugyanolyan kártyából egyik elindult a lapban a másik nem, vagy sokszor újraindult és így tovább..
-
agressiv
addikt
válasz
DonThomasino #19569 üzenetére
Igen.
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
the dealer #19550 üzenetére
A kártya teljesítményét nem rontja, mert az csak egy csatoló, max indításnál picit jobban megakadozik a játék amíg tölti a textúrákat és fraps-el nem fogod tudni felvenni a játékot.
Viszont csak NVIDIA kártyát vegyél bele max. GT200-ig, mert az AMD-k jó eséllyel nem fognak normálisan működni benne.
-
agressiv
addikt
válasz
endruboy1 #19559 üzenetére
Persze, hogy agresszív vagyok annyi baromság van leírva ebben a fórumban, hogy az valami őrület.
Azért veszik az újat, mert bulldózer a neve és jól hangzik, biztos jó, de nem az.
Az új AMD procikról annyit, hogy ha továbbra is lefelé haladnak akkor majd a 462-es bartonokkal talán tudják tartani a lépést.
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #19552 üzenetére
Próbáltam FX-et, ráadásul ott van a bacsis tesztje is, azok a processzorok semmik, az AMD szégyenei és azért nem használják a fenomot, mert ti itt arénáztok, hogy "uristen mekkora processzorlimited lesz" csakhogy ez baromság és az igaz, hogy egy FX-el tényleg processzorlimitje lenne..
Beleverték az emberekbe, hogy csak intellel lehet játszani, de én 4 magos 4GHz-es fenomot cseréltem intelre és semmi értelme nem volt még 460SLI-vel sem.
A processzor csak szotyizott és teljesen értelmetlenül volt a gépben, ezért is adtam el. És ez még csak nem is szendri birdzs meg mittudom én milyen baromság volt, hanme 1366-os 920-as.
Ajánlottad neki, azt a szerencsétlen bulldózert amivel csakis vissza lépne a mostanihoz képest, mert gyengébb, mint a phenom II. Te egy gyengébb processzort ajánlottál a mostaninál
Ti 6850-el próbáltátok oké, de a nagyobb felbontásra, AA-ra és így tovább nem kell erősebb processzor, szóval akármilyen kártyát is pakolsz mellé, elég lesz.
Nyugodtan megveheti a srác a 670-et és a processzorra nem kell költenie feleslegesen.
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #19530 üzenetére
Ne na szórakoztassál már, hogy egy gyenge sok magos processzort ajánlasz játékra.
Azok az FX-ek szánalmason gyengén teljesítenek még a phenomokhoz képest is. A 4 magos 3.6GHz-es éppen picit erősebb, mint egy 2 magos phenom II 4GHz-en, ha nem tudja az adott program kihasználni hatékonyan a 4 magot, akkor pláne. Annyira gyengég a magjaik az FX-eknek, hogy 1-2 szálas programokban, semmire sem jók, még a cerka g530 is fényévekkel többet ér.
Ha azt a phenom 2-est megrántja csak 3.6GHz-re bármire elég lesz, bármire.
Csupii
Eszedbe ne jusson ezüstpasztát kérni, inkább úgy kérd, hogy Arctic MX-2..
-
agressiv
addikt
válasz
quaddamage08 #19473 üzenetére
Nyomd meg a monitor auto beállítás gombját és nem lesz eltolódva, csíkokat a videón egyszerűen nem látok.
-
agressiv
addikt
válasz
slycugel2000 #19426 üzenetére
Annak a kártyának felesleges a GB memória, mert az 512-t sem használja ki. Az autód sem lezs gyorsabb, ha a 40 literes tankot 100literesre cseréled, miközben 10 liter van benne.
-
agressiv
addikt
válasz
slycugel2000 #19423 üzenetére
Se hátránya, se értelme az 5450-nél. Nagyon speciűlis esetben lehet hátrány, például 32 bites oprendszernél, de nem valószínű.
-
agressiv
addikt
válasz
PeeterssoN #19415 üzenetére
-
agressiv
addikt
Itt valami félreértés lesz...
De a BIOS frissítés akkor fér rá bármire is, ha nem megfelelően mukodik, Ha működik valami, nem től bölcs dolog piszkálni.
-
agressiv
addikt
Szerintem max 1440x900 amin még jól el lehet játszani ilyen kártyával, vagy újabban a 19-es monitorok is 16:9-esek és akkor 1366x768. A 21,5"-os monitorok már 1920x1080-asok, csak régebbi 22-esek vannak 1680x1050-es felbontással, de olyat csak használtan találsz és sok is lenne neki.
-
agressiv
addikt
válasz
cskamacska #19382 üzenetére
Valószínű, hogy a kártya és az alaplapi chipset nincsenek jóban. Ki kell próbálni a kártyát egy másik gépben.
-
agressiv
addikt
válasz
Sólyom szava #19289 üzenetére
Valószínüleg gyengébb mint a 9500GT..
-
agressiv
addikt
válasz
cashback #19253 üzenetére
Minőségben előfordul azt aláírom, de az 5770-et úgy vitem vissza egy napi driver telepítgetés, meg játék próbálkozás után, hogy ez egy sz@r nem kell.
A 4870 második próbájánál úgy voltam vele, hogy biztos az előző kártya volt rossz, vagy ilyesmi, mert javítottam és utána próbáltam. Szóval akkor megint pozitívan áltam hozzá és megint 8800GT-t cseréltem (azt is sokat kell javítani
) de a másik kártyával is ugyanazt a kiegyensúlyozatlanságot mutatta. Konkrétan nagyon magas FPS és nagyon alacsony is, szemben a 8800-al belőttem valamit X FPS-re akkor az a közelében ismaradt és nem laggol, nem akadozik meg, ami nagyban javítja az éményt és a játszhatóságot is. ezek után jópár NVIDIA kártyám volt egyedül és SLI-ben is és mindegyikkel jó volt játszani.
A GT220 okozott még kellemes csalódást, ugyanis a klasszik 1024x768-on meglepően jól dolgozottt. A GTX260-nak az egyetlen hibája, hogy kevés rá néha a 896MB memória, a GTX460SLI-vel ugyanaz volt a gond, de alatta semmi.
-
agressiv
addikt
válasz
#93794560 #19246 üzenetére
Ha nem nagyítod a weboldalt, akkor bírja mármilyen kártya, de manapság annyira magas felbontásuak a kijelzők, legyen az noti, vagy desktop, hogy nagyítani kell az oldalakat és akkor nagyon nagyon csúnyán elvérzik az intel háé grafiksz..
El nem tudom képzelni, hogy lehet egy ilyennel játszani, nekem semmi extra kivánságom nem volt amikor megvettem ezta celeron G530-at, hogy a nagyonrégi játékok menjenek rajta picit nagyobb felbontáson. Nem mennek, laggolnak, beszaggatnak, lelassulnak.
Oké, akkor le is tojom jöjjenek a filmek, gyorsítja hardveresen eddig jó is, de a net tele van azzal a problémával, amikor a képkockasebességet kell a kijelzőhöz igazítani, akkor az intel megoldása rendszeresen megakadt, vagyis ugyanazt a képkockát kétszer rakta ki és rohadt idegesítő volt, hogy a filmek is laggolnak. Ezt nem én találtam ki, ez tény. Nem gondoltam volna, hogy ez annyira feltűnő, de megláttam és akkor jó ezt hagyjuk is és beraktam inkább egy 5450-et ami ideiglenesen volt nálam..
Nagyított oldalon elvérzik, a film is szar, a játékot senki sem várja el tőle, tehát hbasználhatatlan.
Egyelőre ennyit néztem meg, a legújabbakkal nyilván gondja lenne, de igencsak távol áll a "sz@r" kategóriától.
El tudom képzelni, hogy mennyire tökéletes, annak aki végelenségig igénytelen..
cashback.
Valóban azt csipázom, amit használok, de a különbség köztem és a sokmindenki más között, csakis annyi, hogy én nem netes tesztekre, véleményekre alapozok, hanem a munkám miatt, ha akartam, ha nem, kipróbáltam rengeteg dolgot.
Ha én azt mondom, hogy egy X kártyával játszhatóbb a játék mint Y-al, az alacsonyabb FPS ellenére is azt azért teszem, mert kipróbáltam. Ezért inkább játszok valami vidia kártyával alacosnyabb FPS-el mégis gördülékenyen, minthogy az ATI laggját, megakadozását figyeljem.
Erre mondják a fanok, hogy ez baromság, mert az AMD-vel semmi gond nincs, de csakis addig gondolják így, amíg nem látták, hogy milyen is lehetne. Nekem Volt ATI/AMD kártyám a 9600-astól 5770-ig és semmit sem változtak, ugyanazok a laggos szarok maradtak. Én sem tudtam, hogy ez lehet jobb is amíg nem vettem egy nvidia kártyát és döbbentem rá, hogy lehet ezt normálisan is csinálni.
-
agressiv
addikt
válasz
varmi2 #19238 üzenetére
Jaja beindul a gépezet amikor semmi sem akad, csak picit késik, és még a játék is megy simán, meg " viszi"...
Ugyanmár, egy szimpla weboldal görgetése is lasssú ezeken és az Intel filmlejátszás közben hadban áll a képfrisítéssel és elég érdekesen mozognak a filmek.
Semmire sem jók az intel integrált VGA-i.
Mi a teendő?
Töröld le!
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #19221 üzenetére
Igaz, de ha rendesen meg van csinálva, akkor esélyes, hogy még használható lezs egy darabig.
Amúgy a hűtőn műlik minden, ha egy ilyen kártyára ráraksz valami komoly hűtőt, akkor évekig is elmegy, de az azt jelenti, hogy 50C°felett nem járhat... De tényleg működik.
Nekem is 8800GT-m van, túl van már egy 1 reflo-n, egy újragolyózáson, majd még 2 reflow-n, viszont kapott egy mono plus-t és már majdnem 2 hónapja megy,,
(#19217) agressiv: 8800GT-t nem ajánlanék, mert sorra halnak meg.
Igaz, de nincs más ilyen áron, ilyen teljesítményben.
-
agressiv
addikt
válasz
mondomén #19213 üzenetére
Még XP alatt is elgondolkodhat a VGA egy nagyobb menü átetszésekor ekora felbontáson. Ha komolyabb játékok nem érdekelnek és olcsón akarod megúszni, használtban nézhetsz 10 körül régebbi VGA-kat, és azokkal a régi játékok teljesen fullon mennek, mindenféle lagg nélkül.
Én konkrétan 8800GT-vel játszom a GTA Vice City és hasonlókat 1920x1200-on VSYNC-el gyönyörűen mennek a játékok és a DXVA is dolgozik rendesen, ha filmet nézek. Emellé egy frankó X-fi kártya és sokkal jobbak a régi játékok mint az újak.
Vehetsz 10 körül hd5450 és társait, de azok is besszaggatnak a régi játékokkal ekkora felbontáson, mert kevés a memória sávszélességük.
Konrktéan HD5450 20GB/sec körül mozog a 8800GT húzva 64GB/sec és nagyfelbontáson lényeges..
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #19203 üzenetére
A csíkozás az esetek 99%-ban nem VRAM hiba, hanem a GPU és ram közötti kontakthiba, amit egy reflow megoldhat. Ha nem tart sokáig, akkor maga a lapka és a hordozója között van kontaktprobléma, amit ideiglenesen megoldott a melegítés, viszont egy picit hosszabban tartó melegítés még azt is megoldhatja.
Ha VRAM hibás, nem kontaktos, akkor nem ismétlődő hibák jelennek meg, hanem teljesen renszertelenül lesz szemetes a kép és a kettő nem ugyanaz, de az esetek nagyonnagy részében már indul a kártya és semmi sem segít rajta.
Szinte mindíg vram hibát mondasz és szinte mindíg tévedsz, mert a leírtak nem vram hibára utalnak.
Csak ezt szerettem volna, tisztázni
-
agressiv
addikt
válasz
davidsone #18935 üzenetére
Hogyne ismernék, adok érte 5 rugót.
Piloss Ez lehet GPU hiba is, de a tápáramkör hibája eléggé esélyes, sajnos látatlanban nehéz megmondani, viszont az, hogy a furmarkot is kibírja jókedvében GPU kontakthibát is jelezhet.
Egy reflow talán megmentené egy időre.
Syz Az alsó kártya sajnos betakar, ez klasszikus probléma SLI-nél, viszont az accelero mono plus lelóg a kártyáról oldalirányban ami nagyot lendít rajta, igaz nálam a hangkártya takarja el, mégis nagyon hatékony és csendes.
-
-
agressiv
addikt
válasz
#59070464 #18926 üzenetére
A grafikus lapka egy elégg bonyolult és összetett szerkezet, főleg ezek az új AMD-k. Értem én, hogy amikor cseszteted a ramját akkor felemeli a feszültséget, de te is értsd meg, hogy erre szüksége van, ha tetszik neked, ha nem.
Ha nem tetszik, dobd ki azt a szar AMD-t és vegyél egy értelmes kártyát. Odaadom ingyen a 9800GT-met az legalább mindíg 1.05-ön van, akkor talán megnyugszol.
Döbbenet, hogy manapság már az is baj, ha valami bizonyos dolgokhoz energiát igényel. Ha ez nem tetszik kapcsold ki a számítógépet, vagy szedd ki belőle a VGA-t.
Én az SLI-s rendszer mellett egy 2 magos energiatakarékos AMD-t üzemeltettem, és csak akkor ment a gépem, amikor használtam. Ez is lehet egy alternatíva.
Vagy inkább vedd meg bele a második kártyát, akkor mindegyiken csak egy monitor lesz.
Ez már valami őrület..
-
agressiv
addikt
válasz
#59070464 #18912 üzenetére
VGA, vagy rendszeramhoz?
Bármiről is legyen szó ne felejtsd el, hogy a TDR igen nagy probléma lett amióta váltogatják az órajeleiket és a feszültségeiket a kártyák, ugyanis 2D-ben picit alábecsülték a terhelés mértékét ezért dögledezek a kártyák alacsony órajelen és feszültségen, ráadásul egyre gyakoribb a hardveres gyorsítás már 2D-ben is.
Több megjelenítőt üzemeltetni és erőforrásigényes dolog, mégha te csak annyit látsz is belőle, hogy van kép egy másik monitoron, annak is kell a pixeleit számolni és párhuzamosan kell végeznie a megjelenítést a magnak.
-
agressiv
addikt
válasz
#59070464 #18906 üzenetére
Illetve az, hogy két aktív monitor esetén a feszültség 1.2V volt, ami azért zavart, mert így 24/7-ben 37 fok (egy monitor esetén) helyett 53 fok a kártya.
Nyílván nem véletlenül, volt akkora a fesz amekkora, ne te akard már eldönteni, hogy a GPU-nak mire van szüksége az ég szerelmére..
Gyanítom, hogy a kártya EEPROM-ja nem örült annak, hogy írás közben meghalt a szisztéma, ebben az esetben a hardveres írás/csere oldhatja meg a problémát.
Viszont az is lehet, hogy éppen fless közben halt meg az eeprom, vagy a kártya.
Halfer Mekkora pluszt jelent ez számomra a 8800GT-m után?
Inkább minuszt jelentene....
-
agressiv
addikt
válasz
nagy.laurent #18902 üzenetére
Lehetséges, hogy sok neki, nem mindegyik bírja. Persze ettől függetlenül is nagyon sok, jelentősen lerövidül az élettartama ilyen hőmérsékleten.
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #18883 üzenetére
Nálam a 3DMark06 a mai napig bármilyen OC-s kártyát kifagyaszt (ha sok neki persze), mégha a játékok mennek is rendesen, isten tudja miért. Ha az végigmegy 5x akkor stabil a kártya, mégha 25%-ra is használja ki a SM2.0-nál
-
agressiv
addikt
válasz
adamssss #18868 üzenetére
Csak, hogy legyen egy kis változatosság, szerintem BIOS-al érdemes húzni.
AB-vel kisilabizálod a megfelelő órajeleket, majd lemented a kártyáról a BIOS-t, átírod, visszaflesseled és többé nicns gond a tuninggal és nem kell mindenféle programot futtatni.
Az eredeti BIOS-t persze érdemes bearchiválni. Amikor eladod a kártyát visszaflesseled és az életben senki rá nem jön, hogy húztad (nem mintha lenne jelenősége.)
Ha meghal a kártya senki sem fog foglalkozni azzal, hogy milyen órajelek vannak beleírva, hanem megkapod az újat (garanciáról van szó) a régit pedig bezúzzák.
Én így csinálom.
-
agressiv
addikt
válasz
#59070464 #18863 üzenetére
Sony CPG G400, majd G500..... és a mai napig mindenféle monitor. jelenleg egy 26"-os quannmax tn+film.
Magasabb az AMD-k gammája az biztos és a legtöbb embernek elég a viágosság és máris az a legjobb.
Jól ismerem az embereket akár zenéről, akár látványról van szó, és 10 emberből kilenc a rosszabbra szavaz, ha látványos a különbség. Monitornál elég egy írtózatosan világító szín és máris "milyen szép színe van", zenéből pedig hangos legyen és az máris jobb.
gb4400 Az a vicces benne, hogy, ha nem nvidias-ra állítod akkor is nvidia-s lesz és limitálja a kép dinamikáját és nem értem, hogy mi szükség erre, amikor a nyomorék LCD-k miatt így is eléggé limitált a dinamika.
Na az az nvidia óriási nagy baromsága az biztos.
-
agressiv
addikt
válasz
#93794560 #18859 üzenetére
Tapasztalataim szerint ha 50%-ról 55%-ra emeljük, akkor kapjuk meg az AMD kártyák színét. Ennél erősebbre viszont már nem szabad állítani, mert akkor már túlságosan rikítóak lesznek a színek.
Akkor éppen ezért magas az AMD gammája, tessék szépen vissszaállítani mindent és a monitort konfigolni és máris szebb lesz.
Amúgy az NVIDIA driverében ott van az a baromság a videóbeállításoknál, hogy limitálja a kontrasztot, én azt mindíg átállítom arra, hogy az nvidia kezelje és fullra rakom.
-
agressiv
addikt
HTPC-khez nem értek, de szerintem ha az egyszeri embert leülteted Nv elé, majd 10 perc múla ATi elé, és döntsön melyik a szebb, szerintem találomra fog mondani valamit.
Erről nekem a zene ugrik be mindíg. Ha mutatsz találomra néhány embernek jó hangfelvételt normális masterrel és egy mai divatos alcsony dinamikájú, limitált hangos zenét, az utóbbira szavaznának többen, mert hangos, mégha torz is.
-
agressiv
addikt
válasz
kisorosz #18822 üzenetére
Sajnos nagyon "out of focus" a kép, de ezen tényleg úgy tűnik, mintha nem lenne vele probléma. Bár a jobb felső sarok, mintha furcsa lenne.
Én GT220-al jártam ugyanígy és még a reflow sem segített rajta. Lesarkazva az sem volt és a mai napig nem tudom mitől halt meg ennyire.
dave93 Valószínüleg meghalt a ventilátor.
-
agressiv
addikt
válasz
kisorosz #18806 üzenetére
A magot le kell pucolni és akkor látni csak rajta, ha letörött valamelyik széle. Most így úgy néz ki, mintha bomba robbant ovlna mellette, szóval le kell pucolni a pasztát róla.
Szerk. Felnagyítva a képet úgy tűnik, hogy a jobb felső sarka durván le van törve.
khrissz. Ha greenpeace-es kártyát szereztél, akkor nincs rajta tápcsatlakozó és kevesebbet eszik. Csak néhány gyártó kezdett el ilyen low edition kártyákat gyártani.
-
agressiv
addikt
válasz
#59070464 #18778 üzenetére
Ne csinálj cross fire-t azokból, mert elfogy a giga ram és hiába az erő, gondott og okozni, ugyanígy jártam két GTX460-al. Alacsonyabb felbontáson repültek a játékok, de nagy felbontáson, ami a lényeg lett volna, sajnos elvérzett.
A hűtés pedig még tuninghűtőkkel is nagyon nehézkes, szvsz nem érdemes belekezdened.
Új hozzászólás Aktív témák
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest