- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz IMIIKE1998 #52200 üzenetére
Nem a vram mérete a lényeg.
ők lennének azok?:[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
fauv
őstag
köszi, én a Gigabyte GTX 960 Dual Fan Windforce-OC-2GB , vagy a egy ASUS R9 290 ref -es között gondolkodtam, tehát a 960 az nem ref kártya.
A többi kollégáknak köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Fapomogacs
tag
válasz IMIIKE1998 #52203 üzenetére
AMD ref. 290-re rárakható a 290x bios-a és oldja a letiltott shadereket, textúrázókat.
Kapsz egy teljes értékű 290X-et, persze nem árt ha gyári ref. helyett komolyabb hűtővel használod.
A ref. hűtője ua. mind a 2-nek.
A ref. is használható, tény hogy melegszik és nem éppen hangtalan.§§ A pénzt sokszor el lehet játszani, a becsületet csak egyszer. §§
-
MK VII
veterán
válasz Pepe78 #52205 üzenetére
Azért egy rávaló hűtő igencsak 20k magasságában van rá szóval kb tök ott lenne mintha venne egy 290x-et és akkor nem kell mókolgatni meg hűtőt cserélgetni meg ilyesmi ráadásul 60k-t szán rá nem 80-at.
Valóban gyengébb a GTX960, de hűvös, kevesebbet fogyaszt és kussba van.
Ha nem ref lenne a 290 akkor teljes mértékben az mellett voksolnék.. -
-
fauv
őstag
Köszi a válaszokat, asszem a ref kártya a részemről elfelejtve.
-
DeathAdder
veterán
válasz MK VII #52195 üzenetére
+ trancemusic
Köszi hogy megosztottátok véleményeteket
Azt mondja ad egy nap próbagarit is rá, és garantálja hogy a kártya jól működik, csak hát az egyik ventilátor nem működik rajta.
Kérdés hogyha megveszem, akkor terveznem kell-e ha egy másik hűtő megvásárlását, vagy ezt a kártyát egy venti is szépen tudja majd hűteni egy szellős házban?
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz DeathAdder #52209 üzenetére
Jól szellőző házban esélyes, hogy semmi gondod nem lesz vele egy ventivel sem viszont, ha a későbbiekben tennél rá egy új hűtést akkor 16 ezer körül kell számolnod vele. Vagy aprón vadászol rá egyet olcsóbban.
Ha valóban megveszed akkor azt az 1 nap próbanapodra próbálj meg szabit kivenni, hogy tesztelhesd mindenhogy a kártyát, mert, ha esetleg tényleg valami más hibája is van és utána jön ki akkor jogosan mondhatja, hogy nem veszi vissza. Illetve nem is értem ezt az 1 napot. Nekem ez is picit gyanús. 3 napot minimum szoktak adni.. Hacsak nem arra játszik tényleg, hogy egy nap alatt nem veszed észre az esetleges plusz hibát..
Mindegy.. Ezek már csak gondolatok amik felmerülnek bennem, hogy, ha egy tökéletesen működő kártyát ad el akkor miért nem tud rá több nap garit vállalni..[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz DeathAdder #52209 üzenetére
Hűtőcserés!
Egy ventivel benntreked a hő az egyik oldalon, a hőcső átforrósodik, vagy a Vrm sül meg, vagy a memória a tuloldalt.
770-em van...[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz MK VII #52210 üzenetére
Ez az 1 nap az én hibám, ugyanis én kérdeztem hogy ad-e egy nap visszavásárlós próbagarit, azt mondta igen ad.
Gondoltam egy fél nap tesztelés után (heaven, crysis3 etc..) ha problémás akkor az már megmutatkozik?
Egész délután + este lesz időm egyébként tesztelni a hét bármelyik napján
Ha meg jó, akkor keresek aprón valami hűtőt rá, de alszom erre az üzletre még egyet azért.
-
MK VII
veterán
válasz DeathAdder #52212 üzenetére
Láttam én már cseresznyefán piros zoknis elefántot..
7870-ket árultak többet amik az első pillanatban jók voltak aztán ahogy jobban terhelve voltak már előjött rajtuk a probléma.. Sokan estek sajnos ebbe bele.. Még itt a topikban is van nem egy ember aki azért irt, mert valszeg átverték és rossz kártyát kapott..
Mindenképp aludj rá egyet..
-
MK VII
veterán
válasz Pepe78 #52214 üzenetére
Igen.. Teljesen igazat adok.. Ez nem vitás, de az ő helyzetébe gondolj bele... Megveszi aztán hangos lesz neki a ref hűtés és zavarja akkor megint költhet a kártyára minimum 15-18 ezret és nem az a keret..
Szóval az ő szemszögéből, ha elég neki a 960 teljesítménye akkor bent tud maradni a keretbe is és azért nem rossz kártya az sem. FullHD-val szépen elboldogul. A konfigja meg tökéletesen meghatja.. Ráadásul még húzni is tud rajta...[ Szerkesztve ]
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem! Van olyan progi ami asus gtx680 top ventit passzívra teszi? Éjszakai torrentnél halkabb lenne! Jelenleg 20%/1080rpm/ a minimum, 24fok és afterburner sem veszi lejjebb.
-
norbert1998
nagyúr
válasz betyar1974 #52217 üzenetére
annál lejjebb nem fog menni, csak ha kapcsolót monyákolsz rá és kikapcsolod estére.
-
betyar1974
senior tag
válasz norbert1998 #52218 üzenetére
Hát akkor nincs mit tenni, így marad! Én még az órajeleket sem babrálom, az afterburner is csak azért van fent, hogy 60fok-nál 100%-on pörögjön a venti. Persze 53foknál még nem volt feljebb/far cry 4 high-on/! Ezzel szeretnék hosszú életet a szeretett kártyámnak!
Köszi a segítséget!
További szép napot! -
nonsen5e
addikt
válasz betyar1974 #52219 üzenetére
Hang szempontjából kicsit túlzásnak tartom a 60°C-on a 100%-os ventillátort, amíg nem megy a kártya tartósan 80 fölé, az simán a teljesen jó kategóriában van.
Előbb vájnám ki a fülemet, mint, hogy azt kelljen hallgatnom, de kár nem keletkezik a hangtól, ha neked úgy tetszik, akkor használd egészséggel.D4: hunPH, nonsense#2596
-
betyar1974
senior tag
válasz nonsen5e #52220 üzenetére
Fülessel játszom! /Ez volt a vicc/
EZ A KOMOLY:
60fok/100%:biztonság!
50-53fok/55-60% az említett max. játék közben!
A kérdésem azért volt, mert a proci ai suite 3 programmal 35fok-ig passzív és az említett játéknál is, 'csak néha indul meg'! Azt hittem a vga-ra is van hasonló.
Lehet, hogy eltúlzom az óvatosságot, de próbálom megbecsülni. -
nonsen5e
addikt
válasz betyar1974 #52221 üzenetére
Azért nincs hasonló, hogy most el tudják adni "új szolgáltatásként" a legújabb kártyákon ezt a funkciót.
Feltalálta az Asus Strix néven a spanyolviaszt, aztán már szinte minden gyártó ezt használja.[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz betyar1974 #52223 üzenetére
A biosban kell mókolni, ott kell lejjebb állítani.
[ Szerkesztve ]
-
eszement24
aktív tag
Sziasztok csak egy gyors kérdés. Találtam egy pny gtx 670es vga-t jó áron, viszont ezt a gyártót nem ismerem. Én kb az asus-gigabyte-evga trióban hiszek. Mennyire rosszak a vélemények róla? Zotacal már égettem meg magam Gainwardból is voltak rosszabb szériák..
köszi a választ
-
Pepe78
őstag
válasz eszement24 #52225 üzenetére
Járt már nálam 2-3 kártya a gyártótól és semmi rosszat nem tapasztaltam.
Azt nem tudjuk, hogy referencia hűtéses VGA ról van-e szó, mert abban esetben pl csak a levonó más minden kártyán. Ezt leszámítva mind ugyanaz... -
betyar1974
senior tag
válasz B.Á.L.!.N.T #52224 üzenetére
Köszi, hogy megpróbáltál segíteni, de sajnos nincs változás, vagy csak nekem nem megy.
20% és kész! -
M3lakH
tag
válasz MaCS_70 #52227 üzenetére
Ezt amúgy sosem értettem, hogy régi konfigal miért kell erőltetni a pár hónapos OP rendszert(még egy újjal is necc, hogy nem teljes a terméktámogatás)....
Használtból olcsón határeset hogy lesz-e, újból a legalapabb elvileg egy nagyon erős Talán.Amúgy win 7-8 as drivert meg kell próbálni ráerőltetni, felteszed aztán manuálisan beadod neki az Nvidia mappát, hátha. Vagy hanyagolni kell a win10-et még egy ideig, amíg lesz hozzá rendes driver mindenhez, plusz SP-k
-
MK VII
veterán
válasz betyar1974 #52228 üzenetére
Gondolom az alaplapi bios-ban turkáltál..
Nem arra gondolt a kolléga. A VGA bios vezérli a ventiket.. A VGA bios-át kellene módosítanod, hogy ne pörögjenek viszont azt csak nagyon körültekintően lehet végezni, mert haza is lehet vágni a VGA-t..
Az újabb kártyánál mint pl a 960 már gyárilag úgy van írva a bios, hogy idle-ben illetve egy bizonyos hőfokig be sem kapcsolnak..
A Te kártyádnál nem nagyon tudsz mit tenni illetve csak azt amit norbert1998 tanácsolt, hogy egy kapcsolót iktatsz be a ventik elé és lekapcsolod őket. Vagy még annyi, hogy mindig lehúzod a venti csatlakozót a kártyáról.Nekem a HD6950-em hangoskodott és egy időben állandóan be raktam a lapba, ha éppen játszani akartam illetve kivettem amikor nem. Csak féltettem a lapot (nem volt olcsó ), hogy kikopik a PCI-e sin és így inkább egy határozott mozdulattal kukáztam a gyári ventiket..
-
betyar1974
senior tag
válasz MK VII #52230 üzenetére
Szia. Problémám: Nálam vidéken/csönge/ max.2MB invitel van sajnos/2015-ben/! Sokáig tart visszatöltenem és ezért menetném éjjel is a torrentem. Alapon a gépem 45w-ot fogyaszt, így mehetne éjjel is, ha a ventit passzívra tudnám tenni.
Szabadidőmben játszok is, így kell bele a kártya mindenképp!
Ki-be kártya: sajnálnám a lapom, ha rámenne.
Vga bios: Elromlik a kari? Már le is tettem róla!!!
Kapcsoló: Házam oldalai mindig fent vannak és a vga legyen eredeti.
Köszönöm a részletes választ és a segítséget!
Most már tisztán látom, hogy ne gondolkozzak ezen, marad így! -
Pepe78
őstag
válasz betyar1974 #52231 üzenetére
Van még egy megoldás.
Veszel egy ilyesmi gépet csak töltögetni.
Szerintem érdemes átgondolni.. -
MK VII
veterán
válasz Pepe78 #52232 üzenetére
Vagy egy Raspbery Pi 2-t
-
shootme2
aktív tag
válasz betyar1974 #52231 üzenetére
Lehet kapni ventilátor hosszabbító kábelt. Veszel egy ilyet (ha nem ilyen a csatija akkor olyat amilyen neked kell) a hosszabbító sárga vezetékét elvágod hozzátoldasz némi vezetéket és egy kapcsolót és innentől odahelyezed a kapcsolót házon kívül amíg a betoldott vezeték elér. Így fent lehet a ház oldala és a kártya is eredeti maradt.
-
DeathAdder
veterán
Miért van a gtx770 TF -nek két 8 pines tápcsatlakozója?
Emlékszem még a régi 480-am ami kimondottan éhes jószág volt is beérte 8+6 -al
Nem mintha tudnék ezen változtatni, csak érdekelne
[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
válasz DeathAdder #52236 üzenetére
Mert 230 wattos hasonlóan mint a 480
-
shteer
titán
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
nem találtam külön IGP-s topicot, ezért remélem tudtok nekem segíteni.
van egy intel HD4400-es IGP-m (i3-4170) és a monitor mellett van egy HDMI-n összekötött FHD TV is kiterjesztett képernyőként.Az mitől lehet, hogy a FHD TV-n a kép mérete nem pixel arányos, vagyis me, a teljes képernyőt fedi le a kivetített kép, hanem két oldalt, illetve alul, felül marad egy-egy sáv, ahova nem jut kép.
Az Intel grafikus tulajdonság menüben megtaláltam ahol tudom változtatni a kiterjesztett FHD TV méretét, viszont ott csak százalékosan tudom változtatni függőleges, illetve vízszintes irányba, de még az is játszik, hogy a kép nem központos, tehát balra és alulra el van tolva. Tehát ha az egyik oldalra belövöm a méretet, akkor a másik oldalt már túlmentem, vagy még mindig marad egy kis fekete sáv.
Remélem érthetően leírtam.............
Vélemény, ötlet?
Köszi
-
M3lakH
tag
válasz Pityke78 #52245 üzenetére
Nekem spec ilyesmire a TV-n kellet a "HDMI túlpásztázást" bekapcsolni, így nagyon minimálisan kilóg a kép. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy a FHD TV panele pontosan milyen felbontású. Például nekem a 720p-s TV-m panele valójában 1024x768 (leírás szerint), de mégis a 720p/1080p-s ráküldött felbontáson érzi jól magát, azt leszámítva, hogy kilóg pár pixel, ahol amúgy sok érdekes dolog nem történik
-
M3lakH
tag
válasz Pityke78 #52247 üzenetére
Akkor viszont nem tudom, lehet hogy ez egy ilyen "IGP Shit"... Én dedikált karit használtam mindig, és nem volt gond semelyik kártyával.. Esetleg talán kipróbálhatod, hogy mi van ha csak 720 at adsz neki, teszt kedvéért(ha eddig nem tetted volna). A gép felismeri amúgy a TV-t pontosan, vagy csak valami digitális kijelzőnek írja? TV típusával lehetne neten keresgélni, hátha másnak is volt ilyen gondja.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz M3lakH #52229 üzenetére
Nem értem, hogy mit nem értesz.
A meglevő és hibátlanul működő gépemet szeretném továbbhasználni. Erőltetés nélkül.
Erősebb hardverre nincs szükségem, másik két gépen még régebbi komponensekre is simán felment a Windows 10 -- miért ne kérdezhetném meg, hogy az Nvidia 7600-zal vajon mi a helyzet?Ezeket a kártyákat anno újonnan vásároltam valamivel 10e forint alatt, gondoltam, ez ma sem lehetetlen igény.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Lenry
félisten
mivel szoktak manapság VGA-t tuningolni?
tesztjelleggel vissza szeretném venni a VGA-m órajelét egy kicsit, hogy lássam, hogy HW hiba okozza TDR-eket, vagy NVIDIA-ék voltak képtelenek megtanulni normális drivert írni...Win10 x64 + GF760GTX
bár idle-ben is csinálja, nem csak terhelés alatt(#52249) MaCS_70 7900GTO-s gépre tettem fel a hétvégén, Win8-as (nem 8.1) driver gond nélkül fölment rá és hibátlanul működik vele.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs