- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PsycHo88
senior tag
Most jobb lett, ki takarítottam ! és nincs kint 40 fok
Most egészen halk a kártya 1 óra GTA után is ! ilyen volt amikor meg vettem .
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Pepe78
őstag
válasz MK VII #51803 üzenetére
Ha még a gyári paszta van rajta akkor nem ajánlott.
MX-2, MX-4 amit tartok itthon és több alkalommal is jártam már úgy , hogy abszolút nem lett jobb mint a gyári pasztával.Érdemes megnézni tesztekben, hogy mennyi az ideális hőfok a terhelés alatt és ha passzol akkor felesleges elgonolkodni is rajta.
-
PsycHo88
senior tag
Gyári paszta van rajta még nem volt szétszedve ! Nem is nagyon szeretném .
Most nagyon jó ! egyáltalán nem hangos ! , Mondanátok olyan progit amivel tudom monitorozni játék közben a hőfokot illetve vram stb.. ?
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok adott egy radon r7 250-es kártya ami piros képet vág be játék közben.Játszok vele egy kicsit majd kifagy a játék és piros lesz a kép.Mit lehetne tenni?
-
Pepe78
őstag
válasz perfegor17 #51808 üzenetére
Nem hangzik valami jól.
Nem egy melegedős fajta és nem is őskori lelet..
Ha még garanciális akkor javasolt a bolt megkeresése.Maximum egy driver uninstall majd a legújabb driver telepítése ami még önerőből megpróbálható bár számomra ez vagy a Gpu vagy a Ram hibájára utal
-
PsycHo88
senior tag
Nekem is volt ilyen egy vadi új sapp 7870el először azt mondták driver hiba , próbáltam fel rakni hozzá más drivert ! Nem volt jó úgy sem . Vissza vittem az aquába azt mondták ram hibás :/ ki cseréltem egy 660ra ami már nincs meg .
-
PsycHo88
senior tag
Na pont ezért is vagyok Nvidia párti nem kell szórakozni a driverrel !
perfegor17 ha van lehetőséged akkor cseréld ki nvidiára !
[ Szerkesztve ]
-
Pepe78
őstag
válasz perfegor17 #51811 üzenetére
Akkor hajrá.
Próbáld meg egy régebbivel hátha, bár én nem hiszek az ilyen megoldásokban. -
dragonfx
veterán
válasz Pepe78 #51819 üzenetére
aha olcsó használt kéne olyan 8-10e.értkiderült mégsem olyna kicsia tápja 500as szóval akkor mehet jobb is.
de a gts450 az tápcsatis ugye?
amit a kolléga írt gtx650 az tudom nem.
gt430as írtam eddig az árban benne van de a 730ast megnézem mindjárt.update: hát a gtx650 meg a gt730 az inkább 15-18 környéke.
a gt430 jó lenne de az 128bites?[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
maxxenergie
senior tag
Szisztok!
Eddig nem használtam IGP de most asszony gépéből kivettem a jö öreg 5770-et mert gondoltam, hogy filmnézésre elég lenne a I5 2390T 1155-ös proci IGP-je/Intel® HD Graphics 2000/ is.
Abban kérnék segítséget, hogy miért van az, hogy HD felbontásban, az a sorozat amit néz /felirattal KMP playerrel/ szaggat késik a kép a felirathoz képest, de a kép is nagyon lassú LÁTHATÓAN.
Visszaraktam az 5770-et úgy hibátlanul megy, illetve másik gépen is eddig nem volt gond vele.5770-driverét leszedtem, kiszedtem a karit is, és érdekes pl : Youtube videónál, egyéb filmnél nincs probléma.
Már próbáltam BIOS-ban is mivel 4 GB RAM van a gépben letiltani, hogy az IGP csak 512 MB kapjon, majd növeltem is 1024-re illetve automatára, de a jelenség nem szűnt meg
Próbáltam 8 GB rammal is gondoltam kevés neki a 4 GB el is vesz az IGP, de így sem változott semmi...
Valaki tudna segíteni, mit nézzek meg mit kéne állítani, ja amúgy WIN8.1 64 bit van fent és a LAP ha fontos egy ITX ASROCK B75M
ELŐRE IS KSÖZÖNÖM A SEGÍTSÉGET !
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
SP4C3
veterán
válasz maxxenergie #51832 üzenetére
IGP... Az integrált grafika ilyen. :S
Bőven elég neki 256Mb ram is filmezéshez! Sőőt még 128 is!
GPU-z ha felismeri akkor tolj egy screenshotot!
Használj VLC-t, ha azon is szaggat, akkor ennyit tud, de szerintem ott a playerrel lesz a gond, mivel nem is webes felület...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
maxxenergie
senior tag
Szia!
OK köszi majd este leszek otthon akkor tolok egyet képet róla, de ne már filmet nem lehet rajta nézni, nem játszani akarok vele. FULL HD monitorom van kipróbálom VLC playerrel is hátha ...
Ezt nem értem : mivel nem is webes felület... ??Ha van más ötlet szívesen hallgatom aki tud segíteni, estig nem tudom megnézni, ha meg már nekiesek újra akkor megnézek minden ötletet, tényleg kevés lenne IGP erre
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz maxxenergie #51834 üzenetére
Simán vinnie kell annak az IGP-nek a fullHD filmet szóval amit a kolléga írt szerintem is lejátszóval lesz gond..
VLC-vel próbáld meg illetve frissítsd az Intel grafikus vezérlő drivert![ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz maxxenergie #51834 üzenetére
Nem webes felület azaz nem flash-playeres és nem HTML5-ös lejátszó zabálja meg.
Szóval ha neten nézte volna, akkor még megérteném, hogy szaggat, mert ez a lowphase html5 egyszerűen kinyírja a procit Az újabb flashplayerek szintén. Szóval erre hivatkoztam volna, ha neten filmezett volna... De aztmondtad, hogy youtube-on ment a HD szépen? Indíts el egy yuthbob videót (lehetőleg flash player-rel játsza le) ott jobblcik a videóra => stats for nerds és kimutatja az FPS-t és a droppot is (hányszor esett le az FPS, azaz hányszor szaggatot be. ). Meglepő eredményeket lehet kapniSzóval youtube HD teszt: OK => az IGP-nek bírnia kell a HD filmeket 100% (ha youtube-on ment, akkor offline még könnyeben kell, hogy menyjen)
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
maxxenergie
senior tag
válasz MK VII #51835 üzenetére
Szia!
Köszi neked is a választ, próbáltam frissíteni a drivert Eszközkezelő / illesztőprogram keresés vagy vmi hasonló majd WEBES felületen keresés de vagy 30 percig csak keresett de nem történt semmi ....
Lejátszót megnézem akkor másikkal mit mutat van még vmi jó amikönnyen kezelei a feliratokat stb.. és ajánlott KMP playeren kívül ??
(#51836) SP4C3 :
Na hazamegyek megnézem de eddig nem volt gond vele, csak most hogy lehúztam alóla az 5770-et
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz maxxenergie #51837 üzenetére
Ezt töltsd le és ezzel frissítsd az Intel drivert!
VLC mindenre tökéletes lejátszó! Kezeli a feliratokat.. Tud mindent.. Én semmi mást nem használok.. -
dragonfx
veterán
válasz Vakegérke #51830 üzenetére
skacok totál mind1 ati vagy nv a teljesitmény is mind1.
mükődjön.
fentebb írtam egy e6750 proci mellé menne ddr2 ramos gépbe a srác nem akar játszani csak bele bele nézni esetleg ilyen most wanted vagy ilyesmi.
ami számít==olcsó legyen minnél inkább és max vasárnapig kéne...
lehet 5e.s is.
most egy gt 630at néztem."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
pinnacle
nagyúr
válasz maxxenergie #51839 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
válasz maxxenergie #51844 üzenetére
Idáig nem is néztem, mert csak a kamera felvételek, dátum ki-be kapcsolására használtam, de tudja azt is.
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Van egy Asus R7 250X 1GB DDR5 típusú videókártyám, amin lecseréltem a gyári ventit, mert felment terhelés alatt a hőfok 75-77 fokra. Soknak ítéltem, ezért beújítottam egy Accelero mono plus-al. A gyári kb. 7 cm-es venti, ez 12 cm-es.
A gondom elég fura. A hőfokok egyébként nagyon jók. Legnagyobb melegben sem ment fel 52 fok felé. Csak ajánlani tudom ezt a fajta hűtési módot.
Na szóval, a jelenség:Alap eset, hogy alig pörög a vent, még a az ilyen diagnosztizáló programok sem tudják mérni a fordulatot. Néha bekapcsoláskor elkezd max-on pörögni a ventilátor 1500-as fordulattal. Ezt csak vagy újraindítással vagy a win-ben a catalyst-al tudom csendesebbre fogni. (catalyst-ben engedélyezem a kézi ventilátor szabályzást, majd leviszem 0-ra. Ekkor általában elcsendesül, visszaveszi a forulatot.) Van olyan eset is, amikor csak netezek vagy filmet nézek, egyszeriben csak megint max-on kezdi pörgetni a ventilátort.
Mi lehet a baj szerintetek? A gyári venti 7 cm körüli, ez meg 12 cm. Van ezzel kapcsolatos összefüggés szerintetek? A gyári ventit egyébként jól szabályozza.
ötletetek előre is köszönöm!
-
SP4C3
veterán
válasz Tiby_83 #51846 üzenetére
Emelkedik a hőfok, emelkedik a fordulat. Ezt magának kellene szabályoznia. Próbálkozz speedfan-val, ha a kártya biosa nem tudja helyesen szabályozni a fordulatot. Kézzel nem jó leállítani, mert túlmelegedhet. Valószínűleg nem hiába pörgeti a lapátokat, hanem azért mert melege van. 1500rpm az nem túl sok.
-
Tiby_83
tag
-
MK VII
veterán
válasz Tiby_83 #51846 üzenetére
Üdv.
Az új hűtés csatlakozóját a gyári csatlakozóra dugtad? Valószínűleg ahogy a kolléga is mondja, a kártya nem tudja vezérelni rendesen az új hűtést. Dugd egy alaplapi venticsatlakozóra a hűtést és speedfannal szabályozd illetve speedfanon belül állítsd azt a venti csatlakozót a kártya hőmérsékletéhez. Az majd szépen vezérli és terhelés hatására nagyobb fordulatra kapcsol. -
vaakuum
addikt
Nvidia kártyánál a gpu-z által mutatott paraméterekkel kapcsolatos lenne ak érdésem (bocsánat, de nem értem a rendszerét):
Mi a különbség a bal alsó sarokban egymás alatt lévő GPU Clock és a Default Clock között? Ráadásul nekem úgy tűnik, hogy mindkettőhöz tartozik egy boost érték is ugyan ezen sorok végén a memória frekvenciák után . Mitől függ, hogy a kártyánál melyik paraméter az aktuális, hogy éppen mennyin megy a kártya procija? Kézzel lehet választani a 4 paraméter között? Vagy valami automatika dönt? Ha automatika, akkor mi alapján?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest