- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ditoo0225
aktív tag
válasz Balathruin #52451 üzenetére
Sajnos egy program se talál semmit. Egyedül a Junkware Removal Tool segít, mert ha azt lefuttatom abbahagyja. De csak átmenetileg, aztán random elkezdi megint csinálni :S
-
xNAGOYAx
tag
Sziasztok ! Remélem nem baj ,hogy itt teszem fel ezt a kérdést igazából sok topikot megnézegettem ,de nem találtam hasonlót ahol feltehetném ezt a kérdést. Szóval az érdekelne, hogy van e ara lehetőség, hogy egy amd és egy nvidia kártya egyszerre legyen a gépben. Természetesen nem egyszerre lenne használva gondolok itt arra ,hogy mondjuk valami program megkérdezni vagy kiválasztom, hogy melyik grafikus kártyát szeretném az adott program futtatásához használni.
Jelenleg ezzel rendelkezem:
- asrock h97m pro4 alaplap
- i7 4790 proci
- asus strix gtx 980
- 1Tb winyő + 120Gb ssd
- fsp raider 550W 80+ táp
- 8gb ramSzóval érdekelne ,hogy ezt lehet e programmal szabályozni vagy ami még eszembe jutott , hogy veszek egy másik ssd-t arra is felteszem az oprendszert és akkor a vga-k külön rendszert használnának és csak a kábelt dugdosom át. Ez mennyire járható út? A másik hogy a 2 vga-nak elég lenne az fsp 550W es tápom vagy csak nagyon nyögvenyelősen?
Előre is köszönöm a válaszokat !
További szép napot Nagoya !
-
Ditoo0225
aktív tag
válasz B.Á.L.!.N.T #52453 üzenetére
Format C lesz mert nincs semmilyen fájl ami használná a VGA-t és semmi nem talál semmilyen kártevőt.
-
szg88
őstag
Üdv. Nem tudom lehet e itt hibával kapcsolatos kérdést feltenni, de megpróbálom hátha
Februárban vásárolt Msi gtx 750 videókártyás problémám lenne. Pár hete egyszer eljátszotta, hogy gép indításkor nem akarta elindítani a monitort, beadni a képet. Akkor próbából átdugtam a kábelt az alaplapi videókártyára és azzal ment. Ezután visszatettem a 750-es kártyára és elindult vele a kép. De úgy tünt, hogy sem a monitor beállító program (Samsung monitor- magic tune premium, nem indul el hiába telepítettem újra) sem az nvidia experience nem akar működni (nem akar csatlakozni a szerverhez, nem frissít). Tegnap estig jó is volt, vagyis kép volt a kártyáról, ma reggel viszont megint nem jelenik meg a kép. Most is próbáltam átdugni, az alaplapi kártyáról megy, a 750-ről nem. De már abszolút nem megy, hiába csatlakoztattam oda vissza. Kérdés, hogy vajon egy Win ujratelepítés esetleg megoldja, vagy a kártya adta be a kulcsot. Égett szaga nincs, a venti is megy rajta. Köszi a válaszokat előre is. -
szg88
őstag
válasz Balathruin #52457 üzenetére
És ez, hogy nem érzékeli ez mitől lehet? Eddig nem volt vele ilyen gond. Majd valahogy megpróbálom másik gépben is, ha valakinél tudom.
-
Attila2011
aktív tag
Üdv!
A "sima" azonnali kérdések topikból jövök, mert úgy fest, hogy a videokártyámmal van baj. Leírom a már ott írtakt is.
Szóval. Reggel bekapcsoltam a gépet, majd több játékból is belépés után kidobott, vagy kifagyott még betöltés előtt. EGyiknél a következő hibát írta ki: Game error 105: Could not initialize Direct3D. Please ensure you have DirectX 9.0c [Dec 2005] installed. [105]. Illetve még egy hosszút is, de arra már nem emlékszem, csak javasolta többek között, hogy más felbontást/színvalamit állítsak be.
Akkor nem volt már időm vele foglalkozni, ezért lekapcsoltam. Délután próbáltam újra, adott játékot újra tettem, viszont a hiba továbbra is fenn állt. Ezért frissítettem drivert is, de nem javult. Sőt a kép is elkezdett furán csíkozódni, akár az asztalon vagy böngészőben:Kipróbáltam egy másik hdd-n lévő win7-es rendszerrel (alap rendszer ssd-n van és win8.1), ott is jelentkezett ugyan ez a hiba. Majd egyre rosszabb lett, végül bejelentkezni sem tudtam a rendszerben, win logo után kifagyott.
Jelenleg csökkentett módban futtatom a rendszert, így "megfelelően" működik. Előbb teljesen kipucoltam a vga drivert, utána ment 'rendes" módban is. Megpróbáltam drivert újra tenni, megint előjött a hiba. Most valamiért nem tudom drivert teljesen kiszedni...
Amit még próbáltam; kipucoltam gépet, kiszedtem vga-t, majd újra visszatettem. Másik topikban javasoltak újrapasztázást, de azt így kapásból nem tudtam megcsinálni (bár nem is tudom pontosan hogy kell). Javasolták, hogy indítsak el egy Linux-t pendrive-ról, egy ubuntut választottam, ami sikeresen el is indult, nem tudom továbbiakban mit kellene vele tesztelnem, 1-2 youtube videot indítottam csak el, azok mentek.
Videokártyám egy Gigabyte gtx 460-as.
Remélem nem hagytam ki semmi részletet, a válaszokat előre is köszönöm!
-
Csacse
tag
Sziasztok!
Van jelentősége annak hogy egy vga kártyát pci-e 3.0 16x vagy 8x-es buszba teszek?
ha igen mi?Köszönöm a választ
Üdv Józsi -
bobalazs
nagyúr
válasz Csacse #52461 üzenetére
Nem feltétlen venni észre hogy x8 vagy x16-on megy a masina.
Referencia. -
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Csak a kíványcsiság miatt kérdezném, az miért, hogy van 2 FullHD-s eszközöm, az egyik egy TV (Samsung) a másik egy monitor (BenQ) és a mintoron hibátlan a kép, a TV-n pedig kilóg minden irányba?
A vidókártya beállításoknál betudom állítani, hogy elférjen ami szép és jó, de egy idő után, néhány sávban kihalványodik alig látható módon a kép. Most jön a csavar. Mivel a monitorra van kötve a HDMI és a TV-re pedig a videokártya DVI-ról van HDMI-re alaktva, gondoltam itt lehet valami gond így a videokártya D-Sub-ról kötöttem a TV D-Sub-jára. Így viszont tökéletes éles a kép és azonnal megfelelő a méret. (Átalakító nélkül is ugyan ez a hiba)
Ha a monitort kötöttem DVI->HDMI móddal az tökéletesen múködött. A TV-nél próbálatam másik csatlakozót, beállításokat és mindnél kijön de a D-Sub-nál nem.
Bátyám tegnap vett egy GTX 750 kártyát és az ő Samsung monitorjánál detó ugyan ez van ha szimplán HDMI-vel szeretné használni.
További furcsaság, hogy ha egy beltéri egységről nézünk digitális TV műsort a monitoron vagy TV-n HDMI kábelen, azzal semmi gond, valamint az XBox is tökéletesen megy mind két eszközön hibátlan képpel.
A hibát nem tudtam jól kivehetően lefényképezni, a képet pedig át tudtam méretezni, csak kíványcsi vagyok ti mit modndotok rá...
Ez valami Samsung betegség?Báttyám a monitorját 2009-ben én a TV-met 2010-ben vettem, ha ez jelent valamit.
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
Valdish
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha belépek pl egy játékba akkor elkezd ciripelni.. sercegni.. a videókártya.
Ritkán elmegy a kép, balfelésőbe lila pixelek, máshol szürke.
Kb 2 hete kezdte, 1 éves a kártya.ATI 6770 1GB DDR5-ről van szó.
Mitől lehetséges ?
Köszönöm a választ.
Üdv.
-
szg88
őstag
válasz Balathruin #52459 üzenetére
Köszi.
-
Alister71
nagyúr
válasz Attila2011 #52460 üzenetére
Az a vga a végsőket rugdossa, valamelyik ram forrasztása elrepedt.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz Attila2011 #52469 üzenetére
A melegedés - visszahűlés következtében a forrasztások egy idő után elfáradnak, elrepedhetnek.
Igen a 6 év azért már így is nagy idő a mai hardvereknek.Alister from Hell
-
-
Balathruin
veterán
válasz Attila2011 #52471 üzenetére
Mielőtt berakod az újat töröld a régi driverét teljesen.
-
Attila2011
aktív tag
válasz Balathruin #52473 üzenetére
Amennyit tudtam töröltem, de csökkentett módban nem engedett 1-2 komponenst, máshogy pedig nem indul el a rendszer.
Lehet akkor r. újratelepítés lesz belőle -
Alister71
nagyúr
válasz Attila2011 #52471 üzenetére
Nem lesz semmi gond, simán felismeri az újat. Ha nv-ről nv-re váltasz a drivert se muszáj törölni, netről úgyis frissíteni fogja.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
dnsgaby
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy, a 680 Gtx párosítható e Quadro -val egy PC-ben,..... és ha igen melyikkel ?
>>>> ..Adobe Premier-t, Photoshop-t és After Effekts-t használok, kitudnám e használni Gtx+Quadro párost ezekkel a programokkal vagy elegendő csak a 680 Gtx ?
[ Szerkesztve ]
Adobe Premiere
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdés volna hogy ugye sli/cf rendszer esetén a lassú karira áll be a másik is...+ ugye a vram nem adódik össze. Vram is az esetleg kevesebbel rendelkezőhöz igazodik?
Tehát 2db Gtx580 esetében ha az egyik esetleg ritka 3gb-t lenne a másik egy sima mezei 1.5es akkor a gép 1.5gb-tként nézi mindkettőt?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz B.Á.L.!.N.T #52482 üzenetére
Francba...vhol dezsávűm is volt h mintha kérdeztem volna már 1x-2x
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
dannyl
addikt
Van olyan gyártó, amitől ha USA-ból rendelem a VGA-t, akkor Európában (Magyarországon) is tudom gariztatni ?
-
Smiley
addikt
válasz dannyl #52486 üzenetére
Ez annal egy kicsit durvabb...
Advanced RMAÉn mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
gaben22
senior tag
Sziasztok, azon töröm a fejem, hogy újrapasztázom a 7990-es videókártyám (Thermal Grizzly Kryonauttal). Utánanéztem mennyire bonyolult lekapni a hűtést és feltűnt a képeken/videón, hogy a GPU-n nem csak a hűtővel érintkező felületen van paszta, hanem vastagon lelóg, befedi akár az ellenállásokat is. Van ennek bármi funkcionális oka, vagy csak egyszerű hanyagság (vagy tökmindegy, mert úgyse okoz kárt)? Ha újrapasztázom leszedjem a túllógó részt, vagy hagyjam ott ahol van?
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
Smiley
addikt
válasz dannyl #52488 üzenetére
En ezen nem is gondolkoznek, en tuti RMA-val vennem meg a helyedben, amugy meg az ordog soha nem alszik. En par eve figyeltem fel erre a support-ra, amikor hasonlo helyzetben voltam mint Te, amerikabol hoztam egy CO-OP 295 GTX-et, ami 3 evesen meg mindig az eredeti csomagolasaban volt bontatlanul, es csak $100 volt. Azota is tokeletesen megy ez a kartya, most egy haveromnal, valamikor mostanaban jar le az RMA, de ebbol kiindulva ma mar szinte az osszes ceges gepunkben is EVGA GTX van RMA support-al.
Nyers leszek... a kis tokom az aki szarakodna a magyarorszagi kisker garival, itt csak addig vagy fontos nekik amig kifizeted a cuccot lehetoleg kb-ban, aztan ha valami baja lesz akkor meg honapokat kinlodhatdsz vele mire sikerul ervenyesiteni a garit. Nekem volt mar kozel 1 evig elhuzodo garis tortenetem, hat nem kivanom senkinek.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Iginotus
addikt
Mit kell feltegyek egy ATOM ION pároshoz, hogy a HTML5 ös youtubot is tudjam full-HD-ben (Vagy akár csak 720P-ben) akadásmentesen játszani? Jelenleg Firefoxon nem működik.
Plug and Pray... :)
-
uwu
csendes tag
ASUS M5A97 PLUS alaplapban AMD FX 6-Core FX-6100 processzorom van.
Játékra kellene hozzá egy videokártyát választanom.Amiért ide írok az az, hogy alapvetően pcie3.0 csatlakozós kártyákat ajánlottak hozzá, az alaplap csatlakozója meg pcie2.0
Van olyan kategória ami nem használja ki a pcie3 sebességét és a fenti alap+proci optimálisan ki tudja szolgálni?
Milyen kártyát érdemes választani hogy a csatlakozó ne fogja vissza? -
jolti05
őstag
Sziasztok!
Úgy egy hete vásároltam egy GTX960-at, meg vagyok vele elégedve, de akadt egy kis problémám.
Eddig IntelHD 'videokártyát' használtam, mindig pöccre indult a gép, akár bekapcsoltam, akár altatásból vagy hibernálásból ébredt. Viszont amióta bent van egy diszkrét videokártya, azóta rendszeres jelenség, hogy bekapcsolásnál (valamint altatásból/hibernálásból ébresztve) nincs kép... Ilyenkor átdugom a HDMI kábelt az integrált videokártya kimenetbe és lőn világosság. Ezek után újra szoktam indítani a gépet és biosban átállítom Onboardra az alapértelmezett videokártyát, majd mentés, restart, újra bios, visszaállítom PCI-E-re és már működik is minden rendesen.
Olyan, mintha a gép elfelejtené, hogy bent van egy videokártya. Nem értem, nem találkoztam még ilyesmivel.
Tudnátok tanácsot adni, mi lehet a baj?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
flymi
addikt
Üdv!
Van egy HD4870-em, hiányos hűtéssel, hiányzik a venti a bordáról.
Levettem a komplett hűtést, akkor első pillanatra megijedtem, mert úgy láttam elsőre, hogy hiányos/mókolt:Aztán böngésztem kicsit a neten és állítólag ez így rendben van.
Szóval ne aggódjak, csak próbáljam ki, hogy működik-e?
Erről a VGA-ról van szó egyébként:[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
válasz MK VII #52498 üzenetére
Igen először azt hittem, hogy hiányos.
Most meg nem tudom, hogy venti nélkül ki merjem-e próbálni, mert úgy tudom, hogy az Ati kártyái elég forrófejűek és nem hiszem, hogy passzívban eldöcögne... Ráadásul telepítő sincs meg hozzá. OEM darab./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
MK VII
veterán
Venti nélkül semmiképp ne használd.. Forró fejűek a 4870-ek.
Vegyél a számtechboltba egy 92mm-es PWM-es ventit és rögzítsd a bordára.
A csatlakozót pedig dugd rá az alaplapon egy venti csatlakozóra és Speedfan-ban beállítod, hogy za a venti a GPU hőmérséklete alapján szabályozza a fordulatot...
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest