- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
Lazarus911 #34362 üzenetére
Parancssorból (Diskpart) tudod törölni, formatálni a HDD -t, de elvesznek a tartalmak természetesen.
Igen, simán kiveszed áramtalanított állapotban (!), majd BIOS -ban beállítod a megfelelő opciót. Áramtalanítás (táp akku nélkül) után visszahelyezed a merevlemezt és kész. Semmi gond nem lesz, hajrá!
Elképzelhető, hogy a funkciók között reset -elned kell.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Lazarus911 #34359 üzenetére
Visszaolvastam és szerintem itt a hiba. UEFI -be van telepítve a meghajtón lévő rendszer, viszont Bios -ban át van állítva minden opció legacy -re, bezavarja és nem enged belépni. Így egyszerűen átlép minden utasításon ezért nem tudsz telepíteni. Ki kell venni vagy törölni kell a meghajtó tartalmát (MBR), hogy lehetőség adódjon bármire is.
Természetesen ha úgy érzed, akkor inkább szerviz legyen a biztos megoldás.
-
laca891
aktív tag
válasz
Lazarus911 #34354 üzenetére
Esetleg kivenni az elemet is.
Vagy jumprekkel variálni.
Ha rendesen reset-et csinálsz és nem áll vissza alaphelyzetbe, akkor ott más gond is van.
Vidd be egy pc szakihoz és ránéz. Lehet pár perc alatt megjavítja... -
Dell XPS
veterán
válasz
Lazarus911 #34356 üzenetére
Akkor ki kell venni a merevlemezt és úgy megnézni! Egy alsó fedél takarja, amit egy csavar tart.
Leírásod alapján Bios menüben ki van kapcsolva: - Secure Boot, - Fast Boot, - UEFI, így legacy üzemben települni kellene egy "megfelelő" médiának. Milyen rendszer van a meghajtón (GPT)?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Lazarus911 #34354 üzenetére
Igazából elég lenne, próbáld meg.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Lazarus911 #34351 üzenetére
Jártam már így sajnos többször is, de egy reset, + a hdd kivétele megoldotta nekem. Elképzelhető, hogy nálad v.mi komolyabb hiba is felmerült.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Lazarus911 #34342 üzenetére
Meghajtó nélkül próbáltál belépni ?
-
Lazarus911
aktív tag
válasz
Lazarus911 #34341 üzenetére
Közben rájöttem pár dologra.
Tehát a bisoba nem tudok belépni, ezért az uefi-t nem tudom visszakapcsolni csak a cmos van beállítva.. Így bootol pendriveról, de mbr particiós sémát nem enged telepíteni (gpt hibával) de azzal bebootol a pendrive..Ha gpt partíciós sémát hozok létre azzal meg nem bootol be a laptop.Ergo valahogy be kell lépnem a biosba.
Felháborító hogy a saját laptopom biosába nem tudok belépni. -
dugo_
veterán
válasz
Lazarus911 #34338 üzenetére
Itt van a sorstársad a másik topikból:
https://logout.hu/tema/notebook_hibak/keres.php?suser=VitaqoEsetleg te is megpróbálhatod resetelni a biost az elem kivételével:
https://www.youtube.com/watch?v=lvphrUxiU_UMég az is lehet, hogy eddig bírták és ez valami alaplapi hardverhiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest