Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Hosszú évek óta nem követem már annyira ahardver változásokat, de muszáj frissítenem a gépemben a vasat. Szóval előre is bocsi, ha láma a kérdés.
Egy Intel Core i7-12700KF + ASUS TUF GAMING Z790-PRO WIFI az új gépem alapja, mindenféle tuning nélkül. Láttam, hogy ezen az alaplapon a 24 PIN-mellett 2x8 PIN tápellátást lehet neki adni. Nekem egy Chieftec A-80 CTG-750C 750W tápom van, amin természetesen ott van a 24 PIN-es kábel, de pluszban csak 1x8-at tudok adni az alaplapnak. Ez elég lehet? Vagy mindenképp kell tápot is cserélnem?
-
zsolthee
senior tag
válasz jim bcs #35399 üzenetére
Bocs, nem jó helyről linkeltem. Egy erre járó moderátor javítaná ha megkérem?
Szóval ez lenne az[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
A gépemben úgy néz ki megadta magát az alaplap (Maximus V Formula). Egyenlőre csak sejtem, hogy az lehet a ludas, mert a következőt csinálja:
Tegnap még jól működött, ma reggel viszont bekapcsolás után nem volt kép. Az alaplapon a 62-es kód után megjelenik a 03-as majd pár mp múlva leáll a gép majd megint elindul. Persze eközben kép nuku, monitor nem kap jelet.
Próbáltam úgy, hogy egy másik táppal, másik RAM-mal és alaplapi VGA-val, de semmi. Ugyan az a jelenség. Se HDD se a gyári WiFi-je nincs benne.
Tudtok esetleg ötletet adni, hogy mit próbáljak még ki? Nincs kedvem hetekig várni a szervizre. -
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
1155-ös hűtő áttehető 1150-es alaplapra? ..barkácsolás nélkül gondoltam.
Egyeznek a CPU rögzítő lyukak távolsága? -
zsolthee
senior tag
válasz spista222 #11647 üzenetére
Felkészültem, és ki is próbáltam. DVI kábellel rögtön ugrik a BIOS többszöri DEL nyomogatásra is. Viszont ha így nagyon gyenge a képminőség. Visszaálltam HDMI-re és frissítettem a BIOS-t is. Nem mondom, hogy ez oldotta meg a problémát, de rájöttemvalamire. Tegnap már nagyon késő voltam és kicsit be is rágtam emiatt ...szóval mostúgy tudom előcsalni a BIOS-t, hogy miután felvillan a monitoron a LED-sor (jelet kap)
csak 1x vagy 2x megnyomom a DEL-t és voilá...
Ha viszont többször nyomogatom bekapcsolás után ezt a fránya billentyűt, akkor a LED-sor felvillanása után egyszerűen kiírja, hogy nincs jel.
Nekem ez magas, de biztos van rá ésszerű magyarázat. (ha valaki tudja, ne fojtsa magába, érdekel a miért ) Lényeg, hogy tudom már a mechanizmust aztán el vagyok így is. Nem lépkedek be minden bekapcsoláskor a biosba. -
zsolthee
senior tag
válasz spista222 #11642 üzenetére
Konkrétan csak egy SSD-t tettem a gépbe a RAID0 tömb helyett. Mondom ha már szétszedem, akkor egy kicsit portalanítok. Kifújtam a VGA-ból a port meg kitisztítottam a szűrőket és a többi ventit. Erre tessék. Nagy nehezen egyszer volt BIOS és át tudtam állítani a disket AHCI-re.
Minden esetre felkészültem. Időközben szereztem DVI kábelt, VGA kábelt és DVI-VGA átalakítót is. Talán még otthon tudok "kukázni" egy bénább videokártyát D-SUB-al. -
zsolthee
senior tag
válasz DonThomasino #11637 üzenetére
OK. Köszi a tippeket. Adok én majd neki $z0p@tást
-
zsolthee
senior tag
válasz DonThomasino #11634 üzenetére
OK. De azt nem értem, hogy miért csak a BIOS-ba való belépéskor csinálja ezt?
VGA ki-be volt már. A resetet még kipróbálom.
Ha DVI-DVI módon kötöm össze akkor látni fogom a post screen-t?[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
A gépem azt csinálja, ha nyomkodom a DEL-t a BIOS-hoz, a monitor azt jelzi vissza egy idő után, hogy nincs jel. És tényleg. Nem csinál semmit, no BIOS. Alaplap Sabertooth 55i, monitor HDMI-n keresztül van összekötve a monitorral ami egy HD6850 Toxic-tól kapja az inputot.
Egyébként frankón bootol, de a BIOS nem akar bejönni. Eddigi próbálkozások alatt 1x 2x sikerült valahogy elcsípni de csak úgy, hogy véletlenszerűen egyszer megnyomtam bootoláskor a DEL-t. De hogy mikor kell, azt nem tudom, mert általában amíg nem indul el a Windows, addig képet sem ad a monitor. Még a PS/2-s klavra gyanakodtam. Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- MSI alaplap
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest