- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
paprobert
őstag
válasz
julius666 #55 üzenetére
Jujj, elnézést, az aszfalt textúra lecserélését(az esetek felében rosszabbra) nem említettem... az mindent megváltoztat...
(a kontrasztot közben felborítja, az autók maszatossá válnak, a fehéregyensúly ugrál az égen, és a fejlesztők büszkék arra, hogy csak ennyi az artifact)Kifejtenéd, hogy miért kellene hasra esni egy végeredményben gagyi GTA modtól? Mert ML alapú?
A látvány számít, és abban harmatgyenge. A HWköltség / látvány arány még rosszabb.Hogy lesz ez nagyságrendekkel jobb?
A technológia fejlődésére példaként itt a Tesla full self driving, ami már 10 éve "kész van" és a tőled idézve nem kell hozzá sok fantázia hogy tényleg jól működjön.
(Ezzel szemben a pályás sáv- távolságtartáson kívül a legtöbb ember kikapcsolja, mert 30 kilométerenként vagy idegesítő hülyeségeket csinál, vagy meg akarja ölni a sofőrt.)Ugyancsak nem kellett hozzá sok fantázia elképzelni, ahogy munkanélkülivé válnak a fordítók a Google Translate nagy ML funkciófrissítésekor ~10 éve, ami nagyon impresszív volt megjelenésekor.
A fordítók köszönik, jól vannak.Sajnos túl könnyű megelőlegezni a korrekt működést, és youtube videókon csámcsomgva várni a csodát.
-
paprobert
őstag
válasz
julius666 #41 üzenetére
Na igen, egy mondatos beböfögésből próbáljuk tippelgetni hogy mire gondolt a szerző. Én mindenesetre leírtam, hogy mit ne várjon.
"Ezt mégis honnan veszed?"
Csak nézd meg alaposan, hogy mit adott a képhez. Felturbózott fények az autókon, és zöldesszürkés közép-európai tonemapping a sárgás kaliforniai helyett.
Abba nem akarok belemenni, hogy ez-e a leginkább hardver- és fejlesztőidő hatékony megoldás a kívánt látvány elérésére, de ez szerintem túl messzire vezet. De érdekes demó, az biztos."Full hamis a dilemma amit felvázolsz."
Szerintem ugyanarról beszélünk. Ahogyan felvázoltad, ugyannak az éremnek a két oldala.
Csak te a sebességnyerést kihasználva extra raszter minőség hozzáadásával képzelted el. Én pedig az eredeti raszter minőségre felhúzott AI utómunka kiterjesztésével.
Mindkettő járható út, de az utóbbira még nincs kézzel fogható implementeció. -
paprobert
őstag
válasz
julius666 #22 üzenetére
Ha elmaszatoljuk az "AI-t használnak majd a grafikához" kifejezés jelentését, akkor könnyen eljuthatunk oda, hogy igazából már 15 éve AI-t használunk a HW Tessellation bemutatása óta, csak nem vettük észre. Ne tegyük.
A példád nem real time, és kb. csak fresnel pingálás és tonemapping réteg szint. Láttam pár éve, és érdekes volt. Ez 10%-nyi hozzáadott grafika, néhol regresszióval. Nem full, 0-ról 100%-ra húzott, mátrixműveletes grafikai pipeline.
"buta, 2000-es évekbeli szintet megütő kimenetet, amit aztán az AI felhúz fotorealisztikusra"
Ez, a kolléga és az általad felvetett állapot nem a következő generációban jön el. És főleg nem szánalmas, néhány tíz-száz TOPS teljesítmény mellett.
Évtizedek, és több tízezerszeres teljesítménytöbblet kell majd. Úgyhogy be lehet fejezni a csodavárást holnaputánra.PC-n elég jól lehet követni, hogy hogyan áll a csúcs grafika, és mit ad hozzá az AI a látványhoz.
Én is már várom 1-2 éve, hogy a DLSS mikor válik sebességnyerő funkcióból egy extra grafikai szintté (a ray reconstruction már majdnem ez), de még nincs itt, és nem tudjuk mennyire lesz fajsúlyos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest