- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az MTU optimalizálása Win. XP alatt, mobil (USB) Internet esetén.
K4510-es modem, Vodafone Mobile Broadband, (packet scheduler miniport, elvileg 28 Mbpp képes).
1. Mindenek előtt, készíts biztonsági registry mentést (exportálás) az eredeti állapotról, még a szerkesztés/ek előtt!
Legyen honnan visszaállítani az eredeti állapotot, ha balul sikerülne a registry szerkesztés, módosítás.
A registry szerkesztése mindenképpen némi kockázattal jár. Pontosan, és a változtatásokat dokumentálva (füzet, ceruza) szerkeszd.
A változtatások általában csak egy restart után lépnek életbe.Itt szokott következni az intelem: csak a saját felelősségedre!
Az MTU ( http://en.wikipedia.org/wiki/Maximum_transmission_unit ) magyarul a küldött csomag nagysága, fontos paraméter.
Szabványban rögzített (protokoll adat egység; byte) érték, többféle értéke lehet. Függ az alkalmazott átviteli protokolltól, (bővebben a wiki.. link alatt) .
A Net sebességet alaposan befolyásolja a helyes/helytelen értéke.
Ha kissebb az optimálistól, nincs kihasználva a sávszélesség (időegység alatti adat átvitel).
Ha nagyobb, akkor darabolni kell a csomagokat (plusz idő, plusz munka, lassulás, esetleg adatvesztés). A pingem általában siralmas...A Win. 1500-at állít be defaultként. Ez LAN-hoz tökéletes, de más esetekben egyáltalán nem biztos, hogy jó érték (pl. PPPoE, packet scheduler miniport, stb.).
Kísérletezéssel (futtatás: cmd > ping sorozatmérés, különböző MTU értékekkel) lehet megállapítani a kapcsolatod optimális MTU értékét.
A sorozatmérés módszere:
Futtatás > cmd > Enter. Beírod: ping www.google.com -f -l 1500 > Enter.
(a www.google.com helyett más is lehet, a kapcsolók {-f -l} után jön a kísérleti MTU érték)
Pontosan írd be, a kapcsolóknak szerepe fontos szerepe van (a -f pl. megakadályozza a csomag darabolását).
Ha nem válaszol (100% a veszteség), akkor az opt. MTU kisebb, mint az éppen alkalmazott érték.http://i.imgur.com/ePavv.jpg
Történt, hogy modemet váltottam (K4510-re E220-ról), csomagot változtattam, de nem voltam elbájolva a Netem sebességétől.
A modem és a hálózat elvileg 28 Mbpp képességű, na ettől nagyon távol voltam...
Némi információ begyüjtése után, nekiestem a sorozatmérésnek (nem két perc..).
Megtaláltam az opt. értéket, a registry-ben javítottam a default értéket (nem csak egy kulcsot kell átírni!)
A módosítást hatását kül.ő módokon ellenőriztem, és azt kell mondanom, lényegesen jobb lett, minden szempontból. (örömömre..)
Minden egyéb (hardware, software, lakhely, térerő, stb.) változatlan, tehát a javulást egyértelműen az MTU értékének változtatása okozta.Itt a mérés végeredménye, és az ellenőrző tesztek (huzamosabb letöltés, sebesség teszt, ping teszt), egy képbe szerkesztve (nagy lett, inkább a feltöltöm, linkelem...)
Link: http://i.imgur.com/8tre9.jpg
Igyekeztem minden lényegeset a képen feltüntetni, követhető módon. Remélem, sikerült.
U.I: mértem már jobb eredményeket is, mint ami a képen látszik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Díszdobozos QHD+ 2,8K 14" Lenovo Ultrabook eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest