- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
írtam a wolfram-ot, ugyanez. Ettől még meg kellett tanulni a matekot... De iszonyat jó eszköz arra pl hogy megérts olyan feladatokat, amik mondjuk így azóta se kellettek de ez most megint más...
"Illetve, ki fog így bármit tanulni mélyebben, ha az az érzet van benne, hogy mire végez, addigra az már ki lesz váltva. "akit érdekel az adott téma mert ezzel akar foglalkozni? Kiváltva nem lesz még sokáig semmi. Nem fogja megírni a gtp 8 se a win 21-et mert megkéred rá. Cserébe már 17 éve is gimiben meg egyetemen is olyanokat kértek ami nem hogy ki lett váltva, de évtizede vagy több teljesen haszontalan... Az egyetem is csak akkor lett érdekes miután szakosodtam...
Az hogy mik az alapok az megint olyan hogy elég... Képlékeny... Nekem úgy alapvetően nem lett jobb attól hogy verseket elemeztünk, kottáztunk, római történelmet tanultunk gimiben, se attól hogy később 7 jegyű számokat szoroztunk 8 jegyűvel papíron, vagy tussal kellett beadandót kihúzni műszaki kommunikációra amikor már akkor is minden cad és társai alatt készült...
Nagyon hasznos lehet sok esetben szerintem mint eszköz ami brutálisan megnövelheti a termelékenységet... Lásd pl programozóknak egy fejlesztői környezetbe integrálva... Akit ismerek ilyen szinten az mind újrahasznosít mindent is, sajátot, ha az nincs akkor gitet túr, mert minek írjon meg valamit ami már meg van csinálva. Ha egy értelmes tool képes ezeket a köröket gyorsítani mert javasol az adott problémára egy megoldást, esetleg szól ha a használt rendezés, keresés, akármi nem épp optimális és lenne jobb az adott feladatra... Ugyanúgy tanulnia kell a kódernek, ugyanúgy ott kell előtte üljön és nem tudja megkérni hogy írja meg a win 23-at holnapra... Cserébe nagyban gyorsul a munkája, stabilabb, jobb lesz a kód jobb esetben nyilván... Ahogy műszaki területeken is ezer meg egy helyen lehetne ilyen jellegű segítséget integrálni... Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy bárki helyett érdemben dolgozna, csak jelentős támogatást ad a melóhoz, ami azért sok esetben hatalmas előnyt jelent...
-
törölt tag
a hallucináció, az előítélet, sőt az ms féle mutációban a konkrét agresszió azért ja, veszélyes lehet, mert ha egy mentálisan kevésbé stabil, esetleg eleve problémás user kerül elé azért... Simán hitlerhez hasonlított az ms botja embert, beszólogatott de így nagyon rideg dolgokat...
Viszont az iskolai alkalmazás szerintem nem veszélyes... Ha egy gpt meg tudja oldani a dolgot az csak annak a jele, hogy változtatni kéne a házifeladaton... Értem én hogy pl egy foglamazást -akár majd egyszer- meg tud írni 5-ösre, de azért valljuk be, erre inkább az kéne legyen a válasz hogy értelmes feladatokat adunk a diáknak... Értem én hogy nagyon fontos Ady versek elemzése, meg tudni hogy nepál ásványkincsei mik, de ehelyett mondjuk ha alapvető pénzügyi és jogi ismereteket oktatnának, akkor nem kerülne ki tömegével diák érettségi után úgy, hogy nem látott mondjuk autó-ház adásvételit, nem tudja hogy milyen buktatói lehetnek, mire figyeljen, hogy mi a thm, milyen befektetési lehetőségek vannak milyen kockázatokkal, biztosítások, etc etc etc...
Ott a wolfram alpha... Már amikor én jártam egyetemre is volt, sőt kvajól működött akkor is. Az is valamilyen szinten egy """""ai""""" bedobod hogy mit akarsz megoldani és lépésről lépésre kiköpi hogy hogy kell megoldani... Biztosan volt aki beadandót részben vagy egészben ezzel oldott meg... Én meg arra használtam hogy az idióta tanár munkáját végezze, és lássam hogy jutott el a megoldáshoz. Többet tanultam matekból az alpha-tól mint az előadótól, és ez azért szerintem nem mindegy...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Videó stream letöltése
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gombászkönyvek egyben
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest