Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nfsu17

veterán

Valóban érdekes kérdéskör ez, hogy már új korában se használjam ki a teljes kapacitást (értsd: jó akkuidőt, hogy bőven bír egy napot, akár kettőt), cserébe mondjuk 3-4 évesen lesz 80%-os az akku, vagy tolom neki új korától, és 4 évesen lesz 65-75%-os akkum.
    Saját tapasztalatom alapján sem tudnám megmondani, hogy melyiket használnám szívesen...ha előre tudnám, hogy annyira jó a teló, hogy 4-5 év múlva is teló lesz, és nem törik össze, nem veszik el, nem lesz nála jobb az idők alatt, akkor lehet bevállalnám az újkori megszorítást....hogy egy 80% maradjon a 4. évre is.
    Nekem most 4 éves a telóm, és 68% körüli az akkuja.
    Amennyit nyomkodom, az 1 napot így is simán hozza, de az igaz, hogy új korában meseszép SoT időket lehetett hozni vele, laza 2-3 nap, vagy húzósabb 2.
    Na most ha új korában már ráfeszülök erre, akkor máris nem lett volna meg az érzés, hogy hú de jó az akku, de jól bírja. És a 4. évre se lenne ez meg, csak annyi, hogy még bírja.
    Ráadásul én majdnem 1 évig próbáltam kímélni az akkut, hogy 5W-al töltöttem csak...szvsz semmit nem számított így utólag már látom, mert a 18W-os töltéssel sem romlik már nagyon tovább...vagyis már elenyésző...progi szerint évi 3% esés.

Amúgy én is lájkolnám, ha lehetne az akkut cserélni 2 perc alatt otthon...CSAK míg már alig kapni gyári akkut utólag boltból (szvsz mindenhol valami utángyártottat adnak már)....a rejoynál volt múltkor Magyarósi, és ott említette a srác, hogy ők is jó minőségi utángyártottat tesznek bele, ha kell...mondjuk azt nem említette, hogy azért, mert a gyári brutál drága lenne és azért nem; vagy mert I nem ad el nekik gyárit.

Utálom, hogy az EU mindenbe is beleszól, de ha mondjuk annyira fontos lenne tényleg a környezet terhelésének csökkentése, akkor léphetnének ez ellen is, hogy a termékpaletta 50%-ának mondjuk megint levehető hátlaposnak kellene lennie, és mondjuk 5 évig biztosítani kellene a gyártónak akkumulátort (nem ingyen persze).

Azért egy ma 5 éves készülék, ha 5 éve mondjuk nem 30e Ft volt, akkor azért az már használható sebességű, a kamera sem feltétlenül hulladék, frissítés ugyan már nem lesz rá, de egy új akkuval még lehet elmenne 2 évet és akkor már ennyivel is kevesebb szemét születne.
    (tudom, hogy most is lehet cseréltetni akkut bármelyik gsm boltban, csak mondjuk nem mindegy, hogy mondjuk megveszed az akkut 8-ért a boltban és még 8-at elkérnek a munkáért, vagy te otthon 0 ft-ból bepattinthatnád)

Új hozzászólás Aktív témák