- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
jaffa 2843 #12122 üzenetére
Oxett A2 szilikonolajat nem ajánlanám, mivel szerintem ecetsavval hígított, ennek köszönhető elfolyós, mézhez hasonló állaga is. Fizikailag nem zsír, hiszen nem szilárd. Ami még nem is lenne gond, legfeljebb könnyebben leviszi a főzőegység lemosása és pótolhatjuk.
Kellemetlenebb, hogy a szilikongumiból készült tömítőgyűrűk megduzzadnak tőle. Ezt bárki tesztelheti, fogunk két egyforma gyűrűt, egyiket lekezeljük, másikat nem. Eltesszük 1-2 hétre, ha jól rémlik, annyi idő után már látszik a különbség, egyik meghízik.
Kisebb gond, hogy a tubus kupakját megtámadja, lereped a teteje. Teszünk rá egy Piros Arany kupakot, egy idő után annak is ledobja a fejét.
Tehát hasonlóan működik, mint például a Gumiám paszta, ami ecetsavas szilikongumi, az is módszeresen lenyírja a kupakot.
Mivel így nem birkóztam meg vele, betettem a szilikonolajat egy csőrös olajozó eszközbe. Vesztemre, a műanyagot megtámadta, repedés, folyás.
Végül csak megfelelő tégelyben tudtam tartani, abból nem folyt ki. Ez lehet gyógyszertári műanyag, üveg valami stb. Ugyanis lehet használni műszaki célokra, csak nem ilyen tömítésekhez, mert annak pont nem tesz jót.
-
Nagya21
addikt
válasz
jaffa 2843 #12122 üzenetére
HAli!
ŐŐŐŐ ezt inkább nem ajánlanám....
Helyette inkább ilyet:
Prémium minőségű élelmiszeripari szilikonzsír - 100g - Zegkávé - Kávégép és alkatrészek (zegkave.hu)
Én ezt használom, teljesen jó, nem bántja a szilikon tömítést.ugyanit ezt találtam még:
Type 2 szilikonzsír kávégépekhez - 75g - Zegkávé - Kávégép és alkatrészek (zegkave.hu)
Vagy ezt:
Prémium szilikonzsír kávégépekhez 100g - Kavegepem.hu
Üdv Nagya -
válasz
jaffa 2843 #11600 üzenetére
Igazából el is végeztem a szétszedés-összerakást, zsírozást. Amiket észrevettem:
- Pipacső nem szorul meg, akárhogy húzom a csavart. Mivel nem végig menetes a csavar, csak az első ~1.5cm így hiába erőltetem... Van egy minimális löttyenése.
- Ennek a Connecting rod kis szárnyainak így kell működnie? A ház belső oldalán van egy kis bütyök, amin megakad és egy hangos koppanással 'leugrik' róla, ez okozhatja a kikapcsoláskor a hangos tompa koppanó hangot. Itt kézzel mozgatva is egy nagyobb ellenállást/akadást tapasztalni.
[kép]
[kép] -
törölt tag
válasz
jaffa 2843 #11175 üzenetére
Ez is egy megoldás, ha érzékeled ami nincs és nem érzékeled ami van. (Jelenség és a magyarázat.)
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
jaffa 2843 #11159 üzenetére
Volt ilyen nekem is, ha jól rémlik, amikor a pipacsőre feltapadt hüvely, elindul visszafelé a főzőegység, nem tud simán lehúzódni, hanem erővel rántja le a hajtás.
Meg kell kenni a hüvelyt vattapálcikával, a pipacső tömítéseit sem árt ellenőrizni, illetve cserélni. A piros nyíllal jelölt helyen rögzíti egy csavar, ami ne legyen laza, szilárdan tartson.
-
atala
addikt
válasz
jaffa 2843 #11157 üzenetére
Ugyan ez van nálam is, de nekem már az elejétől fogva. (5400-as széria) Nekem is csak kikapcsoláskor. Elég idegesítő, de még nem jöttem rá mi okozza.
-
törölt tag
válasz
Az a zsírozástól szokott előjönni a vákuumtól. Bekapcsoláskor még talán nincs felöltve vízzel a rendszer vagy száraz.
Meghallgatva, igen, ez egy nagyon szépen kent főzőhenger dugattyú hangja üresen. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Nem a csepptálcába engedő mágnesszelep koppan, ahogy visszazár a végén? Korábban nem hallatszott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest